Wednesday, January 8, 2014

dah boleh terima susu ebm!

ratu rania pakai set pencerah safi rania..kehkeh :)


alhamdulillah..
dikala usia nya mencecah 5 bulan, rania marissa dah boleh minum susu ebm beku..
memang ciknaa bagi fresh je sejak dia masuk skul aritu..
sampai la ticer dia suruh bawak dia nak try bagi kot-kot rania nak minum..
ciknaa buat tak tau je sampai la isnin lepas..
ahad tu tak sempat nak pam 3 kali..so ciknaa just dapat fresh cuma 6oz @ 2 kali minum..
so, takde pilihan.. cairkan frozen ebm yang minggu lepas punya..
hantar kat skul, pesan kat ticer..siap tampal note botol yang nak test..hihihi..
ticer rania memang sporting abis..takpe, kita cuba..
yang ciknaa ni risau hamat uolss..siap pesan kalau rania taknak, call cepat-cepat..ciknaa hantar susu kat skul ( yang pam pukul10 pagi)


repeat gambar 2 bulan 1st time berbotol :)


petang isnin tu ambik rania ticer senyum je..
kak, dia minum abis semua 4 botol tau.termasuk yang beku!
wahhh.. betul ke? haah..itu pun macam tak cukup je..
nanti akak susukan dia balik rumah nanti..
pergh! dalam hati ciknaa sangat-sangat bersyukur..
akhirnya doa ciknaa dimakbulkan..
alhamdulillah..syukur-syukur.. tapi dalam seminggu tu 2 hari je kot ciknaa bagi yang beku tu..
sebab rasa macam fresh lagi elok..so buat ape simpan.. bagi jela sementara ada kan..







p/s: thanks pada mommy/ readers yang banyak bagi support kat ciknaa bab breastfeeding ni.. bf tak susah, tapi hati mau kental.. alhamdulillah, masuk bulan ke 3 ciknaa masuk keje, sesi mengepam dah sebati dalam diri.. alhamdulillah, tak rasa susah..malah sangat-sangat bersyukur sebab niat ciknaa kali ni tercapai walaupun baru 5 bulan..ia sangat berharga! rania dah 6kg, membesar sepenuhnya dengan susu ciknaa.. ya Allah besar betul kuasa Mu..

12 comments:

  1. yeayyyy..merinding bulu roma kuuu..
    heheh..
    tahniah ciknaa & rania..bagus3..caiyokk caiyokk ciknaa..

    ReplyDelete
  2. congrats ciknaa..fuhh berkobar2 ku rasa nk bf anak second nanti :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdullahhh....alhamdullahhhh...Allah dah makbulkan doa ciknaa....syukur sgt2...seronok dengar rania dah minum semula susu ebm....
    Rania good girl....dengar ckp mama....syukurrrr sgt tumpang gembira umi Qi :D

    ReplyDelete
  4. Alhamdulilah...syukur sgt2 yea ciknaa..akhirnya raynia terima jgk ebm...:)

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah.. tahniah cikna.. akhirnya Allah makbulkan doa ciknaa... semoga rania dpt membesar dgn susu mama sepenuhnya ye..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah...congrtaz cikna....yg penuh xmo malas2 n give up ya

    ReplyDelete
  7. syukur la rania nak minum.... bertuah dapat susu ibu ni

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah... cikna.

    bnyknya susu... jeles tau lin

    ReplyDelete
  9. chaiyok ciknaa! teruskan usaha. makin tembam la rania pasni kalah abang afiq.hiii..

    ReplyDelete
  10. subhanaAllah..byknye rezeki utk rania..good girl rania! :)

    ReplyDelete
  11. in sya Allah cikna..semoga dpt teruskan BF rania..enjoy bf dear :)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016