Thursday, June 26, 2014

birtday party Muhammad Rafif Rifqi




haii..
kerlass ciknaa letak title nama penuh tau..
rajin pulak tu pegi google nama penuh anak mimi ni haa..
ok, sabtu lepas berkesempatan join befday party sorang anak gojes..
1st time sampai klang tau..
semangat sungguh sebab dah lama tak jumpa mak-mak..
anak-anak gojes.. rindunya lah..
kiorang gerak pun dah lambat haritu..
dekat pukul 2 baru keluar rumah..
konon janji dengan ain pukul 1 nak gerak..
menunggu si Double RM tu lah..
memang time tido dorang so tunggu jelah..
alhamdulillah ain tau jalan..
even asben ciknaa pakai waze, tapi mengharap jugak kat GPS ain..
hahahaha..tak biasa oii tempat orang..
sampai ngam-ngam sebelum orang potong kek..





serius masa sampai tu memang kagum giler dengan deco birthday rafif ni..
super duper grand yang pernah ciknaa tengok..
pastu majlis teratur sangat..
tengok la kemas je kan..
nak ambik makan pun rasa macam sayang je.. LOL.
macam-macam ada aritu..
ciknaa memang sempat makan nasi goreng je..
sebab lapar giler.. aritu tak masak.. hahaha..
tapi makan pun terkejar-kejar..
sape yang tengok peel afiq aritu tau lah..
nasib laa yatie bawak adik dia si amani..
baiknya dia.. tolong pegangkan rania..
kalau tak serius memang sampai ke sudah ciknaa tak dapat makan..



hah.. ni la rupa budak yang super aktif tu..
terlebih bateri sangat..tapi selera tetap ado..
tengok la tuan rumah, makan siap pejam mata..
menikmati sangat nasi goreng cina tu..
sedap! banyak jugak dia makan aritu..lapo kot..hihi




lepas siap makan budak afiq ni sibuk nak main dengan kawan-kawan..
bagus la mimi.. tapi kan, sori sangat tau..afiq lepaskan 3 belon!
ntah macamane dia tarik besi tu truuuuuttttt laju je belon terbang melayang..
rugi dah 3 belon hilang cenggitu je..ampun tau mak..




ni kisah si princess anak rara yang kemain lorr jeles meles dengan rania..
sampai nangis budak ni bila mak dia pegang baby..
anyoyoyo..nampaknya lama lagi la kamu kena tutup kilang rara oii..
hahaha..serius kelakar..ciknaa ada ambik gambar air mata si princess ni.
tapi hilang pulak.. sabo jelah..




sebelum balik.. biasa la mak-mak gojes memang gini..
bergambo tak hengat.. ada anak yang nak keluar pagar dah pun..
takde anak orang lain dah..melainkan si afiq tulah..
mak tetap nak bergambo oii..
dalam banyak-banyak sempat gak la curik 1 gambar ni dari mimi..
comel sangat rasa.. sampai ternganga rania tu haa..pelik sangat..





antara mak-mak gojes yang sempat ciknaa tarik kejap untuk bergambar..
mak buyung achiek anis, rara, ain, tira.. eh betul ke tira nama betul nya..
sori  yang.. hihi.. janji kite jumpa macam dah kenal lama kan..




ni lah goodies bag dari tuan rumah..
comel kan? dalam kepala ciknaa pikir ape tau..
dasyat mak rafif ni..
rajin sungguh dia buat macam-macam untuk hero sorang tu..
semoga murah rezeki kamu yer nak..
eh kek tu memang ciknaa makan sorang..
afiq dia bukak rasa sikit-sikit pastu nak lenyek atas lantai..
sayang oii..last2 2 pek ciknaa makan sorang..huhu..



ni salah satu yang mimi bagi..
afiq takde colour pencil lagi.. bagi pen, sejam jugak kot dia hadap note comel ni..
ni lah hasil 'mewarna' dia yang 1st time ciknaa tengok..
hahahaha..



last sekali.. ni la tuan punya befday party..
happy birthday rafif yer.. semoga kamu jadi anak yang soleh..
anak yang berjasa pada keluarga.. 
untuk mak mimi, tQ sangat invite ciknaa datang..
banyak kali pesan datang..alhamdulillah kali ni ciknaa dapat memenuhi jemputan..


 

13 comments:

  1. hehe...ada jugak gambo kita ye....rania mmg kaki senyum kan cikna....

    ReplyDelete
  2. Saya pun dpt goodies bag tu...eh?
    Lalalalala..

    ReplyDelete
  3. bestnye! tah bile la amal dpt join gathering gojes. teringin sgt nak rasa kemeriahan tu hehe..

    ReplyDelete
  4. Sempat jerit je, "ciknaa!!".. hahaha..

    ReplyDelete
  5. kek yg dalam goodies bag yg mcm ais krim tu kan..raees ingt kan aiskrim..bukan main dia nak mnjilat..hahahaa....eniwey thanks ciknaa bg tumpang...heheh..

    ReplyDelete
  6. Hahahha hebat ciknaa buat entry pjg2...pestime baca...best dpt jupe gojes lain2...weeeeeee

    ReplyDelete
  7. ciknaaa,aku nampak gemuk sgt dlm pic tu.xleh jadik ni.hahahaha

    ReplyDelete
  8. bestnya korang yg dok belah lembah klang ni..senang nak jumpa

    ReplyDelete
  9. Tengkiu, ciknaaaaa..... nama penuh iuollsss Athirah, Tira tu nama bajet glamer. Hihi... harusla mcm dah lame kenal kan? Sembang dah pung pang pung pang kat fb, jmpe 1st time pun tros mesra gituuuu....

    ReplyDelete
  10. Best sgt..meriah sgt...lawa sgt deco..tapi akk takde rezki nak gi

    ReplyDelete
  11. alaa ruginya xleh join korang bergambo ramai2. akak sampai awal nau. kul 11 dari umah. kul 12 dah sampai katering pun baru siap setting meja. iyer laa bawa lasagna mimi kang lambat naye tetamu sume.
    kul 1.45 dah balik.

    ReplyDelete
  12. Besar juga majlisnya ye..
    Excited nk smbut birthday ank jugak raya ni..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016