Friday, September 19, 2014

kidzoona lagi

salam jumaat..
minggu ni rasa macam laju sangat..
tup-tup dah jumaat..esok cuti..
lusa cuti lagi..
mak-mak yang bekerja cam ciknaa weekend la waktu yang best!
beban keje dilupakan buat sementara waktu..
ecececece..


rabu kelmarin bawak dua beradik ni keluar..
pegi main dekat kidzoona AEON AU2 tu la..
tapi kali ni pegi malam..lepas maghrib kitorang pegi.
sekarang dah lain.. budak bawah 18 tahun tak boleh masuk lagi dah.
dulu adik-adik ciknaa boleh je masuk..
pastu mainan pun dah banyak! dulu bebudak boleh lari-lari sebab lapang.
sekarang takde dah nak berlari sangat..
sana sini ada mainan.. mak yg comel cam ciknaa ni payah nak berjalan.
sebab asik berlanggar aje dengan orang.. sempit!




anak dara sorang ni kemain suka..
datang kali ni dia dah pandai jalan..
terkedek-kedek ikut si abang tu..
kena langgar dengan orang jatuh bangun balik..
sambung main.. dah tu tak kira sape dah main tuju je..
selamber je datang kat sorang parent tu (lelaki)
mintak dia dukung.. aduhai adik rania..
malu mama!




jadi cikgu pulak mama bila sampai 'kitchen' nih..
satu-satu dia tanya pebenda..
sejak dah boleh bercakap ni ringan sangat mulut tu..
anak sape la agak nya :D
pssstt..
nampak halia tak? nampak tak?
serius ciknaa kelakar tengok bentuk halia tu.. 











memula je takut nak masuk dalam kolam bola nih..
dah lama-lama memasing dah kuak lentang bagai dalam tu..
sampai taknak main benda lain. dok sibuk dengan bola tu.. 
pening jugak sebab ada budak yang main baling bola tu..
jenis makpak nya tak menegur.. huh!




last sebelum balik.. 
ambik gambar dengan nenek dulu..
masing-masing menahan mata dah tu..
adik rania dah sibuk merengek..
masuk kereta terus lena.. 
2 jam je keluar melayan anak-anak..
tapi rasa badan ni macam angkat batu bata dah oii..
tua kah daku? muehehehe..

5 comments:

  1. harga dia dah naik sikit kan ciknaa..ain hari tu bawak gak dua beradik tu gi sana...tgk2 dah naik harga...mmg ada tambah mainan baru..tp masa ain pergi bola2 byk ni xde lagi...bole la repeat lagi lepas ni ...hehe

    ReplyDelete
  2. bestnye dpt bawak ank tempat gini. happy sgt muka memasing :)

    ReplyDelete
  3. nurul pn br bawa raisya pi jumaat lepas.. 3jam duk main dlam tue, lenguh kaki ibu dia nii, hahaha..... tapi takpe, yang penting anak seronok....

    ReplyDelete
  4. i dulu rajin gak bawa gi tpt2 cmni..tp lepas sekali tu ilyaas kena infection kt tangan dia sebb main share2 mainan ni...

    terus xpegi2 dah tempat camni...

    rasa xberapa hygienic sangat

    ReplyDelete
  5. Sukanya dua beradik tu dapat main camtu yea...hehe

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016