Friday, May 30, 2014

maaf itu indah



terjumpa kat fb..
tiba-tiba hati jadi sayu..
rasa macam ada tak tak clear..
dear all..
ciknaa mintak maaf  pada yg pernah terasa dengan ciknaa..
dalam sedar mahupun tidak..
sebelum terlambat..
ciknaa mintak maaf dulu..
maafkan atau tidak terpulang, hak individu..
tapi ciknaa nak lepas di 'akhirat' sana..
taknak disoal di kemudian hari..

nak jugak mintak maaf kat bff lama ciknaa..
dah terputus sekian lama..
masih nampak dia online di group sekolah tapi tak aktif..
tak tau kenapa kite begitu..
kalau lah dia baca blog ni..
nak cakap sesuatu..

dear sahabatku..
yang ku kenal dari tadika..
sampai form 6..
tidur sekatil..makan sepinggan..
pernah merempit sekali..
pernah sama-sama susah senang..
aku memang kecik hati dulu..
mengandung anak sulung kau tak inform aku..
apa salah aku..aku pun tak tau..
tapi walaupun kita dah tak macam dulu..
dah ada family masing-masing..
aku still ingat kau..
aku mintak maaf.. kalau aku kecikkan hati kau..
aku pun dah maafkan kau..
aku tak suka berdendam..
kerana itu hidup aku tak pernah tenang..
memikirkan kau..
yang berbelas tahun aku kenal..


anak-anak kita dah besar kawan..
tak perlu kot kita keadaan macam ni..
semua kawan-kawan bertanya..
mesti ada 'miscommunication' kat mana-mana..
aku pun tak pasti..
penat dah aku pikir..
tapi ni jalan terakhir..
aku mintak maaf..


 p/s: lega bila dapat memaafkan orang.. waimah tuan punya badan tak tau pun..salam jumaat :)




2 comments:

  1. apa kata cik na col dia..
    tegir dlm fb pn okey dah

    ReplyDelete
  2. cik na... lin pun pernah ada feling gitu... tp dah bnyk kali mintak maaf. dia kata maafkan... tp tak nak bertegur sapa dia FB. bila komen, wat dekkk... bila whatapp wat dekk... bila tny still marah ker, dia kata tak la... cmner tu cikna... lama2 biar la... jnji dah bnyk kali lin mintak maaf. da tak tahu apa lg nak buat. kot nak kena sembah. redha je la.

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016