Thursday, August 28, 2014

rania : dah pandai jalan



alahai.. rania marissa..
dah boleh berjalan anak dara ciknaa ni..
cepat jugak la compare dengan abang dia.. (klik SINI)
abang dulu setahun 2 bulan jugak baru boleh jalan..
rania ni cepat.. 9 bulan dah berdiri.. 10 bulan pun dah mula meniti..
sekarang ni dah setahun lebih.. boleh berjalan lebih dari 5 tapak..
genap umur dia setahun 11 hari.. alahai adik.. cepatnya kamu besar..
dari kecik dulu mama lahirkan, riba dia kecik sangat..
sekarang dah boleh berjalan sendiri..alhamdulillah :')
disebabkan dia pandai jalan dah, minggu depan dah dapat naik kelas baru..
tukar ke kelas umur setahun.. dah takde ticer murni kesayangan dia lagi.. 



dah boleh berdiri dari 9-12 bulan



latest- hari pertama berjalan sendiri terkedek-kedek je..


rania ni jenis takut-takut jugak sebenarnya..
sampai harini pun ada je dia merangkak lagi walaupun dah boleh berjalan..
tengok mood dia lah..klu rajin jalan, kalau nak cepat dia merangkak..haha..
comel je tengok terkedek-kedek.. alahai.. bila dah berjalan rasa lain sangat..
rasa dia dah besar.. sobs! rindunya zaman baby dulu.. terasa laju sangat dia membesar..


sekarang bukan takat pandai berjalan je.. dah pandai marah orang..
abang tu selalu je dia bagi penampo free.. dia dah pandai jerit kuat-kuat kalau tak puas hati.
dah pandai nak tido lambat..semalam pukul11 jgak tido.. tu pun tertidur lepas tutup lampu..
reject bubur nasi..nak nasik orang tua oke..
dah pandai ajak orang kluar jengjalan.. tunjuk ke luar pintu..
 


p/s: lepas ni dah besar senang sikit mama takyah dukung dah.. jalan sendiri ambik susu pempes sendiri kat pasaraya oke..hihi.

10 comments:

  1. hihihi. dah beso dah dia. sekejap masa berlalu kan ciknaa. arissa dulu 10 bulan dah 10 tapak. 11 bulan bertapak2. hahaha. bubur dia reject start 11 bulan gitu kot. pffttt! alahai rindu nya!

    ReplyDelete
  2. siap sedia la mama....lagi panjang la langkahnya nanti tlg mama kemas rumah...heeee

    ReplyDelete
  3. kejap je kan.. alahaiiii.. Aeera jugak yg xmo jalan lagi..

    ReplyDelete
  4. lebih kurang sama je dgn rania ciknaa...sekarang ni dah 9 bulan..pandai dah berdiri lepas2 tangan..gaya macam cepat je nak berjalan tu....bab marah tu...dia la no 1..menjerit paling kuat...hehehe....sekejap je rasa dorang ni dah besarkan ciknaa..mmg rindu sangat nak bau baby..jom pregnant lg..hahahaaha....

    ReplyDelete
  5. tak ada senang nya cik na.. lagi laju kita nak kejar dia nanti.. uhhuuhh tak pe, leh senam..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Kira cepat jugakla rania. Dah besar dah :) Oke mama boleh proses adik baru huahuahua

    ReplyDelete
  7. habis la lepas nie rajin la rania ukur jalan depan rumah...hehehe

    ReplyDelete
  8. bila da bole jalan rasa cepatnya dia membesar kan cikna. terasa2 lagi masa ngandungkan dia kan...
    huhuhu rindu pulak masa yaya kecik berbedung..

    ReplyDelete
  9. Sama mcm Sofiyya..mmg gegurl ringan kot Ciknaa...cpt brjalan... tp Sofiyya gigi lambat...

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016