Thursday, June 19, 2014

afiq minat menyanyi



afiq ni memang banyak akal..
terbaru ciknaa dapat kesan minat baru dia..
suka menyanyi.. nenek cakap dia mudah 'tangkap'
mudah jugak ingat lagu-lagu baru..
betul.. ciknaa pun perasan.. dia cenderung terhadap nyanyian..
nak jadi retis ke? oh tidak..mama tak suka..haha..


balik sekolah akan ada lagu baru dia akan nyanyi..
ada masa ciknaa cam lagu apa..
contohnya macam lagu oo mcdonald have a farm..eaeaoooo..
hah! mak pun menyanyi sama la..
kalau tak tau, ciknaa akan dengar jela dia nyanyi..
haritu dia dok nyanyi..let it gooooo let it gooooo..
ah sudah lagu mende plak dah ni...
pastu esoknya lalu depan kelas dia..
dengar ticer bukak lagu tu kuat-kuat..
oh! lagu tuu.. padan la balik kemain kuat nyanyi..
mama ni pulak jenis tak up to date.. tak tau..
hahaha.. 


lagu kat babytv pun dia dah hafal..
memang dia pelat sikit..tapi nada memang dia tau..
nenek download lagu-lagu zaman dulu pun dia cepat hafal..
nenek tak moden la.. lagu zaman ciknaa kat tadika dulu..
dia ajar afiq nyanyi..
sebab tu kalau nenek call, dia tak bercakap..
dia akan menyanyi..ko ada? ngegege...


p/s: nak ajar dia selawat.. tapi adik yang tekun dengar..abang? siap jawab TAKNAK DAH! sabo jelah..

3 comments:

  1. hehehe...afiq suka nyanyi ek..hehehe....sama la ngn raees...suka nyanyi...kadang2 tu kite cam lagu apa dia nyanyi..kadang2 tu..x cam pun...nth pape lagu dia nyanyi nth..

    ReplyDelete
  2. hihi.. pndi la afiq leh ikut nyanyi2 tu... hehe... pasni mama kne pasang selawat2 plk kt umah.. nnt afiq ikut..

    ReplyDelete
  3. jd ustadz la,syg ye...bdk2 agk mmg camtu kot ciknaa..lagu2 no.1...bila,zikir ke,ngaji....bace sikit.pastu sn

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016