Thursday, May 8, 2014

9 bulan baru nak tukar saiz M

cukup kembang tak rambut kita makcik-makcik sekalian? :P


Rania Marissa.. memang menurun abang nya sebijik..
Dia tak besar tak kecik.. Kecik molek la senang..
Ciknaa tengok dia macam lagi tembam dari abangnya..
Tapi silap.. sebab abang dulu 7 bulan dah tukar pempes saiz M..(entry)
Rania 4,5 hari lagi genap 9 bulan..
baru la nak tukar saiz.. maknanya dia lagi kecik dari saiz abang..



ok, abang afiq masih lagi pakai pempes saiz M walaupun dah 2 tahun..
so, nampak tak? pempes dua beradik ni sama saiz! 
memang senang la beli 1 saiz banyak-banyak terus..
boleh share.. takde la pening lalat memalam nak tengok adik ke abang punya pempes..
budak ni ciknaa belikan PETPET je.. memandangkan 2,2 bontot jenis sensitip..
afiq dulu guna jugak drypers..tapi saiz drypers besar sikit, selalu bocor memalam..
tukar PETPET baru ngam..



senyuman menggoda dari duta sapi rania :D



PETPET M80 tu biasa RM32.90 kat 99 speedmart..
ada masa rajin ciknaa usha la kat manjaku..kadang-kadang jejak jugak la RM30.90..
2 ringgit pun duit weh.. jimat selagi boleh mak nya ni..
dalam sebulan lebih kurang 4 pek untuk double RM ni.. boleh la.. 
harga sedang-sedang untuk mak anak 2..


p/s: kadang-kadang, selalu geram tengok bontot/peha anak orang kemain berlipat-lipat.. tapi double RM takde lipatan tu, pun buat maknye geram jugak.. hahaha..

10 comments:

  1. raynia plak..NB pakai sebulan..size S time 2 bulan..start 3 bulan dah pakai size M sampai sekarang...Raees pakai size L skg ni..dorang pun gune petpet gak...tp kadang2 konfius mane adik punye mana abgnye..penah tu silap pakai..adik pakai pampers abg..abg pakai pampers adik..heheh...ok pulak tu pakainye...heheh..

    ReplyDelete
  2. Alolo...tecik comel je double RM..takpela ciknaa..janji sihat je..pp tu gebu jgk tu

    ReplyDelete
  3. Ala cikna.. anak dilah pun sama jugak.. jenis yg kecik molek.. adik faris tu sampai skrg dah 19mths still pakai size M lagi tau.. kakak dia pun dulu sama jugak.. sampai 2 thn pakai M..
    PETPET bagus kan.. anak2 dilah pun pakai petpet.. adik tu huggies pakai jugak sbb nak bezakan pampes kakak ngan adik senang.. haha.. kalo tak mak nye kena tulis nama kat pampes kalo nak bawak berjalan.. takut tertukar sbb time tu kakak dah guna size XL. tp drypers mmg x boleh pakai.. ruam..

    ReplyDelete
  4. kecik comel rania...yg penting rania sihat.. sihat..hehe..

    anak saya 4bulan lebih dh pakai M...*pengsan*...;)

    ReplyDelete
  5. cikna, yaya n rayyan pakai XL. senangkan bila 2-2 sama saiz.

    ReplyDelete
  6. cikna... abang dia pakai M gak ke... kurusnya.... hafidh XL.
    Tapi, kurus sihat tak pe. nampaknya adik membesar dengan jayanya... kikikki

    ReplyDelete
  7. okay je kot muat pakai M, sebab boleh jimatt. M banyak sikit. Kalau dah tambah size, pampers tu makin kurang, tapi harga maintain.. rugiii! hehe..

    ReplyDelete
  8. anak saya pakai drypers..saiz L dah..dah 2 tahun..

    ReplyDelete
  9. halaaaa comey rambutnye ha..kembang setaman...hikhik

    ReplyDelete
  10. jimat gitu and as long anak sihat, ALhmdlh... betol kan...

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016