Monday, August 25, 2014

sangat suka makan ubat

cerita abang..

kalau yang follow blog ni dari dulu tau dia cemana kecik-kecik dulu..
memang sangat-sangat kerap demam..
dahtu ciknaa LDR pulak dengan asben..
sorang kat gombak, sorang kat kluang..
eh eh ni dah masuk trobek dah ni..
ok, ok, afiq memang mudah makan ubat..
dari kecik dulu memang tak susah..
suakan syringe, terus dia nganga & telan..
sampai la sekarang dah 2 tahun 4 bulan..
tapi beza nya sekarang dia dah pandai mintak..
dah abis 2.5 ml pun dia mintak lagi..
kalau tak dia mengamuk.. acaner? 



cepat mama, cepat.. memang saited kalau dah nampak botol ubat..



dari jauh dah nganga.. sabo jelah..



kemain muka bangga makan ubat..fuhh.

muka bahagia lepas makan ubat okeh..


ciknaa bukan jenis yang suka bagi dia makan ubat..
selalu ubat demam aje..ubat batuk, selsema memang jadi tukun jela dalam peti tu..
bagi madu baru ni, menggelupas pulak bibir dia..
tapi kan walaupun afiq ni senang makan ubat, tapi rania tak..
anak dara sorang tu nampak ubat je dah lari..
nak bagi, kena 4 tangan.. hahaha.. menjerit-jerit taknak..


p/s: 2 beradik ni makin hari makin aktif weh! mama tak perlu joging dah.. jaga dorang pun boleh semput.. haha.. ok bai ~ :)

3 comments:

  1. anak pompuan kot ciknaa tu yg payah nak makan ubat.. raisya pn sama, kena makan ubat sebelah toilet, senang kot2 muntah, muntah dalam toilet terus, hehehe... raisya umur setahun stop makan ubat, loni kalu demam nurul biar jer, bukak baju seluar, pakai pampers.. jelum kepala ngan kain basah... alhamdulillah reda demam tanpa makan ubat =D

    ReplyDelete
  2. Hihi baik abg long :)
    Faiq pun sng mkn ubat alhamdulillah

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016