GOOGLE Adsense

Thursday, July 25, 2013

balik raya sebelum raya sebenar

esok cuti yeay!! ciknaa nak balik kampung petang ni.. hari ni keje half day aje. nak bawak afiq pegi check up 15 bulan kat KK batu 8. lepas tu terus zasss meluncur ke johor. semalam dalam berita pun dah bagitau 'rancang perjalanan anda' sebab cuti nuzul quran jatuh hari jumaat kan.. pulak tu lepas orang gomen gaji pulak.. memang terang-terang la jem atas jalan tu oiii.. 



feel nak balik raya dah ni weii.. kira balik raya sebelum raya la sebab ciknaa tak balik dah kampung mertua. tahun ni turn raya kat pahang.. seminggu lepas raya due beranak pulak..so memang takkan balik raya johor la. ciknaa ambik cuti smpai isnin je.. 4 hari kat sane cukup la kot.. malam tadi serius penat giler ngemas baju segala macam.. kali ni tambah 2 beg extra beg ciknaa & baby kalo emergency nak beranak.. haiyoo penuh bonet kete iolsss..



adik ipar lelaki dah request nak cheesekut.. adik ipar perempuan pulak nak makan daging blackpepper.. tula, sape suh gatal tangan sangat up kat fesbuk kan? hahaha.. takpe, sesekali layan adik ipar.. kakak ipar dia ni pun bukan rajin sangat.. tapi jarang jumpe, setahun ada la 3,4 kali je.. akak masak bagi korang makan, jangan harap duit raya oke? nak, pi mintak kat along korang.. hehe.



kali ke 3 buat semata-mata untuk adik ipar.. tapi dah hilang sebahagian masuk tekak ku :P




p/s: tak lama dah nak raya kan? ciknaa & suami 1 hape pun tak beli lagi.. mood raya mood semata-mata.. shopping? dalam kepala nampak laboor room dah ni haa..



23 comments:

  1. erkkk..cheesekut mu menggoda jiwa raga ku..hukhukhuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila la repeat.. kamu kan dekat ngan otk beli cheese :)

      Delete
  2. selamat pulang dengan selamat ye...bye

    ReplyDelete
  3. Hi cikna.. kg cikna johor kat mana? sy pun duk johor gak ni.. kalo dekat boleh pas barang.. sy minta cikna adress x dpt2 lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..ciknaa dah email ritu tak dapat eh? jap..

      Delete
  4. alamakkk nk buat ag lah cheesekut.sedapnyaaaa~ hmm selamat hari raya ciknaa.eh* hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. nengok org punye mesti tak tahan tekak ni kan.. slmt hari raya in advance rara :P

      Delete
  5. hahaha...dalam kpala nampak labor room je ek cik naa..hehehe..2 in 1 punya mood la..mood raya ngn mood nak bersalin..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la ain.. makin hari makin cuak pulak.. err!

      Delete
  6. hehe....sahur tadi baru ngap cheesekut milo pulok...

    gigih buat malam tadi...ngeh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. tengok2! fenomena ni tak abis2 lagi tau..

      Delete
  7. cheesekut tu serious sgt menggoda! kene google resepi cpt2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila dear.. kat blog nadt ada.. sila gugel :)

      Delete
  8. wahh..bestnye cuti..n9 x ambik cuti nuzul quran

    ReplyDelete
  9. Sgt teringin nk merasa cheesekut tu.agaknye abis je pntang nnti tu la yg first di cari.

    ReplyDelete
  10. ramai yang dok cite pasal kesedapan cheesekut ni..
    memandangkan esok Selangor cuti.. ada harapan untuk membuatnya.. ;)

    ReplyDelete
  11. Eerrr..aty jemu....asyik buat tempahan org..sampai tengok cheese pon dah terase2 kat tekak ni..hahahha..boleh...ko tengok..siap ley buat bisnes hokeh skrg...ppffttt... :) ciknaa take care keh...hati2 dlm pejalanan...jgn stress dl jam..kang anak jadi baby johor...eeaahh....heheh

    ReplyDelete
  12. Terliur la Cik Naa tengok cheesekut tu..nak repeat buat lagi skali ar..

    ReplyDelete
  13. hati2 dijalan raya ciknaa..

    haish suka sgt siang2 boh gmbr mkanan,perot da mula nie lagu heavy metal sblm tue br lite2 jer nynyi lagu upin ipin..

    ReplyDelete
  14. kakak ipar yang baik dan rajin.........untung adik2 ipar dan mentua :)

    ReplyDelete
  15. cik naa..samalah..akak pun nampak dewan bedah jer ni huhu..raya mcm tak raya jer..lagipun ni tahun pertama raya tanpa arwah mak..eh sedih pulak nak teruskan..

    ReplyDelete
  16. Yeyyyy balik raya mertua tuhh hehehhehhe xpa2 nanti balik raya awal leh beli baju raya kt kl... :)

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016