Friday, April 25, 2014

bila suami out station



dah lama tak rasa kena tinggal dengan suami.. haha. best jugak bila kena tinggal ni.. baru la rasa rindu-rindu..tapi ni bukan nak cerita pasal rindu laki binik, tapi nak cerita pasal anak-anak & papa beliau..afiq, sejak dapat adik rania dia sangat manja dengan papa.. malam-malam tidur nak papa enjut dalam buai sambil layan katun larva dalam fon papa..


 susu pun papa yang buatkan.. so bila papa takde minggu ni dia rasa lain. dalam kereta balik dari nursery afiq tepuk-tepuk bahu ciknaa.. PAPA..PAPA.. dia panggil..mamalah! mama..baru dia tukar.. balik rumah pun sama.. tak tau la dia tersasul ke ape.. tapi memang banyak kali dia panggil ciknaa papa..pagi ni rania pulak sebut papa.. haisss..


lepas tu tengah malam ciknaa bangun nak salin pempes dia..dia bangun jugak panggil PAPA.. dia ingatkan ciknaa papa dia..Allah.. sedihnya la. anak ini rindu papa dia. ahad baru papa balik. risau jugak ciknaa demam..hari-hari tidurkan dia selimutkan pakai selimut yg papa pakai..bantal papa jugak bagi dia.



ni hadiah 1st dia dapat tahun ni.. skul bagi..mama & papa pun tak celebrate lagi..sian abang long..



p/s: esok lusa mama hadap la 2RM ni.. harap-harap semua ok la.. jangan la mama sampai tak mandi.. (selalu memang camtu..ngeee)

8 comments:

  1. hohoho..mmg kalau sorang2 yg kene jaga ..mmg lambat la mandi..pas tu 1 keje pun xboleh nk buat ..sbb dok menghadap dorang je..haih...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak, siannya anak rindukan papa dia ye

    ReplyDelete
  3. Insyaallah cikna kuat semangat ok. tu kira nasib baik sbb wkend.
    kalau ada pape cikna call je akak ok...

    ReplyDelete
  4. mencabar jugak ye bila kena tinggal....semoga mama kuat mlyn ank2 yg merindui papa

    ReplyDelete
  5. Yaya since ada aish..asik abh je manjang!!

    ReplyDelete
  6. alahai comel betul rindu papa afiq ni

    ReplyDelete
  7. manja betul afiq kat papa dia..hehehee..tapi biasanya kalau suami saya outstation saya insomnia..tak boleh nak tido..heheee..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016