GOOGLE Adsense

Tuesday, July 9, 2013

burger bakar abang burn danau kota

entry terakhir sebelum menyambut ramadhan esok..


lepas ni jangan la tadahkan mata kengkawan dengan makanan yang boleh mengurangkan pahala puasa.. sebab air liur mak buyung mudah sangat meleleh tak kene tempat..ekeke :)
alah, terjah burger bakar ni minggu lepas punye cerita daa..
tapi sebab keadaan afiq buat ciknaa tangguh dulu cerita nih..
mehla kita same-same telan air liur..
sebab sedang entry ini ditulis, daku telan air liur berkali dah..hehe.
niat nak makan ni tau dah lame sangat tau..
ciknaa lebih terliur nak makan meatball & ala-ala cheezy wedges tu..
maklom la, kite tak pernah rasa meatball IKEA tu..



meatball itu.. ciknaa punye oke!


meatball ni tak silap RM9.90..
nampak je sikit, tapi makan berdua dengan suami pun masih ada baki lagi seketul.
memang terbaik.. 
betul la cakap orang meatball ni sangat lembut..
yang paling penting tak gatal.. 
maybe sebab daging dia betul-betul masak..
kalau tak dah lama ai hatcum-hatcum oiiii... :)



 burger bakar papa afiq punye..



dia yang order burger ni..
tapi akhirnya dia tak abiskan pun..
alasan cheese banyak sangat.. hek eleh!
tak pasal dia ambik meatball ciknaa..ciknaa pulak kene abiskan burger dia nih..
tapi cheese memang selambak!
same cam meatball, daging dia lembut.. serius..
tak silap harga dia 12 ringgit gitu lah..tak ingat dah..






mase ciknaa pegi tu staff dia cakap cawangan danau kota tu baru je bukak 12 hari..
no wonder la tak ramai sangat malam tu..
kebetulan pulak hujan..
kalau sape nak pegi area danau kota ni,
betul-betul dalam red chair sebelum petronas dekat uptown tu..
so cari jela restoran red chair tu dulu ok..






ini budak peneman mama & papa pegi tapau burger bakar abang burn tu..
dia wakilkan ciknaa buat muke hepi dapat makan meatball tu sebelum bersalin..
lihat lah betapa bahagia nya tekak mama beliau :)

10 comments:

  1. Ala cikna br nk ajk g mkn bkk posa nti..skli cikna sudah terjah dlu la..
    Terliur plak nengok chese melimpah ruah ni..huhu

    ReplyDelete
  2. aiiii..bile lah kitorg pulak nk terjah ni..dekat je punnn...huihu

    ReplyDelete
  3. aah.meatball dye sedap jugak.tp xleh lawan ikea lah ciknaa.hehehe.ciknaa xtry chezzy wedges dye ke? sedap gak.

    ReplyDelete
  4. afiq comel nya.....akak selalu gak abg megat belikan burger bakar ni tiap kali futsal

    ReplyDelete
  5. Afiq tukang teman je ke?mama tak lanje Afiq eh?sian die...hehe...comelnye senyuman dia...mmuuahh3..

    ReplyDelete
  6. dah makan masa memula bukak dulu..tpi sadis sebab 1 gambar pun tak ambik..tu yg tak share dalam blog..uhuk

    ReplyDelete
  7. aah meatball dia besar.. tapi suka ikea punya lagi.. :)

    ReplyDelete
  8. hari2 tengok banner abg burn nii sebab otw nak pi opis.. dekat ajer opis ngan kedai abg burn nii tapi sampai sekarang tak pernah singgah, huhu.. dulu kat ampang kemain lagi teringin nak makan, dah ada depan mata, taknak la pulak, huhuu.. tapiiiiiii aku ku jejak jua satu hari nanti ^_^

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016