GOOGLE Adsense

Monday, November 18, 2013

Rania Marissa & Botol Susu

botol dengan tuan same besar dah >_<


Botol susu memang musuh ketat Rania Marissa.. Sejak lahir ciknaa bagi directfeeding je. sampai la hari ke 2 susu segan nak keluar disebabkan kesan ubat induce yang ditambah 3 dos masa bersalin tu. So kesian rania yang tak tidur kelaparan, malam ke 2 ciknaa terpaksa bagi dia FM.. bagi ciknaa bagi FM bukan dosa.. (ai is bukan nya taksub sgt mcm sesetengah orang) walaupun luluh rasa hati sebab susu masih tak keluar banyak, Rania isap jugak 2 kali susu FM malam tu.. guna botol MAM.. dia terima sebab mungkin baru lagi kot..dia tak tau lagi.


Lepas berurut, susu makin banyak..alhamdulillah. lepas tu ciknaa teruskan usaha untuk directfeed sampai abis pantang.mak bising, dia suruh ajar jugak botol.oke lah, try beli puting fiffy yang kuning leper tuh.. banyak kali cuba dia taknak... dia buat-buat nak muntah (sangat pandai berdrama ini budak) lepas 3 hari dia dah boleh terima..itupun isap main-main aje. 


2,3 hari je dia nak botol..lepas tu reject lagi.gigih ciknaa cuba botol TT afiq, anakku, semua dia reject..masa ni dah down, terus malas nak pikir..bagi cikB jela.. nak, sumbat..abis cerita.sampai la sebulan nak masuk keje ciknaa dah risau.. hasil google, jumpa entry kak mimy & entry aty fared.
PIGEON PERISTALTIC PLUS.. gigih la ciknaa menggugel pakai henfon yuolss..tetap abis baca entry korang nih.. malam tu jugak pegi manjaku beli..hambek! 55 hengget dik mama beli. balik tu basuh segala, try bagi kat rania.. sebelum tu gigih pujuk dulu mama nye nih.. 'mama nak keje dah sayang, isap la botol ni..mahal mama beli nih.. ni susu mama jugak tau.cuma dalam botol aje.takpe la siang aje pakai botol, malam mama kasi nenen oke..oke adik' haa cenggitu la ciknaa psiko rania.. macam dia paham je kan? haha..lantak ler..


malam tu dia try isap, terus nak! walaupun 4 kali isap dah buat ciknaa puas hati.. tanda positif nampak nye..esok nye ciknaa try lagi, memula memang dia buat muka pelik, tapi lepas tu dia boleh isap dengan syarat peluk kuat-kuat seolah-olah kita directfeed dia..rapatkan pipi ke dada..alhamdulillah dia nak sampai la lepas kene inject 2 bulan dia demam.. terus reject botol. taknak! taknak! taknak! ciknaa dah nangis masa ni sebab 2 minggu lagi nak masuk keje. dia tetap berkeras taknak botol..2 hari sebelum masuk keje ciknaa keraskan hati bagi jugak.. walaupun dia melalak macam ape.. rania memang demand, dia sanggup tidur dari isap botol.. alhamdulillah lepas selalu pujuk dia, dia nak.. fully botol dgn takde masalah langsung bila ciknaa dah start keje.



kenyang perut saya senyum la mama :)


p/s: botol ni memang best! walaupun mahal tapi bagi ciknaa sangat berbaloi.. takpe, dah besar sikit mama ajar yang murah yer nak yer.. 

13 comments:

  1. nnt nak kena review jg pasal botol ni cik naa..mmg bgs..jamin puas hati..tak sabar nk tunggu warehouse sales pigeon lg..leh borong buat stok hehehe

    ReplyDelete
  2. Qkk guna botol yg ni jgk utk aish msa nk dkt msuk keje..mmg mhl sis sbb botol dia lain sikit..akk review entry aty jgk tuh..haha

    ReplyDelete
  3. cik naaa!!! awat rania sgt comey hokey! geram! Rania sgt pndai! LOL

    ReplyDelete
  4. Nomeyyynye rania..senyum simpul lagi...Nanti InsyaAllah tanam azam nak fully bf adik baby...Akan ku bookmark this entry..Tq cikna for sharing :)

    ReplyDelete
  5. sama mcm Zara... musuh dgn puting & botol susu... end up settle dgn Dr Baby...

    ReplyDelete
  6. botol ni bagus tau...baby sucking baru susu keluar so risk tersedak kurang..adik rani dah putih mcm mama n abg afiq la....cantik

    ReplyDelete
  7. Ya Allah bgus yer tindakan mama rania nih...mudah-mudahan rania mudah menyusu botol ye...senang hati nanti mama nak keje :)

    ReplyDelete
  8. melting tengok rania, comel sangattttt! tapi i suka botol pigeon ni, mcm best je (gaya mcm mamanya pulak yg minum botol kan) LOL!

    ReplyDelete
  9. Sama la botol kita..ala awk minum susu mama awak jugak.... malam2 dpt jugak nenen -syahir-

    ReplyDelete
  10. muhaimin pun botol ni gak yang dia nak ciknaa...mungkin puting lembut pastu pendek..

    ReplyDelete
  11. nk ajar anak guna botol susah jugak... kita yg kene keras hati...

    ReplyDelete
  12. eh...aku pon ade buat entry ni.
    sampainye hati mu tak tagged entry aku.
    muahahaha.
    ok gurau.gurau takbley gurau dok surau.
    hi baby RM micha miss u.
    maneehhh sungguh senyum tu.
    bebaik satni semut hurung tu.
    kikikiki.

    ReplyDelete
  13. qasyaf pong guna pigeon peristaltik ni....i teringin jugak pakai botol lain yg cantik...esp MAM...so, i bli botol MAM, tukar puting je la...Botol pigeon x menarik kan...hehe

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016