GOOGLE Adsense

Monday, July 1, 2013

afiq kene demam campak pulak




afiq start demam khamis lepas..
serius, dah lama jugak dia tak demam tahap betul-betul panas ni..
ubat dah tak jalan.. ubat montot pun same je..
hari sabtu demam dah kebah..
petang tu mandikan terasa macam ada ruam merah kat  belakang badan dia..
takkan campak kott..
ahad, merah-merah tu dah start naik atas dahi..





blur..
selama ni mak-mak update pasal demam campak kat gojes ciknaa baca sekali imbas je..
haih..ngape la tak cari ilmu tu dulu sebelum terkene..
debuk! ketuk pale ngan senduk..
bila anak dah terkene baru terhegeh-hegeh cari penawar..
malam tadi papa afiq baru balik dari johor..
letak beg, mandi terus start kereta bawak afiq g klinik..
balik tu terus singgah kedai mamak beli buah kelapa sebijik..
tengahari ni dah bagi air kelapa kat afiq..
dia tak selera makan langsung.. dah mula cirit-birit..
mak cakap, campak dia tak keluar, sebab tu dia berak-berak..
hai la anak.. mama dah blur pasal campak, kamu berak pulak..



ciknaa balik tengahari tadi..
jenuh pujuk afiq suh makan.. tak dilayan!
bila papa dia hadap nak makan nasi, baru dia terhegeh-hegeh datang dekat..
ngange mulut tu.. oh!  lupe.. dia memang nak makan berkawan..
sebab tu kat nursery dia makan sebab kawan ramai..
hm..harap la cepat baik.. kalau tak esok ciknaa kene cuti lagi la jawab nye..
tak dapat la kite beraya lame-lame kat kampung nak oiii..




p/s: doakan afiq cepat baik yer mommies.. :'(

14 comments:

  1. cepat2 sembuh ye Afiq sayang...

    ReplyDelete
  2. semoga abg afiq cepat sembuh..
    Cikna try mndikan dgn daun bambu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dapat lg daun bambun ni zura..
      ish! susahnye nak dapat..

      Delete
  3. semoga cpt sembuh, Afiq...

    ReplyDelete
  4. get well soon afiq..klu ade calamine lotion pn elok sapu ciknaa.huhu

    ReplyDelete
  5. semoga cpt sembuh Afiq...sian Mama susah ati...

    ReplyDelete
  6. Cpt smbuh..mandi dgn air beras or cr daun semambu ye..bg mndi dgn air rebusan tu..bg xmiang..

    ReplyDelete
  7. Ritu qaleef kene tak naik bnyk kat mule..bdn jer penuh...aty cume sapu ubat dokter kasi....aty pon tak tau nk buat ape mase tuh.... afiq akn sembuh cepat insyaa allah....

    ReplyDelete
  8. jgn bg langsung kena air hujan.nnt tak hilang kesan parut.

    ReplyDelete
  9. Get well soon afiq..sian dia

    ReplyDelete
  10. lapik kan daun bambu bawah tempat tidur afiq....mandikan jugak...
    cepat baik ye afiq...:)

    ReplyDelete
  11. cepat sembuh syg.princess pon baru lepas kena.tp g klinik doc kata bukan.haih pening.

    ReplyDelete
  12. get well soon afiq! mama be strong ye! insyaAllah afiq cpt sihat.. =)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016