GOOGLE Adsense

Friday, June 13, 2014

ada lagi yang lebih susah dari kita



assalamualaikum..
salam jumaat.. semalam balik keje rania still demam..
sehari suntuk nenek tak bagi dia makan ubat..
sebab badan dia cuma dedar aje..
petang tu dah start panas balik..
ciknaa bagi makan ubat..
macam selalu..mandikan dia sambil selawat..
niat dalam hati sembuhkan la demam dia..
lepas menyusu, dia terus tidur..
ciknaa sengaja tidurkan, tak bukak aircon..
tak pasang kipas..
nak bagi dia berpeluh..
tak lama lepas tu memang dia berpeluh..
tapi tak heavy sangat la..
sejam je tidur..bangun dah nak main..
tu tengok sibuk nak tengok cat dalam buku abang dia..
padahal dah dekat pukul 10 malam..
malam tadi dia tidur lena..
cuma susu macam tak berapa nak..
tekak dia kering @ pahit agak nya..
 nenek dah balik kampung..
harini rania pun dah pegi nursery balik dah..
wasap ticer, ticer cakap dia taknak makan..
merengek aje.. hm..sedih!
nasib budak tak ramai.. staff ramai cuti kot..
so weekend ni tinggal ciknaa 3 beranak aje la..
papa selasa depan baru balik..
harap sangat double RM takde kerenah sangat..
semoga urusan ciknaa dipermudahkan..


oh lagi 1 nak share..
dalam pada ciknaa dok pikir hal anak-anak demam..
suami out station pe semua..
bos kat office ni ada lagi masalah besar..
malam tadi suami dia eksiden..
bawak motor.. kritikal katanya..
tempurung kepala dikeluarkan sebab bengkak teruk..
kalau selamat doc kata mungkin cacat..wallahualam..
tapi bos tu masih dalam maternity leave..
baru sangat lepas pantang!
alahaiii.. pagi tadi officemate ciknaa datang bawak baby tu ke ofis..
sebab bos tu nak uruskan suami dia..
ya Allah.. baru ciknaa sedar..
ciknaa diduga sikit je nak banding dengan dia..
readers, jom doakan suami bos ciknaa tu kembali sihat yer..
sian dia..baru je dapat baby boy..
harap cik ira tabah.. kuat dengan dugaan Allah ni..

5 comments:

  1. allah.... smoga somi bos ciknaa tu dikurangkan keperitan nye... dh la bru lps pntang.. harap die kuat n tabah nk harungi ari esok..

    tuk rania... smoga diberikan kesihatan yg baik..n jgn la demam lg... ciann la klu budak kcik demam... huuu..

    ReplyDelete
  2. moga Allah permudahkan urusan kita cik naa..urusan org2 yg kita sayang..kirim salam boss cik naa klu ada terjumpa dia nnt ya..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulilah..lega baca bila Rania dah baik demam....
    semoga husband boss ciknaa tabah hadapi ujian dari-Nya...

    ReplyDelete
  4. Ya Allah..sedihnya..da la tgh pantang ek..semoga Allah mudahkan urusan boss ciknaa tu..;(

    ReplyDelete
  5. dugaan tidak dapat diduga..sentiasa ingatkan diri sndri bila dilanda musibah, orang lain diuji lebih hebat..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016