Wednesday, July 16, 2014

pekasam daging menu sahur



1st time merasa pekasam daging dalam hidup..
dok pikir cemana la rasanya..
selalu kan makan ikan je..asal goreng mesti hancur..
ni daging.. tengok si yatie up gambor, sabor lagi..
tengok rara up berkali-kali buat ciknaa tak menahan..
aritu jumpe yatie kat befday rafif tak pulak rasa nak beli..
sebab ciknaa ada alergi sikit dengan daging..
riso sangat hatcum hatcum cam kak ros alah kucing tuh..haha..
tapi kali ni tak pedulik..order sementara ada stock..
yatie kata last batch dalam bulan puasa.. tak sempat nak bayar,
sekali dah sampai.. aduhlah yatie.. ingat nak order 2..
tapi kan, serius memang sedap! bersahur nasi tak pernah abis..
makan pekasam daging ni campur dengan sambal hitam memang terangkat!



my tok laki tu sahur siap bertambah nasik!
giler tak hebat penangan daging ni.. dia dok cakap sedap..
beli kat mana..selalu jangan harap dia ringan mulut nak tanya gitu..
ok, lepas raya ciknaa nak order lagi..sedap betul-betul sedap..
bau pun takde tau.. cemana la dia proses ek..
kalau sepaket daging ni ciknaa dapat masak 2 kali makan..
maknanya 2 kali sahur la..
semalam dengan pagi tadi..pagi tadi last..
sedih! sebab esok sahur tak tau dah nak makan ape..kohkohkoh~
eh lagi 1 daging ni ok dengan ciknaa..
sebab tak bersin bila makan..nampak tak? bersih ni! 





nak masak pun simple..bangun pukul5 pun sempat lagi..
macam pekasam ikan jugak..campak bawang, lada sikit dah siap!


p/s: kalau yang sedap ni memang orang akan cari lagi.. so yatie, get ready aaa..semoga murah rezeki kamu :) 

7 comments:

  1. mak oiii pose2 ni terliur la pulak...T_T

    ReplyDelete
  2. adoiii.. mcm nak kene try jugaq ni :)

    ReplyDelete
  3. Terima kasih Ciknaa.. hehehe.. InsyaAllah..
    Lega Ciknaa tak hak-chum hak-chum! Hihi.

    ReplyDelete
  4. ramai betul duk cite pekasam daging nii, sedap ker ciknaa... mcm teringin jugak jer...

    ReplyDelete
  5. baru oder dr yatie....
    x sabar nk rasa.

    ReplyDelete
  6. 1st time dengar pekasam daging. ni resepi baru atau saya yang duk dlm gua, taktau pekasam daging. haha. meleleh ayaq liuq tengok 1st gambar.. http://hajarshafeera.blogspot.com/

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016