Friday, May 16, 2014

9 bulan : Rania dah tumbuh gigi!

demam nak tumbuh gigi ni upenya..


lepas afiq demam hari tu rania pulak sambung.. 
demam tahap tak nak makan.. sampaikan ciknaa terpaksa balik keje awal walaupun shift duty..
dia bantai melalak sampai tak keluar suara.. fuh!gelabah paknya malam tu.. sudahnya ciknaa balik dalam keadaan tak tentu arah..1 malam tak tido lena.. merengek, batuk..muntah.. memang pesen dah double RM demam, muntah tu dah kompem punya lah..


esok nya ciknaa bagi makan roti celup air..sebab dia reject semua bubur nasi + nestum..
tengah bagi makan rasa tajam-tajam..hahaha.. bila tengok betul-betul memang dah naik gigi..
ok, ni adalah 1 kejutan untuk mama! hahaha.. sebab ni dikira awal la tumbuh gigi..sebab afiq 1 tahun 2 bulan baru naik gigi..sekarang ni 2 tahun lebih pun gigi baru ada 10 batang uolsss..tak ke pelik sangat budak tu kan.. nak makan kemain susah..


muka budak dah baik demam.. saya nak pegi skul, selfie dulu yaw :)




dah pandai nak berdiri sendiri..kuat memanjat oii..


alhamdulillah part demam 2 beradik ni dah selesai..stress ciknaa pun dah kurang..alhamdulillah produce susu dah normal balik.. syukur..masih berharap dapat fully bf adik rania genap setahun pun jadilah.. InsyaAllah..


psstt: dah ada gigi, mama risau weh.. adegan gigit menggigit..errrrr..

9 comments:

  1. Yeayy tahniah rania! Dah ada gigi. Nanti leh gigit2 mama time nyusu hahaha...

    ReplyDelete
  2. Adegan gigit mengigit tu dah pasti ada mama

    ReplyDelete
  3. Ank2 akk semua tumbuh gg awal..huhu..risau jgk takut cpt rosak..

    ReplyDelete
  4. amboi.. adik...pasni, jgn gigit mak ye... hihiih

    ReplyDelete
  5. sampai demam yer... tahniah da ada gg ;p

    ReplyDelete
  6. ooo..anak dara ni tumbuh gigi rupenye...hehehehe..tu yg demam....adoii..dah memanjat yeh..ain terbayang raynia kat rania ni..agaknye nanti mcm ni la dia..heheh

    ReplyDelete
  7. orang cakap, cepat tumbuh, cepat rosak gigi.. huhu. ayra dulu 7bulan tumbuh gigi dah.. tapi takde la merasa pengalaman kena gigit-gigit tu, sebab tak bf kan.. :(

    ReplyDelete
  8. Tahniah dah ada gigi..anak saya baru 5 bulan..nanti dah tumbuh gigi merasa jugakla kena gigit..hehe 1st time dapat bf baby..anak sulung tak merasa..:)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016