Tuesday, September 2, 2014

terima kasih ticer

assalamualaikum..

harini dah masuk bulan september..harini jugak la rania transfer kelas baru.. iye.. nursery dia memang ada kelas ikut umur..dia dah setahun.. dah boleh berjalan pun. so, tak sesuai dah duduk kelas baby tu lagi.nama dah naik, surat pun dah keluar.. nak taknak kena keluar jugak.. mak yang sebak oke.. sebabnya kelas baby tu ticer rania sangat-sangat baik.. rajin wasap gambar dia.. rajin sangat belikan getah rambut, klip macam-macam kaler.. memang rajin la melayan dia..nak kata dia kesayangan ticer tak jugak.sebab semua baby, dia layan camtu..ala, dia cakap pun jaga macam anak sendiri.. tu pasal la berat hati ciknaa ni bila rania nak transfer kelas..




rania masuk nursery masa umur 4 bulan.. memang susah sikit nak masuk, Q panjang oii.. alhamdulillah, dapat jugak masuk walaupun lewat sebulan.. takpelah.. 




ticer rajin whatsapp gambar dia.. suka sangat tengok dia dengan kawan-kawan sebaya..sampaikan ciknaa dah kenal nama baby tu.. comel je sekelas..





9 bulan time ni..kemain tersengeh kat situ..


sambutan raya 2014.. wajib pakai baju raya tau..




ni cerita harini.. ticer murni kesayangan dia pegi jenguk dia kat kelas baru. dia nangis nak ikut.sudahnya ticer ambik kejap bawak balik kelas lama..  Muka bahagia dapat ikut ticer murni.. tengok la bila dia dah sayangkan ticer dia.. sampai nak ikut. ticer lain cakap, kalau makan pun dia nak ticer murni suapkan..orang lain dia taknak makan..bertuah budak ni.. manje amat! ngade..


gambar latest, tadi baru ticer bagi.. kat kelas lama..


serius.. memang ciknaa berat hati bila rania nak transfer kelas baru.. sebab senang sangat dengan ticer lama dia.. kalau ada pape, ciknaa wasap je terus tanya.. tak melalui supervisor dah.. hihi. tapi tula, kena terima hakikat dia dah besar..ticer baru pun not bad..baik jugak.. harap-harap senang nak communicate kan.. sebab mak rania memang banyak cakap..kakaka..


hadiah untuk ticer..


tiap kali anak transfer kelas, ciknaa akan bagi something untuk ticer..takde niat pape kecuali sebagai penghargaan untuk ticer.. seronok bila ticer terima pemberian kita..sekurang-kurangkan hilang sikit penat dia jaga anak-anak kita..bukan anak ciknaa je dia jaga..ramai! ofkos la penat kan.. 
terima kasih ticer rania.. terima kasih jaga rania marissa dari dia umur 4 bulan..sampai la setahun..dari tak tau pape, dah boleh merangkak, pegang botol sendiri, berjalan..semua dekat kelas ni..kebanyakan memang banyak depan mata ticer dari mama sendiri..tak dapat terbalas jasa ticer.. semoga Allah panjangkan umur ticer.. next time boleh jaga adik rania pulak..eh eh eh.. 


p/s: tak sabor nak tengok respon ticer baru rania.. ok ke tak agaknya kelas baru dia tu..maklum ler junior.. takut kena buli je..haha..

8 comments:

  1. hadiah tu umpama penghargaa kita pada jasa mereka kan... sbb besar jasa mereka sbnr nyer menjaga anak2 kita...

    da besar da Rania... cpt sungguh masa berlalu...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah rania dpt teacher yg baik. Semoga Allah balas jasa baik dia jaga rania selama ni :)

    ReplyDelete
  3. Alahai kesian rania..
    Sure la sbb lama dah ticer murni yg jga dia kan..

    ReplyDelete
  4. cikna.. bgus gak taska ni. update mak bapak... sekurang2nya kita tahu keadaan anak macam mana kan...

    ReplyDelete
  5. Wah2 seronok tgok ada baby2 lain...suka nmpknya...

    ReplyDelete
  6. bestnya dia ramai kawn... suke la tu.. :)

    ReplyDelete
  7. Semoga Rania cepat sesuaikan diri di kelas baru bersama kawan2 & ticer baru...All the best sweetie!

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016