Friday, February 28, 2014

mama..bertabahla




bertabahlah..
bila papa takde, bertabahla wahai mama..
rumah bersepah.. mengalahkan kapal perang..
bertabahlah..
kain bertimbun tak basuh lagi..
tatkala baru balik dari kampung..
anak-anak melalak merengek bagai..
sorang berak, sorang merengek mintak dukung..
bertabahlah..
mama sampaikan tak mandi..
rimas jangan cite la..
bertabahlah..
makan memang jauh dari ingatan..
bila anak-anak dah tidur baru perasan tak makan lagi..
tapi dah lewat malam,selera pun dah takde..
dalam hati istifar.. Allah nak bagi pahala..
sabar..sabar..sabar..


p/s: papa balik harini..yeay! tak suka hoi dia out station.. macam nak pecah pale hotak ciknaa handle 2 budak ni..time cenggini tetamu 'not alowed' kahkahkah..

10 comments:

  1. bertabah laa wahai mama.. nii ibu anak sorg pun xleh nak handle bila ayah dia outstation tp percaya laa kalu anak xde depan mata mesti sunyi kan... nii duk opis pun rindu kat anak tapi kalu anak depan mata xnak layan, haippp!!! hehehehe...

    ReplyDelete
  2. Haaaaaaaa tetamu not allowed tuh...ku fhm ciknaa ibu anak dua...kt opis ni pun ada contoh diorg kasi...pelan2 eh ciknaa...Allah nk bg pahala tu...byk

    ReplyDelete
  3. Bertabahlah wahai mama.. Jadi ibu mmg mcm tu.. tahap kesabaran kena tinggi walaupun kdg2 sabar kite dh setipis kulit bwg. . Ibu x mkn tu dah biasa sgt..

    ReplyDelete
  4. bertabahla ciknaa... pahala pahala... :)

    disebabkan ini ku tak mampu nak bg adik ke Faiq.. hahaha.
    baru sorang tu pun ku dah pecah kepala lol :D

    ReplyDelete
  5. bertabahlah..mama seorang y tabah & kuat..

    ReplyDelete
  6. time suami xde, mmg patah tgn kekdahnyer...

    ReplyDelete
  7. uhhuhu.. btul tu cikna.. klu ada suami mmg sangat membantu.... klu tak... pengsan...

    ReplyDelete
  8. bertabah lah yeh ciknaa...haish...memang menguji kesabaran betul bila kena handle sorang2...nak2 anak2 kite kecik lagi kan..nak pecah kepala la ciknaa....haih...

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016