Tuesday, July 23, 2013

tanda ape kah itu?

pagi tadi ciknaa bangun macam biasa seawal pukul4 dah tertonggeng-tonggeng masak kat dapur..
memang ciknaa tak suka buat keje slow, waimah tengah terboyot menunggu hari..
eh baru 36w kot.. belum dikira menunggu hari la kan? hee.. dah setel semua tinggal nak menghidang kat meja je lagi, ntah macamana boleh terpijak tudung saji. zasssssss daku seboleh-bolehnya control tak bagi jatuh.. sudahnye terkangkang yuolssss.. yarrrkkk! buruk nye rupe waktu itu.. ngeehehe.. pastu terus rasa sakit kat ari-ari..kejut suami, terus bagitau dia.. 



lepas tu sahur je macam biasa..macam takde pape berlaku je. pagi tadi kat ofis rasa macam senggugut gitu..sakit tu datang kejap-kejap je.. rasa tu pulak sama macam nak bersalinkan afiq dulu.beza nya rasa tu datang lepas tanda keluar. tadi dalam pukul 11 ciknaa pegi toilet.. mata ada nampak macam sejalur merah mengalir laju dengan air kencing.. eh ape tu? darah ke? serius pelik.. kat panty takde pulak tanda ape-ape.. malas nak pikir beranak lagi boleh? nak raya dulu.. woot..woot.. :)




baru je tempah tadi, 50 rgt include postage.. siap kelambu.. boleh laaa dari takde.. :)




p/s: kali ni gerak hati cakap bersalin lambat aka bersalin on edd. sebab dulu kemain ingat 38w dah bersalin, punye la awal amik cuti 2 minggu..sekali bersalin awal 2 hari je.. kali ni segala-galanya persiapan malas je tau.. btw, beg ciknaa nak ke sepital pun tak packing lagi.. hoho.. kalau beranak awal, memang daku kelam kabut hoii..

22 comments:

  1. haaa ayokkk, sempat raya ke idok ni..haha

    ReplyDelete
  2. eh ciknaa tak pe ke..kan ada jatuh sebelum tu, cer check baby ok x, gerak aktif tak..nadt plak risau bab jatuh2 ni.

    ReplyDelete
  3. hoh ada jalur merah...pi lah cek ciknaa..takut kesan jatuh tuh apa2 nanti jadik kt adik abg long risau nih....ermmmm cantikkk ar tilam kelambu adik...murahhhhhhhhhhh :)

    ReplyDelete
  4. eh ciknaa daku dulu xsangka akn bersalin 38wk ngam2..sebab ingat bersalin lmbt lagi sekali kena induce amik ko tangguing sakit 24jam..huhu

    adik baby sila bagi mama raya dulu,bagi mama makan puas-puas rendang ketupat nasi tomato ayam masak merah tau..

    ReplyDelete
  5. take care Cik Naa, kalau dah sakit tu cepat2 jelah serah diri ke hospital hatta tak tak sempat raya pun.. hehe. tunggu raya haji plak :)

    Emailkan saya alamat CikNaa, nak hantar kad raya ni : yanapinggiran@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  6. jadi akak xg hospital ke?? bahaya gak tu kalau ada kuar tanda sikit..baik cek kak..

    ReplyDelete
  7. ha be prepared!!
    pape pn semoga semuanya selamat ye ciknaa:D

    ReplyDelete
  8. poie la check cikna...tah2 dah buka jalan tu....

    ReplyDelete
  9. cer p check dear.... langkah2 keselamatan gitu...

    ReplyDelete
  10. Risau dengar pregnant cam tu jatuh pulak, kalau rasa tak sedap hati gi jelah klinik check tak rugi pun demi keselamatan kedua-duanya.

    ReplyDelete
  11. Aiyoookkk cikna
    x nak g cek spital ke. Harap la xd pape tp sbb dh terjatuh tu better la g check

    ReplyDelete
  12. ciknaaaaaa sila pegi hospital cek...i pulak yg risau kalau dah jatuh ni...jaga diri baik2 tau

    ReplyDelete
  13. cikna boleh packing dah ...jangan last minit yang kang kelibbut pelupa...

    ReplyDelete
  14. cantik tilam adik baby....CikNaa...dah dekat2 jugak tu.kire tunggu hari la ni...

    ReplyDelete
  15. haah..betul tu...nanti pergi check yer...risau!!

    ReplyDelete
  16. yeay taleh mkn rendang ketupat. kena pantang tau. hahahahaha.

    ReplyDelete
  17. Klu beranak awal, harapan lah nak makan rendang lemang....hahahaha...
    Ciknaa better pergi check....risau plak sbb ade tanda....

    ReplyDelete
  18. tantek nya tilam adik baby....cikna ko kalo branak awla ingt eh jgn verangan nk mkn lomang dgn rendang..ko mkn nasi putih dgn ikan masin je eh...sdpnya ketupat rendang..kuih raya..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. muahaha...daku mls nk log out acc emel...gasak la..komen pakai emel keje..huhu

      Delete
  19. ciknaa riny beli kelambu tu rm 25 jerk..hihihihi...:)
    semoga dapat mkn ketupat lemang dulu harapnye..:)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016