GOOGLE Adsense

Thursday, June 13, 2013

rutin setiap petang






sejak ambik afiq balik dari kampung ni 'peel' dia lain tau..dah pandai taknak duduk dalam rumah yuolss..sekarang balik keje ciknaa campak je dulu barang dalam rumah..lepas pakaikan kasut afiq terus merayap depan rumah..kalau masuk rumah, dia akan tarik tangan kite ni tuju ke pintu ajak keluar.. fuh! dahla penat balik keje, dengan perut moncet ni lagi..layan jela abang long ni sementara dia anak tunggal gituu.. nak tunggu papa yang layan, weekend boleh la..






jalan takmo pelan-pelan oii.. macam kena kejor anjing, laju kemain! siap mulut tu jerit-jerit suka sangat.. tak padan baru dapat kaki baru 2 minggu.. depan rumah ciknaa ni jalan nya tak cantik..lopak sane sini.. so bila afiq yang tak cekap ni jalan tambah pulak dengan badan dia yang ringan tu, memang tergolek laa.... hari isnin lepas luka dah kaki dia.. tapi melalak kejap aje, lepas bangun dia sambung jalan lagi.. memang anak jantan nih.. tak serik! tu yang ciknaa sumbat dia dalam buggy, konon sayang sangat kat lutut anak.. kekdahnya! :)



bila mama malas nak layan ~ merajuk ah! nak lari rumah.. huhu..



p/s:  rutin petang-petang anak korang pulak cane? 

13 comments:

  1. rutin petang naila, mama amek pun dah dekat pukul 7 mlm...sampai umah naila teman mama layan teduh kasih je la...pastu die tambah muzik siket nak bg mama Nye tak tenteram layan tv...cesss!

    ReplyDelete
  2. daaliyaa petang2 abah pengasuh dia dh bawak round2 pusing taman naik motor, so bonda dia lepas mabil dia dri rmh BS, blik rmh buka tv chennal disney junior, suh dia tgk bonda boleh berehat sebentar bersama kit kat...hahahahha

    ReplyDelete
  3. rutin petang eh, bawak g playground..
    tapi kalau malas, or panas sangat, main depan rumah je. wajib petang2 amek udara segar.. bagi dia penatttt so malam tidur lena. hihi. tapi takdela lena mana, teta ajeee bangun nak susu. ihihi..

    ReplyDelete
  4. yaya cam afiqla..

    asl pkul 5pm jer da tarik tangan tokma tnjuk pintu nak keluar..kekadang duduk kat luar smpla mama dia blk,mama balik dera mama plak ajk pegi jalan2..
    yaya pun ms br2 jalan bukan jalan cam berlari kena kejar anjing agknya dorg xpndi nak mula step cemana tu bntai jln laju cam berlari..hihi

    amboi kemain eh abg afiq smp nak lari umah..xper meh lari umah anty leh main ngn yaya..

    ReplyDelete
  5. amboii..pandai lak merajuk smp nak lari rumah yeh...heehehe...

    Raees lak selalu petang papa or tok ayah dia yg bwk kuar jalan2...mama dia balik umah pun dah kat kul 7...kalau sempat or rajin..malam lepas magrib g jln2 jap..tu pn sengaja nk bg dy ngntok..so balik umh leh trus tdo..hehehe..

    ReplyDelete
  6. haaa..saif pun da pandai melalak kalau tak bawak dia berjalan kat luar rumah. kalau time redup, bawak jugak la dia berjalan, tapi selalunya panas, mama pun jadik malas.huhu.. budak tu pun bukan reti berjalan sendiri lagi, masih jalan nak berpimpin tapi excitednya kemain dapat jalan kat luar rumah. budak kecik pun tau bosan dok terperap dlm rumah je. bila mamanya da penat, dukung bawak masuk dalam mula la terjerit2. nak bagi senyap, bukak plak video twinkle little star.setel..hehehe..

    ReplyDelete
  7. hebat la abang long ni :)

    sama la dgn Awisy, ptg2 je mula la panas montot ajak kuar rumah nak jln..:)

    ReplyDelete
  8. ekekekekeee lari umah yer, Afiq....

    budak2 mmg kalau bole nak lepak luar... luas boleh lari2 cuma mak dia la kalau bole nak memerap dlm umah, mnyk menda nk settle bler blk kerja kan...

    ReplyDelete
  9. Penat2 pun suka kan? Masa nilah nak layan2 esok dah besar2 kita pulak rasa tersisih...

    ReplyDelete
  10. Siap nk lari rumah eh.. aisy xd rutin lagi. X pndai nak d3mand lagi. Yg d3mand memanjang ni mommynya.. so tiap ptg mmg paksa ayah teman bw aisy n mmy jalan2 taman.. hirup udara segar kaedahnya..

    ReplyDelete
  11. cepat gak afiq ni jalan eh....rasa baru je cikna update dia jalan..laju betul

    ReplyDelete
  12. Baru dpt kaki kekdah nyer..harus ar nak nge test jer kannnn....:-)

    ReplyDelete
  13. kena tunggu aish boleh jln nanti..kot macam tu jugak lagaknya kot..hahaha

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016