Thursday, July 11, 2013

review MealShakes Shaklee



untuk anak bujang, ciknaa akan buat yang terbaik untuk pastikan dia sihat..
kalau yang dah follow afiq dari dia kecik memang tau dia jenis yang selalu tak sihat..
kerap demam, selsema, batuk, lelah eh semua lah..
bila dia sakit, ciknaa memang salahkan diri sendiri sebab gagal bagi susu badan kat dia..
walaupun kesal tak terkata, ciknaa usahakan jugak nak berikan yang terbaik..
mintak jugak petua orang tua, termasuklah tukar nama dari razin mikhaill kepada afiq tu.
setakat ni macam-macam suppliment ciknaa dah bagi dia..
The latest is mealshakes shaklee nih..



ciknaa beli pada aini ibu alya amani, mommy gojes..
anak dara dia tu sekelas la dengan afiq kat nursery..bijak oke!
ciknaa dapat harga promosi dari aini..
eh memang jauh lebih murah kot compare dengan orang lain..hehe.
mealshake ni aini kata bagi 1 sudu je sehari..
ciknaa campurkan dalam susu dia. sekali minum 5oz..so susu dia 4 scoop, mealshakes 1 scoop..
tengok dia oke je boleh abiskan macam biasa..
mungkin jugak rasa dia sedap kan..




kesan positif afiq lepas ambik mealshakes :

  • selera makan dia bertambah.. -sebelum ni kalau masak bubur nasi dia, paling banyak pun 3,4 suap je dia makan.. sekarang, seperiuk kecik tu alhamdulillah dia dapat abiskan 2 kali makan.
  • susu makin kuat! -afiq dah lebih setahun 2 bulan.. susu masih lagi 4oz.. tu pun kene paksa dia susu, or dia akan abiskan bila betul-betul lapar.. tapi sekarang dah 5oz! setiap 2-3 jam sekali dia akan mengamuk nak susu.. bahagia sangat mama dia ni :)
  • kalau bab tak selsema, demam tu tak tau la sebab afiq baru je lepas demam & campak.. kite tengok nanti cemane..
  •  dalam minggu ni dah nampak yang dia dah kurang berak-berak lagi..selalu nye sehari 2,3 kali jugak la.. paling banyak pun sekali tu pun dekat nursery..
  • dah makin semangat oke! -haa, memang tak bape nak larat dah dukung dia sekarang.. papa afiq pun perasan.. tapi nenek kat kampung dah pesan, JANGAN DITEGUR! budak ni kalau berisi sikit biarkan aje.. baiklah nenek :)



 pengguna mealshakes ittew :)



p/s: agaknye afiq tercabar kot sebab papa selalu sebut adik baby pipi lab0h.. takut gaknye kene buli dengan adik nanti.. so dia bina badan mulai sekarang  ^_^

27 comments:

  1. ade perubahan positif...Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  2. a'ahhh..mak mertua pun cakap, kalau anak kuat makan jgn ditegur..kalau anak nmpak membesor sihat jgn ditegur..huhu..
    ntah lah..yg baik kite ikut lah ciknaa...ihihih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. afiq ni kalau orang tak tegur pun selalu berisi tak lame mane pun.. ada jela halangan nye.. sabor jela.

      Delete
  3. macam berminat gak la...nnt nak pm aini la...yer ar tak nak tegur tp ada perubahan pada afiq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la kak, aini bagi murah tuuuuu :)

      Delete
  4. wahh..alhamdulillah.. lepas ni mcm nak try jugak kat elman sebab dia pun dah menunjukkan tanda2.. menolak makanan. hurmn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh try wa. sebab dia campur je ngan susu kan..
      lagipun harga dia berbaloi la, sesudu je sehari..

      Delete
  5. selalu dengar petua tu dari orang dulu-dulu.. takut nanti budak tu terkejut camtu, pastu terus taknak mengemuk ke apa dah.. tapi kadang tu as emak terlepas gak cakap... ee tembamnya.. gitu. hihihih.. tapi fikir positif jela..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciknaa pun kadang camtu nurul. dah mulut mak nye ni pot pet je kan, kalau bambam, laju je puji.. hoho.

      Delete
  6. badan ketak la abg afiq lepas ni..hehehe, aish pun sekali minum susu 5 oz je, klau buat lebih dia tak habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. botol susu pun same, tp body je tak same ngan aish :P

      Delete
  7. ermm..boleh juga nie kan utk SB..sbb SB tu vitamin amway x mo..scott emulsion pun dia x mo..adoii!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la kak..
      tapi kan, afiq tak tau nape SE tu tak sesuai ngan dia.. bl makan lg selsema.. hish!

      Delete
  8. Memang ada dgr mealshakes ni bagus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak.. memula tu tak terpengaruh jugak, sampai la aini jual murah.. heee :)
      tak rugi beli..

      Delete
  9. asal namanye shake mmg akak suka..bukan anak jer ahahaha..tp skrg ni mamanye fokus pada ESP jer..sedap kan cik naa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak.. esp mmg terbaik, mencurah2 susu nanti :P

      Delete
  10. Heheheh..sedap kan? Suke jugak makan...tp belum try kt Alya...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciknaa tak rase pun, tapi bau dia sedap.. heee

      Delete
  11. cik naaa...boleh la pinjam entry ni buat testimoni. boleh ke? boleh la ye..sebab sedang mengumpul testimoni. iman pun erna bg juga. tp ikut sukatan terkawal la. bukan sama sukatan minum macam erna. lain sikit..dewasa dan kanak-kanak tak sama :)

    Alhamdulillah..omega dan meal shakes memang membantu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh erna.. sila la :)
      omega tu ciknaa blom cuba lagi.. InsyaAllah akan datang ..
      untuk anak, berabis utk kesihatan pun takpe kan..

      Delete
  12. meal shake ni aty pon suker giler..jangan kan kate afiq..heheh... esp apetah lagi...ngeee... insyaa Allah ciknaa..ciknaa sentiasa berusaha dan akan terus berusaha tuk bagi yang terbaik pada afik dan baby kan...semoge terus dipermudahkan...dan afiq terus kekal aktif.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aty pun makan jgak ea? fuhh.. ramai jgak la yg dah merasa kesan positif mealshakes ni. amin! thanks mama aty :)

      Delete
  13. Good job ciknaa...bagus sgt2 tau...afiq pun suka...terus bina badan hikhikhik cuma x fhm kenapa nk tukar panggilan razin kepada afiq?

    ReplyDelete
    Replies
    1. panjang cerita nya umi QI.. nanti jumpe ciknaa cite eh.. huhu. dlu dah penah cite, tp lupe dah entry tu.. :)

      Delete
  14. Alhamdulillah... Syok bce perubhan +ve... Lpsni nk cuba dkt ank2 la... Nk tgk jgk ape perubhn... Tp ank2 ain mkn alhamdulillah byk....
    Bg yg terbaik kn utk ank mmg best...

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016