Wednesday, September 17, 2014

ragam doubleRM bila weekend

weekend kalau tak balik kampung ofkos papanya keje..
so, kita duduk rumah 3 beranak jelah ye anak-anak..
seronok..sebab 24 jam dengan anak..
sepenuh perhatian ciknaa untuk dorang..
yela kalau hari cuti mana dapat camni..
balik dah petang, bagi makan, mandikan, main kejap dah tido..
#rasarugisangat eh tetiba gatal nak hashtag..kahkahkah..





nampak tak? dua beradik ni bersepakat mengenakan mama..
mama tak cukup excercise lagi..jom cepat sepahkan makanan..
bagi mama penat.. baru enjoy! <--------- kekdahnya kan!
kadang tu ciknaa mengeluh aje lah buat pelepas marah..
bebudak.. bukan tau ape pun kalau kita bebelkan..
marah lagi buat dia keras hati.. lepas mengeluh baru la ciknaa cakap..
'afiq..rania..mama penat la nak kemas, menyapu doploh kali'
respon dorang? macam takde pape berlaku..ok sabar.. sabar..




adik memang taknak kalah..
sekarang ni ape abang buat dia pun nak buat jugak walaupun tak mampu..
abang tengok tv, dia pun hadap..walaupun dia memang tak minat tv..
selalunya dia tak hadap pun cite hagemaru tu..
tetiba je boleh jadi aksi ni.. sedar-sedar dah sama tinggi.. haihh..


 

berebut mainan? oh biasa.. tiap-tiap hari berebut..
ada masa sampai tahap adik gigit abang, abang tarik rambut adik..
gitu kekdahnya bila lain jantina bergaduh..hahaha.. 
mama seronok je tengok.. baru ada saingan.. :P




ni bila masing-masing muka blur bangun tidur..
memang nampak suci je.. eh memang budak-budak ni suci kan?
maksudnya kat sini muka baik la..
takde tanda-tanda akan menunjuk ragam sendiri..
kejap je cenggini..
seploh minit lepas tu bertukar lah..








ni latest yang ciknaa suka sangat tengok..
muka macam riang bebenor..
ala-ala gambar studio gittew..
rasa macam 100% perfect la bagi ciknaa..
terus buat desktop background :)





p/s: arini rasa bahagia je bila tengok muka anak besor-besor dekat PC ofis..semangat sikit :P

9 comments:

  1. cuti2 x puas mengulit ank oh..
    seronok kalau selalu berct..ha..ha

    ReplyDelete
  2. macam2 budak2 ni kan cikna.. hafidh dengan harris sekarang ni, hobby dorang suka baring atas tv cabinet... pening pale mak nya.
    entry terkini...progress diet

    ReplyDelete
  3. betul la cikna mmg cantik gambar ala2 studio tu.
    mmg penat anak rapat 2 orang kann cikna. makin besar lain pulak ragamnya.
    kdg2 kita sampai bad mood jugak. tp dah anak kan...

    ReplyDelete
  4. Besar dah anak2 ciknaa...seronok kan tgk anak membesar...syukur alhamdulilah

    ReplyDelete
  5. mmg comel la gambar last tu ciknaa....suka tengok..

    ReplyDelete
  6. alahai comelnya dedua ni.. besar dah :)

    ReplyDelete
  7. nnt besarkan gmbr depa dua beradik tue, gantung depan tibi... cantik sangattt....

    ReplyDelete
  8. Achaner gaye la gaknye kalau my dah beranak 2 nnti kan.. huuu
    melayan sorang kat rumah tu pun huru hara hehe.. InsyaAllah hrp2 Allah permudahkan.. :)

    ReplyDelete
  9. hye ciknaa..
    besar dh adik, lama tak drop comment kt sini..selalu tu baca je..cam ne la nti time kt anak 2..mau jadi naga kot..hihihi..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016