Monday, October 28, 2013

Susun Atur : Rak dapur murah

hai korang..
harini tak menyabor nak update pasal rak lemari dapur ciknaa..rak murah je uolsss.. 
kalau sape yang pernah datang umah ciknaa memang tau la umah ciknaa besar mane..sangat limit nak buat
sesuatu..sempit!so, kat bahagian dapur ni dari dulu ciknaa kemas tapi tetap jugak tak kemas..
dah lama berkenan para ikea tu..tapi cakap dengan epul asik la alasan yang same dia jawab..tak boleh nak paku dinding, keras..takde penebuk lubang la..bla..bla..bla..so, bila ciknaa dapat tau geng gojes cakap giant ada jual rak murah zassss kite pegi beli..



RM 15.99 1 ketul.. ciknaa rembat 3 terus..



ciknaa ambik 2 kuning, 1 merah..
balik terus pasang..tak menyabar sangat..



dapur ciknaa yang tak berubah dari bujang.. hodoh giless!



bahagian dapur la yang ciknaa sangat tak suka tengok.. dah puas kemas, tetap nampak tak kemas jugak..dah tau dah ape masalahnya..takde kabinet dapur.ciknaa tak boleh nak beli sebab sempit sangat.
now dah ada idea nak buat cemana kasi masalah ni setel..





tadaaaaaaaaa...





walaupun tak semenggah macam dapur korang berkabinet lawo bagai, ciknaa puas hati sangat-sangat dah weh.. 2 hari ni kerap pulak masuk dapur pastu tengok rak ni senyum sorang-sorang. epul dok giling kepala tengok pangai bini dia nih.. bahahaha..itu la pempuan kan.. 50 ringgit pun tak abis, masalah ciknaa setel. jimat, murah, kemas lagi membahagiakan.. kahkahkah.. 



p/s: lama tak update, sekali update cite pasal dapur..hape daaaa.... okebai :)






30 comments:

  1. Kadang2 ciknaa yang berkabinet ni lah susah nak jaga.. Huhuhu... Baik yang gini senang nak cuci n lap :)
    Nampak kemas dah ciknaa susun :)

    ReplyDelete
  2. kalau pandai susunatur yang murah pun dah cukup buat kita puashati CikNaa...:)

    ReplyDelete
  3. cantik warna kuning tu cik naa..terserlah menyerlah uols..tak pergi pun giant ari tu..haishh nyesal pulak >_<

    ReplyDelete
  4. Ha..kn dh lawo ciknaa..hihi murah kn rak tu..

    ReplyDelete
  5. lawanya....murah plak tue..berbaloi-baloi

    ReplyDelete
  6. Takper ciknaa..yg penting dapur bersih.. :)

    ReplyDelete
  7. kemas dan senang nak ambik kan ciknaa

    ReplyDelete
  8. daku pun rembat rak kat giant ni 3. guna tuk playroom Afkar.

    ReplyDelete
  9. Cantiknyya dapur ciknaa...cantik kaler kuning...meriahhh...nih yg nk dtg umah ciknaa lagi ngeeeeeeee hahahha

    ReplyDelete
  10. Ciknaa.. syjumpa pon rak tu.. tp harga dia rm26.99.. tipu ar.. nak beli tp tgk rege lain pulak.. sabo je la..

    ReplyDelete
  11. cun pe ciknaa..rak rm15 kita sama..tp aku wat letak menan2 airiell...

    ReplyDelete
  12. hai ciknaa...cantik susun atur rak tu..kalau tambah satu lagi pun ok..hehe..kecik2 pun dapur sendiri...kite ni ha...besar2 pun dapur mak mertua...takleh nak buat mcm citarasa sendiri..hehe

    ReplyDelete
  13. wah muroh sangat! lawa plak tuh.. leh bayang ciknaa asyik masuk dapo pastu senyum2 haha..

    ReplyDelete
  14. cikna, kita serupa je, takde la mampu sgt nka berkabinet bagai, dapat rak cenggini pun dah syukur nikmat utk kita kan cikna.. :-)

    ReplyDelete
  15. Hihi murah dan cantik, kalau saya pun rembat jugak ni.

    ReplyDelete
  16. cantiknya ciknaa kaler dia.. hana punya dapur pun berselerak sangat dah.. macam kena beli jugaklah rak tu...

    ReplyDelete
  17. kakmi ada !!!!!!!...tapi tak tau nak susun apa...ada kat playroom fayel,,,sudahnya jadi tempat sumbatan heheh

    ReplyDelete
  18. Tak pe ciknaa, janji kemas dan senang nak capai... =)

    ReplyDelete
  19. Kalo xsilap,offer ni smpai 3nov.so ada msa lg la

    ReplyDelete
  20. Dapur besar pon kalau x kemas pon x best jugak kan ciknaa

    ReplyDelete
  21. murahnye..mmg nk beli rak ni.dok rncg..xcek plak giant promo..huhuh

    ReplyDelete
  22. Sy pon ada 2.tak psg lg..igt nk rasmi kt rumh br nnt nk ltk mjlh & buku2 kt bilik bacaan.rasa rugilak tak beli byk tp giant slalu wat ofer kn..nnt nk p rembat lg.hihi

    ReplyDelete
  23. Sy pon ada 2.tak psg lg..igt nk rasmi kt rumh br nnt nk ltk mjlh & buku2 kt bilik bacaan.rasa rugilak tak beli byk tp giant slalu wat ofer kn..nnt nk p rembat lg.hihi

    ReplyDelete
  24. agak2 nye kalo rak ni kita drill kt dinding letak mcm tergantung ok kot..

    ReplyDelete
  25. Salam tuan blog, nak tumpang iklan sikit ye...

    Pemasangan Shower Water Heater / Drill @ Tebuk lubang Skru dinding konkrit, dinding jubin, pemasangan bracket TV, PEmasangan kipas siling, kipas dinding, pelbagai jenis lampu, pasang frame, cermin, rak dinding dan sebagainya.... Untuk Kawasan Putrajaya dan area bersebelahan dengannya...

    Sila lihat blogspot saya untuk info lanjut: http://shower-heater.blogspot.com
    atau boleh hubungi saya terus di 0176431977 (Call / sms / WhatsApp)

    ReplyDelete
  26. Murahnya. Tak penting mahal atau murah. Yang penting ideanya. TQ untuk idea ini.

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016