Monday, January 6, 2014

deco rumah sewa

'umah sewa je, takyah la nak beriya sangat..'
itu antara kata-kata negatif yang ciknaa dapat dari seseorang..
eh, rumah sewa pun tetap rumah okey..
rumah untuk kami 4 beranak berteduh..
kecik ke sempit ke itu takde masalah untuk ciknaa..
masuk tahun ni 4 tahun dah rumah tu ciknaa duduk dari bujang sampai anak 2..



ok, rumah kecik besar nya lebih kurang rumah flat je..
tapi ciknaa suka, sebab atas tanah.. kereta pun parking sebelah rumah je..
balik dari kampung terus masuk umah..
alhamdulillah..sangat suka rumah sewa ni..
ciknaa dari dulu suka tengok rumah cantik-cantik..
tak kisah la rumah kampung ke, banglo mewah ke ape..
latest datang umah kak ameris..fulamakkk..
sangat respek dia.. konsep sangat cun! deco pn tak serabut..
balik je terus cakap dengan epul, jom la kite buat rumah lawo-lawo bang.. :P



hadiah kawen.. dah 2 anak baru sibuk nak guna :)




ciknaa sangat sukakan merah..
sebab tu kawen pun merah menyala ko.. :P
so sekarang kite try la buat angan-angan konsep rumah merah gitu..


model ketiduran atas sofa :P

rumah ciknaa sempit..
so nak ambik gambar pun limit..ni jela dapat capture ye puan-puan :P



hasil tangkapan google.. berangan 2beradik kat wall tu..


sangat berkenan karpet merah si adieyza nih..


pasal karpet ni banyak drama tau..
balik ayer hitam johor ritu dah dapat dah karpet bulu-bulu saiz kecik gini RM70..
memang hati berbunga-bunga sangat dah..
dah hujung-hujung, epul cakap..beli tikar buluh jela yang, karper ni abis kotor nanti dengan anak-anak..ku pasrah jela walaupun nak sangat tau..
tapi memang berbaloi tikar tuh.. situ la si afiq & rania muntah..
ditonyoh coklat,gula-gula segala.. nanti dah besar sikit la mama pakai karpet eh..


diy kufi ni pun tak bergantung lagi..


banyak lagi dalam kepala ni weh..
tapi slow-slow la..bajet pun tak kencang nak mendeko lelaju.. 
pape pun rumah sewa tetap rumahku syurgaku..
yang tak setuju, pegi main jejauh.. 


p/s: rice dispenser merah bakal menyerikan suasana dapur ciknaa tak lama lagi..ehem-ehem :P
rumah korang cemane? lagi cun deko ye dakk..?

21 comments:

  1. sama konsep kita pun ada merah-merah :)

    ReplyDelete
  2. ciknaa, rumah sewa pon tetap rumah tempat kita berlindung...memang patutu deco pon! hehe

    good luck ciknaa! mesti lawa nanti...painting hadiah kawin tu memang lawa

    ReplyDelete
  3. ciknaa, rumah zana tu pun sewa gak.. sewa dgn kerajaan, rumah kuarters.. hahaha... alar yang, zana pun suka berangan nak rumah cantik, tp x reti nak deco2.. jnji kemas jer yang.. hehehe..

    merah + hitam mmg cantik! *pasrah sebab x dpaat buat tema warna pink kat rumah sebenarnya.. hahahha

    ReplyDelete
  4. dlu prnh trpk gituu..ala umah sewa je pun..tp skrg bru sdr umah sewa pun umah kita duk bertduh 24jm, mesti kemas, lawa dn sbgainya, keh2

    ReplyDelete
  5. xde umah sendiri lagi la ciknaa...anak dah 2 pn still dok ngn parents lg...huhu..insyaAllah..dis year dapat merasa dok umah sendiri..:) jeles sebenarnya tgk orang deco2 nie...hehe

    ReplyDelete
  6. Tetiba nama diseru cikna aauummm... Ala cikna rumah akk biasa2 je. Deco ada anak kecik cmtu laa. Janji diorg bebas nk main. Ikut ati mmg laa berdeco2 letak bunga, table lamp, coffee table bagai. Simpan je dulu tunggu diorg besar skit. Cikna, merah memberi semangat okeh....

    ReplyDelete
  7. pelan2 deco rumah..bila la nk deco jugak nih..haihh

    ReplyDelete
  8. perghhh cantik frame hadiah kahwin tuh...cpt2 deco seronok tau deco heheh

    ReplyDelete
  9. duduk umah sewa best jugak nak deco2, mcm wa ni dok kuartes susah sikit. itu tak boleh ini tak boleh. kang byk sgt surjaj nye. payah!

    ReplyDelete
  10. cik naa.. ai pun duk umha sewa..eh..umah kuarters..pun sewa kne bayo gak la potong elaun umh seben...
    ai pun smgt nk deco2 jugak..hehe..sbb rumah kn tempat kite berrehat..rilex2 penat balik kije, weekend, ...rumah cantik, nyaman, barulah tenang jiwa raga..giteww..hehe..selamat mendeco cik naa! :)

    ReplyDelete
  11. saya x deco rumah sewa pasal x nak paku2..hu..hu..
    duduk ala kadar, fikir nak pindah jgk..nak angkut barang semua.

    ReplyDelete
  12. umah nadt pun konsep merah gak. terlebih merah sampai pening kepala plak dibuatnya.hee..yg penting rumahku syurgaku kan.

    ReplyDelete
  13. xkesah la umah sewa, yang penting tu laa rumah yang memberi kita kenangan dalam membesarkan anak2 =D

    ReplyDelete
  14. su ni pin rumah sewa cik naa.
    tapi dah hari2 kita nak kena mengadap
    mestilah nak cantik2..hehhe

    su pun suka rumah atas tanah

    ReplyDelete
  15. Wow. Cntiknya rumah cik naaa...even rumah sewe nampak kemas and lawa mcm rumah sendiri :)

    ReplyDelete
  16. tapi best.. rumah atas tanah.. :)


    rise dispenser warna merah? wahhh.. kat rumah ni kaler putih je.. hehehe..

    ReplyDelete
  17. daku duk kuartes cikna..redha jela duk umah xde tanah wlupun hubby layak dpt umah atas tanah...nk tgu rumah sendiri bajet belum mencukupi...huhu

    ReplyDelete
  18. meja makan kita black n red =D. Cantikla wall dua beradik tu!

    ReplyDelete
  19. arghhhhh.. tekanan tgk org deko umh.. za mls nk deko umh mak.. boleh gitu.. hihi.. citarasa za dgn mak jauh sgt..

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016