GOOGLE Adsense

Thursday, June 5, 2014

resepi aiskrim goreng



resepi 100% dari mak ciknaa..
ntah dari mana dia cedok resepi ni tak tau ler..
tapi memang dia suka buat bagi adik-adik makan..
selalu aiskrim fav dia cuma vanilla je..
hari tu kawan-kawan ada tanya..
kebetulan mak ada datang minggu lepas..
so, hari ni ciknaa share..
simple sangat pun..
tapi serius ciknaa memang tak tau buat pun..
haritu mak tunjuk baru tau..
kalau ikutkan mak, dia suruh bekukan dulu sebelum goreng..
baru roti tu jadi garing..
aiskrim pun still beku bila dah goreng..
mak cakap goreng api kecik je..
jangan lama-lama sangat..
ok..tu aje nak share..
lepas ni entry masak banyak sikit dalam blog..
nak puasa katanya.. hehe..babai ~ :)

6 comments:

  1. aiskrim goreng yg instant nestle punye pun ain x tergoreng lagi kat rumah..ni nak buat sendiri..adoiyaii..rajin sgt ciknaa..hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. ni pun sebab mak datang.. memang sume nak buat sendiri..

      Delete
  2. Nampak mcm senang je ni..tp minyak kena banyak ke ciknaa? Deep fry atau cmne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. minyak tak banyak sgt.. tapi agak2 separuh jgak tenggelam roti tu.

      Delete
  3. pernh mkn, rasa mcm berminyak..sb tu tak berapa minat..huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite beli pun memang rasa berminyak..klu buat sendiri ok la..

      Delete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016