Tuesday, June 10, 2014

ragam budak afiq




ni lah abang long..
kat rumah panggil abang aje..
dah besar dah anak sulung ciknaa ni..
26 tahun bulan bersamaan 2 tahun 2 bulan..
sangat suka menyapu..jangan la bagi dia nampak..
memang dia akan menyapu sungguh-sungguh..
siap ternganga mulut tu kusyuk sangat..
abis penyapu mama sampai kaki 5 rumah pun dia pegi sapu..
nak marah memang jangan la.. nak ambik penyapu tu?
mengundang kemarahan disusuli tangisan berpanjangan..
pergh ayat mama tak menahan..hahaha..





ni malam tadi punya cerita..
selama ni dia suka sangat kacau orang solat..
malam tadi nenek ada bagi dia sejadah mini tu untuk dia..
bagi songkok papa.. semangat dia nak solat jugak..
sudahnya terlungkup gitu.. hadehh.. sabor jela..





nengok lah..
makpak kan rabun..pakai spek..
dia sibuk gak nak try..
spek mama memang tak boleh..
boleh pening kang..ambik test spek papa jelah..
tak boleh lelama.. jap lagi dia tarik spek tu terkankang patah oii!








kalau orang kata dak afiq ni kecik..
memang betul dia kecik.. kalau tak takkan umur 2 tahun
masih share pempes dengan adik.. saiz M!
sebab tu dia boleh muat bakul ni.. bontot selim uolsss..
hahaha..






nak tulis abc sambil duduk dalam bakul kain mama..
eh budak ni memang suka bakul gamak nya..




ni pulak lepas makan ubat cacing aritu..
repeat gambar sama jelah sebab rasa comel sangat..
bersungguh makan.. memang selera dah bertambah..
alhamdulillah..





last mesti lah dengan adik dia..
selain 'buli' adik, afiq memang suka sangat main rambut adik dia..
lagi-lagi kalau tengah minum susu..
rambut orang paling dekat dengan dia akan jadi sasaran..
adik? redhooo..


p/s: sekarang memang bercakap je keje dia.. pot pet ada masa faham ada masa ntah pape dia cakap. pagi tadi nak pegi skul, tanya dia..sape nak pegi skul angkat tangan.. NANAK! dia jawab..haha.

9 comments:

  1. dah la rmbut adek tu kembang2..memang sedap la afiq main.haha

    ReplyDelete
  2. dah la rmbut adek tu kembang2..memang sedap la afiq main.haha

    ReplyDelete
  3. sekali tgk afiq ni dah mcm raees...tgk time sapu sampah tu..sebijik cam Raees gak..mmg suka dgn penyapu..pantang nampak sampah ke ape...belari gi dapur amek penyapu..heheh

    ReplyDelete
  4. hensem je dia ... adik kene byk bersabar ngan abg yea...

    ReplyDelete
  5. time2 ni, memang mulut dorang ni, akak bising je kan cikna... lin pun naik pening dengar si hafidh bebel2... ihihih

    ReplyDelete
  6. sama cm airis klu pot2 ngan solat tu...org sujud dia meniarap...ragam2 anak2 yg akan jadi kenangan suatu hari nnt kan cikna

    ReplyDelete
  7. Alahai..rajinnya afiq..dh besar sok ramai yg suka ni..orh perenpuam.skg suka cr suami yg rajin2..hehe

    ReplyDelete
  8. hihi Faiq pun pakai pampers saiz M je. kecik bebeno montot nye haha

    ReplyDelete
  9. suka tgk peel anak2 yg baya raisya nii... sama ler... mulut sekarang, sampai satu tahap ibu dia menyinga, "boleh diam tak, potpetpotpet dari tadi" hahaha.... takleh bla bila dia ikut ckap kite.....

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016