Thursday, October 16, 2014

throwback majlis tunang

korang pernah rasa tak macam ciknaa rasa. bila bukak balik album lama.. bukak pc ke tengok balik gambar-gambar time bertunang.. kahwin..menyambut menantu..tetiba hati jadi berbunga-bunga? rasa bahagia yang amat.. dan-dan tu jugak dapat rasa balik perasaan berdebar tu.. pendek kata hilang la masalah dalam kepala sekejap.. rasa tak? ke ciknaa sorang je yg over gitu..muehehe.. ok, memang ciknaa akan senyum sengsorang bila tengok gambar dulu-dulu.. kalau boleh nak lagi moment camtu.. tapi tak mungkin la kan nak bertunang lagi sekali.. 



 4 tahun lepas harini adalah tarikh ciknaa bertunang. so, harini ciknaa nak trobek sikit majlis tunang kitorang.. 16/10/2010..jatuh pada hari sabtu.. memang buat hari sabtu sebab senang untuk semua orang..ahad boleh rehat dah terutama keluarga bakal mertua (masa tu bakal lagi) dorang jauh kan.. family mertua ciknaa jauh..nun di kota tinggi. perjalananan pun ambik masa lebih 6 jam.. dorang sewa bas okeh.. punya la ramai masa majlis tu.. majlis merisik & tunang ciknaa serentak.. untuk majlis ni pun bakal mak mertua call mak ciknaa untuk komfemkan majlis..




berdebarnya tuhan aje yang tau..masa tunggu dorang bincang tu ok lagi. sampai part org tua panggil keluar nak sarung cincin, rasa macam beban berat jatuh kat muka.. masa tu jugak rasa menyesal buat pelamin tunang.. baik sarung cincin dalam bilik aje.. tak payah nak hadap orang ramai-ramai kat ruang tamu..fuuuuhhhhhhhh.. eh sekarang pun berdebor lagi ke ciknaa hoi? huhu.













menu utama ofkos la patin tempoyak kan..kalau tak bukan la orang pahang namanya..tapi family ciknaa faham, orang johor tak biasa dengan tempoyak, dengan ikan patin.. so, ada jugak buat asam pedas & ayam masak merah.. ulam-ulaman, sambal belacan.eh terliur pulak bila ingat.. tapi seingat ciknaa la memang tak makan langsung aritu.. debor weh!




last mestilah gambar tuan punya badan yang bertunang.. candid, i like! masa ni bagi tisu kat cik abam sayam sebab peluh dah menjejes oii.. nak say ai lebiu tak tergamak depan orang..kahkahkah..




p/s: bila ingat balik majlis tunang ni, tuhan aje yg tau kepenatannya.. lebih penat dari majlis kawen sebab masak sendiri.. tapi kepuasan tu lebih dari order dgn caterer kan? jimat pun jimat.. sekian la entry trobek harini.. moh kita lap-lap cincin tunang kasi berkilat gittew ;)

12 comments:

  1. cincin tunang n merisik tersimpan je dalam lemari....xleh nak pakai...sebab bila basuh or mandikan anak2 asek terkena kulit dorang terus jadi calar..so mamanya simpan aje la..hahahaha

    ReplyDelete
  2. hamboi cikna tunang ada pelamin. lin atas sofa je.. hohooh sbb xde bajet. kahjahahah

    ReplyDelete
  3. dh namanya pun kenangan manis kan?udah tentu la kelopak hati mekar bak bunga-bunga di taman.

    ReplyDelete
  4. masak sendiri baru puas hati ciknaa

    ReplyDelete
  5. selamat ulangtahun tunang ciknaa.. hehe.
    ada pelamin kerlasss tunang ciknaa :D

    ReplyDelete
  6. Kenangan manis, bila ada kecil hati atau apa2 dengan pasangan hidup, sekurang-kurangnya saat indah di pelamin pengantin boleh mengubat kecil hati tersebut ^^

    p/s: Tak pernah merasa lagi la.. jawapan utk intro entry ni haha

    ReplyDelete
  7. baca entry cik naa ni buat cik nad pon rasa nak terobek jugak! berbunga-bunga ati kann...hehe...tapi seriously, cik naa cantikkkk sangattt di hari pertunangan ni...:)

    ReplyDelete
  8. Syok trobek ni ciknaa...buat rasa hati dok awang awangan hehehhehe cantik ciknaa

    ReplyDelete
  9. Ciknaa... liza pn masak sndr masa brtunang... masak lauk2 kampung wlpn brtunang kt bandar KL nie...hahaha...

    ReplyDelete
  10. eh cik naa ni...
    baca entry dia buat daku rindu pulak kat laki aii yg nun jauh di sana...
    sob..sob..sob..

    ReplyDelete
  11. saya sarung cincin kat bilik je..malu la nak pelamin2 ni..cam dah kawin pulak

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016