GOOGLE Adsense

Tuesday, April 15, 2014

Cara Cepat Kemas Mainan Anak

hai korang.. uhuk-uhuk.. (nak bagitau iolss tengah batuk sekarang..ngee)
dah lama tak update entry ala-ala susun atur..yela, ciknaa memang tak masuk langsung katagori kemas tahap takde habuk tu..rumah pun asal kemas sudah.. janji laki tak bebel, hati ku senang.. :))


ni ada 1 tips yang Ciknaa guna untuk kemas barang mainan anak-anak dengan pantas yer..
seperti sedia maklum, rumah Ciknaa kecik, so takde bilik khas untuk anak-anak main..
kat ruangtamu tu la meja makan, tempat dorang main, tengok tv etc..
so, opkos barang mainan sentiasa ada berterabur..
memang sakit mata sikit, tapi bila anak-anak dah tidur atau ralit tengok tibi,
Ciknaa akan cepat-cepat kemas..semak oii nengok menan di segenap ruang.. 


eh ni sikit je ni.. tak bape nak semak lagi ni..ngee..






Ciknaa ada beli bakul comel ni.. 
Ntah apa nama nya.. terpikir nak beli sebab tengok comel sangat blogger Intan Norazam guna untuk sewing set dia tu.. harga besar ni dalam RM5.90 gitu je dekat kedai plastik area OTK gombak tu..
ada kaler hitam & putih.. tapi putih menawan kalbu.. cun..rasa bahagia giler dapat sepasang ni.. hahaks!






Ciknaa memang main campak je segala tok nenek menan tu..
pastu simpan kat kabinet TV tu ha..
sebab ape tak susun elok-elok? jawapan nya tok kose mak!
sebab dalam masa 5 minit salah sorang dari RM tu akan datang tarik balik bakul ni..
kan buang masa kalau nak susun bagai.. 



ok dah siap kemas..cepat & sejuk mata memandang :P




begitu lah rutin Ciknaa tiap hari uolsss..
kalau weekend lebih dari 10 kali dok sumbat menan dalam bekas tu..
tapi takpe, tak susah mana.. bila dah ada anak, kena pandai la cari cara pantas nak ngemas..
cara ni paling best bila ada tetamu datang.. sempat kemas sebelum tuan rumah bukak pintu.. :P


p/s: ada tips lain? meh share ngan ciknaa..ku suka cara pantas nih.. :))

11 comments:

  1. Ciknaa. Kite bilik no 2 tu kira ny bilik arissa. Hahaha. Mainan dia sumer dlm tu. Tapi bersepahnya semua kat luar rumah jugak. Kalau emergency, kita campak kat dalam bilik dia pastu tutup pintu. Hahahaha. Tapi barang2 dia kita letak dalam bakul besar. Aritu g ikea sedih xdapat meja tu. Grrr.

    ReplyDelete
  2. rumah besepah kene keje kan dgn anak dara tu...fuh! kalau menan ade dalam bilik abes die tarik semua keluar...dah la kat bilik besepai, kat ruang tamu pun besepai jugak...bile die jatuh sbb tepijak menan sendiri, mama ngn daddy padan kan muke aje kat die...kuikuikui...:p

    ReplyDelete
  3. anak buat sepah ok lagi ciknaa, setakat sepah mainan je. ni masalahnya bapaknya pun join buat sepah lagi dasat. dia lagi suka rumah sepah daripad kemas. pitam wooo.. naseb la laki suka sepah, bini plak tak henti berkemas je. ni dengan prut buyong ni memang da x kuasa nak kemas aiiihh..

    ReplyDelete
  4. Ku pun ada kotak ajaib ciknaa...tp kotak ajaib ku besor gabak...sbb Qi ye mainan bukan sikit...menggunung tau...hehehe...pehtu kalo ad aorg dtg mmg ku buh je dlm kotak ajaib tu...siap!

    ReplyDelete
  5. Akk pun letak camgitu jgk..
    Tak mmpu nak ada playroom bagai..uhuk

    ReplyDelete
  6. Hahaha... jangan cakap ada playroom dah selamat rumah tak bersepah.. tak de maknanye cikna oiii... bersepah jugakkk ruang tamu kitorg... penat dah maknye jadi tarzan... ada dia kesahhh??? hahaha.. tu lom bilik ibu ayah dia pun dia wat cam landasan ketapi... si kakak tu suka nau susun buku mcm landasan ketapi... sabooooooooooo banyak ibu dia ni tauuu.... haha

    ReplyDelete
  7. Mmg comel bakul tu cikna.ari tu nk xari yg besar xde laaa. Senang koje mak2 nk ngemas

    ReplyDelete
  8. raisya ada blik mainan pn dia angkut main depan tibi jugak.. bdak tu lagi ler, asal kite kemas dia sepahkan.. bdak kecik tu xleh tgk mainan dia kemas cantik... so nak xnak sepah jer laa umah, time dia tido br boleh kemas cantik2......

    ReplyDelete
  9. Lama x mari blog na..
    Main sumbt je mainan semua..x larat nk ngemas selalu

    ReplyDelete
  10. Lama x mari blog na..
    Main sumbt je mainan semua..x larat nk ngemas selalu

    ReplyDelete
  11. nanti akk dua boys mmbesar guane la rupe umoh tu....sorang pn mcm kapal dlanggo todak

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016