GOOGLE Adsense

Wednesday, June 19, 2013

untuk ticer afiq

entry ini bukan untuk menunjuk-nunjuk, jauh sekali riak..sekian..




ciknaa suka buat orang gembira..
lagi-lagi kalau orang tu suka makan..
daku bagi dia makan walau bukan dengan air tangan sendiri..
ni salah satu cara ciknaa memanjangkan rezeki Allah bagi pada suami & ciknaa sendiri..
pagi tadi suami ada bagi duit lebih.. ciknaa beli bahulu ni kat cafe masa lunch tadi..
serius bahulu ni memang sedap..comel & kulit dia agak garing gitu..
so, beli la boleh kasi kat ticer..
perisa oren & original..






minggu lepas ciknaa de bagi botol tupperware kat ticer afiq..
mase tu betul-betul dah tinggal 3 botol je lagi..
(ciknaa tolong jual mak punye je, ai bukan tokey tau)
lepas tu alhamdulillah order makin banyak..
tu la rezeki namanye..tak rugi pun kita bersedekah kan?
malah makin bertambah berlipat kali ganda lagi..




ciknaa bagi ni bukan bodek ticer afiq suh sayang or caring dia lebih dari bebudak lain..
tapi sebagai penghargaan je, tak lebih dari tu..
sebab afiq dah makin lasak.. dah pandai jalan lagi la jauh langkahnye..
so dengan pemberian ni harap dapat hilangkan penat ticer dia yang 3 orang tu..
InsyaAllah..



p/s: takde duit, sedekah senyuman pun boleh :) sekian saje ceramah ostajah ciknaa untuk hari ni..

11 comments:

  1. yupss..kita kena jalin hubungan baik dengan orang yg jaga anak kita kan. bukan nak bodek, tapi da kita buat baik ngan dia takkan dia nak buat jahat kat anak kita plak dop..nadt pun kalau baking cake mesti bagi kat bs jugak. bekal makan saif pun sometimes saja buat lebey so anak dia n bebudak lain pun ble makan. rezeki yg ada untuk dikongsi kan..moga lebih murah rezeki lagi lepas ni..

    ReplyDelete
  2. wow.baiknya ciknaaa,betul2.rajin sedekah.kita dpr rezeki lg banyak.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...rezeki untuk abamlom Afiq dan adik baby jugak tu...semoga rezeki bertambah2 pasni...berbudi pada orang kan banyak pahala...:) Amin

    ReplyDelete
  4. cik naa
    same ngan ekin
    klu ade duit lebih, ekin slalu belikan dorg kek ke, pisang goreng ke
    tanda penghargaan sbb jge anak kite

    ReplyDelete
  5. kita pun terfikir nk belanja cikgu cikgu. tp mungkin sekali masa buat kenduri umar setahun tu kot. belum gaji lagi. tunggu gaji

    ReplyDelete
  6. untungnya ticer afiq..nak jadi ticer afiq la..hihihihi..Alhamdulillah..murah rezeki ciknaa sekeluarga.. :-)

    ReplyDelete
  7. Bagus..at least kita hargaikan ckgu2 yang jaga anak kita..mmg bkn bodek..tp ingatan tu rasanya perlu diterapkan..eh..tetiba ostajah jugak..hahaha

    ReplyDelete
  8. bagusnya cik na..semoga rezeki cikna melipah ruah..amin...

    ReplyDelete
  9. Bersedekah buat kite gembire kan kan kan...:-)

    ReplyDelete
  10. mase su jadi cikgu taska parent diorg pun suke bg su mcm2.siap masa nak berenti diorang bg duit poket lagi.seronok..

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016