Wednesday, September 3, 2014

rania : rambut baru



ciknaa makin hari makin rimas nengok rambut rania..sebab makin panjang, makin lah kembang.. memang teruk sungguh rupa dia, lagi-lagi baru bangun tido..memang kelakar, buat mama gelak guling-guling..tapi rasanya dah sampai masa potong rambut dia..lagipun rania tak tahan panas.. malam-malam merengek je kalau berpeluh.. plus, dia dah tukar kelas..takut ticer tak sempat nak uruskan rambut dia..nak ikat bagai.. so bila potong kemas je nampak.. dia pun selesa..nak mandikan pun senang..




dah rupe trojen, dragon ball dah dik oii..


ciknaa ambik keputusan potong sendiri rambut dia.. memang suka sangat potong rambut orang dari dulu.dengan konsep hentam keromo saje..haha.. isnin lepas, balik je dari kampung ciknaa mulakan projek.. dudukkan dia kat sinki..bukak paip air, bagi dia ralit..bagi je segala menan dalam sinki tu. pastu potong! memang mudah kerja..dia tak meragam langsung..sebab main air kan.. banyak giler rambut dia ciknaa buang..lagi-lagi yang gulung-gulung tu.. sekarang cemana rupa dia?



kemas bergaya.. ada rupa baby boy dah..


fuh! lega.. terus hilang rambut kerinting dia tu..lurus je yang tinggal. rambut rania ni kerinting ujung aje.. sekarang ni kalau ciknaa malas nak ikat rambut dia pun takde hal dah.. sikat tepi, setel! 
tapi yang tak bestnya pepagi, mama dia takde dah nak gelakkan sang anak yg berambut kembang..no more.. huhuhu..

8 comments:

  1. terer lah mama RM pandai potong rambut..

    ReplyDelete
  2. rambur Rania menawan, tunggu besar skit, bole la simpan panjang...

    ReplyDelete
  3. hehehe..nasib la rania diam je time ciknaa potong rambut tu kan...raynia plak rambut dia pun nampak kerinting..da serabai..sikat la mcm mane pun huru hara tengok rambut dia..hehehe

    ReplyDelete
  4. untungla rania mama pandai potong rambut hehe

    ReplyDelete
  5. alolo.. tomei rambuat baru rania. cikna yaya dulu pun kembang mcm rania jugak.
    tp bila makin pjg dah ok. tp ingat nk potong jugak...
    nnt akk wassap gmbar yaya rambut kembang. nak cari jap.

    ReplyDelete
  6. cikna... mahal tau rambut rania ni

    ReplyDelete
  7. macam afiq dah.. hihihi. tapi comel aje.. hilang dah rambut rare rania.. :D

    ReplyDelete
  8. Rambut RM ni ikal mayang..comel je kan..tp rmbut pendek pun ok jgk, nampak kemas

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016