Tuesday, May 27, 2014

bulan 5 bulan EL





double RM bergilir-gilir tak sihat..
bulan ni 3 hari dah ciknaa ambik EL..
kejap abang, lepas baik adik pulak sambung..
musim kot..tengok anak-anak lain pun camtu..kesian sangat.
dorang ni demam, batuk, selsema, hilang selera makan, muntah..
time ni memang kena banyakkk sabar..
hari-hari kena tukar sarung bantal, cadar semua..
tak masuk lagi kain buai etc..



harini pun sama..
nursery call bagitau Rania demam.. muntah & taknak susu..
berkejar la mak dia ni pegi tengok..
ingatkan nak ambik bawak balik la..EL lagi.
sampai tengok ticer dia cakap takde la teruk sangat..
ok je susu..cuma muntah memang ada sekali..
hm.. takpe lah, misscommunication la tu agaknya..
so ciknaa tak jadi EL..masuk keje balik..





Memang tak senang kalau anak tak sihat..
tengok la sekarang ni ciknaa try buat keje..
tapi otak jem! tak fokus..kepala dok ingat anak je..
kalau buat keje kang mesti ada silap kat mana-mana..
so, arini memang mood malas..
nak layan gambar anak jela.. 

















p/s : hari-hari doa anak-anak ini sentiasa sihat.. takde terkena penyakit yang bukan-bukan.. dugaan kecik je ni kalau dibandingkan dengan orang lain yang sampai nak operation pun perlukan duit puluh-puluh ribu..

7 comments:

  1. Betul bila anak tak sihat minda kita tertumpu pada anak - apa pun buat kalau tak ada di depan mata masih tak senang hati..

    ReplyDelete
  2. sama la kita cikna.. hari2 doa yang terbaik untuk anak2. bila sakit, sayu je hati tgk.

    ReplyDelete
  3. harap anak2 semua cepat2 sihat.

    ReplyDelete
  4. mmg kalau anak x sihat..time keje pun pikir anak gak...rasa nak balik umah cepat jee....
    harap Rania cepat sihat yeh...

    ReplyDelete
  5. dugaan seorang ibu, semoga sentiasa tabah dalam menjaga dan mendidik anak-anak =D

    ReplyDelete
  6. ye betul..saya selalu pikir gitu la kalau anak tak sihat..ada anak yang lebih parah sakitnya berbanding anak saya yang demam dan batuk je..harus lah bersabar..

    ReplyDelete
  7. Huhu..btulla sis..
    Akk klu yg si kecik aish ni demam..
    Alahai..mmg xblg fokus nk bt apa pun..
    Skg ni mcm2 blh jadikan punca dr demam je..huhu..
    Moga ank2 kita sentiasa dilindungiNya

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016