Friday, August 8, 2014

raya keluarga double RM




assalamualaikum..sementara tengah free moh update cerita raya lelaju..
kang dah basi orang taknak baca lagi..
tahun ni turn raya kat johor belah asben ciknaa..
kalau ikutkan tema asal baju raya tahun ni kuning mustard tu..
tapi upe-upenya FIL ciknaa dah beli sekayu kain untuk anak menantu..
jadi, dengan itu tema raya tahun ni pun bertuko jadi dark purple..
oke takpe.. banyak sikit baju raya ye dak.. haha..


sebut pasal baju nak cite pasal baju bebudak ni..
baju double RM atuk tak sempat kot nak sediakan..
payah sikit sebab tak tau saiz..
so ciknaa & asben beli sendiri..tu pun last minute dah dapat beli..
main hentam aje agak-agak dark purple, rembat!




baju melayu afiq beli kat hari-hari aje..
serius murah! RM22.90 je uolss..
kain sejuk.. jahitan kemas.. siap cekak musang lagi..
kebetulan kain yang sama dengan baju melayu papa dia..
so rembat sekali untuk 2 beranak..still tak abis RM100 uolss!
serius hepi giler beli kat situ.. berbaloi la untuk baju yang pakai tak sampai setengah hari..


baju rania pulak ciknaa beli kat uptown sri gombak..
beli dalam keadaan demam teruk.. main rembat aje..
bila pakai baru sedar tu bukan nya baju kurung..
tapi baju kurung kedah.. lengan & kaki baju singkat..
ok takpe, bagus jugak tak panas sangat dia pakai..
selesa jugak.. cotton.. RM45 hengget dapat la RM35 lepas aksi tawar menawar..haha..
ngam-ngam je dengan rania.. bila pakai nampak dia tinggi tau..
macam besor sangat dah gayanya dak tu..
see dia dah berdiri oke! cantik la boleh posing paling cun :)




tahun ni takde gambar berempat..
mana taknya, afiq tido.. bergambar dengan rania..
afiq bangun, rania pulak merengek nak tido..
sudahnya gambar raya pertama tak cukup orang..
terpaksa la ciknaa edit gambar jadi 4 orang cam kat atas sekali tu..





yang ni gambar raya ke 5..
baru complete cun 4 org 1 keluarga..
tu pun kat rumah makcik asben yg superduper sporting..
tolong ambikkan gambar kitorang berempat..
boleh lah buat kenangan kan..
 cerita raya kitorang biasa-biasa je..
raya ke5 balik pahang belah ciknaa pulak..
raya ke6 ada buat majlis sikit untuk befday rania..
nanti ciknaa update next entry yer..




sedar tak sedar dah 4 tahun ciknaa beraya dengan family sendiri..
macam tak caya je.. dah ada 2 orang anak pun..
sungguh, bersyukur atas nikmat kurniaan rezeki Allah..
semoga panjang umur boleh beraya lagi dengan anak-anak tahun depan..
salam syawal dari ciknaa untuk semua yer..


p/s: lambatnye gaji.. hahahahahaha.. ops! :P

12 comments:

  1. comel la rania pakai baju kurung kedah tu....ain 1st raya xde gambar berempat..ade pun gmbr sekali dengan ayah n mak tiri ain je...

    ReplyDelete
  2. comel!!! afiq ngan rania sgt cute! standard cinkaa...bila anak kecik2 ni nak complete semua bergambar mmg susah...kreatif gak cikna combine gambar..at least ade la kenangan kannn???

    ReplyDelete
  3. rania pakai baju kurung kedah rupanya.. ingatkan lengan baju tu dah dilipat.. tp tetap nampak cantik dan selesa tgk dia pakai.. selamat hari raya cikna...

    ReplyDelete
  4. Tahun lepas anak dara ada juga dlm gambar tapi dalam perut hihi...
    Tahun ini dah cerdik berposing. Suka tengok kan:)

    ReplyDelete
  5. lambatnya gaji... auw! ahaha. kita serupa~~~lalalala. =P

    mama RM cantik! hiks!~

    ReplyDelete
  6. Haha..ciknaa..akk pn tgh tggu gji..kesian btul bila pk..haha..mklmla rya thun ni mmg budget lari jgk..huhu

    ReplyDelete
  7. alahai...seronok nya beraya ngan 2 anak sepasang yer.. :)

    ReplyDelete
  8. pandai betul rani bergaya..mcm tau2 ciknaa nak amek gmbar bajunya..hehe

    selamat hari raya ciknaa :)

    ReplyDelete
  9. setiap tahun ada kelainan..bertambah ahli..tahniah buat cikna..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulilah...ciknaa nak dtg beraya hahahhaha...sonok kan bila beli baju raya murah2 ni...

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016