GOOGLE Adsense

Friday, June 7, 2013

rumahku syorga ku







macam best je nengok orang hapdet pasal umah kan..ciknaa pun jadi teruja.. walaupun daku ini bukan la jenis pengemas bebenor macam korang..tapi nak jugak la share sikit..rumah sewa yang comel-comel saje. syukur la dapat jugak bayar sewa tetiap bulan tanpa miss sekali pun [perlu ke mention gitu] bahahaha..


kalau masuk je pintu rumah, harap maklum bahawa pintu rumah tu takkan boleh dibuka seluas-luas nya disebabkan meja ni lah.. umah ni kan kecik, jadi ciknaa terpaksa letak meja makan ni kat ruangtamu yakni betul-betul antara pintu rumah & pintu master bedroom.. ai tak beli pun meja ni yuolsss.. hasil sedekah dari mak ciknaa..dia nak buang dah pun.ciknaa mintak.. gigih la Incik Epul tu togelkan meja ni sumbat dalam kereta bawak balik KL..time tu afiq tinggal kt kampung.so penuh la seat belakang tu..


eh, alas meja tu pun mak yang bagi.. sedih tak kak ton? oh mak! murahlaa rezeki mu hendaknye.. hihi.frame cermin antik tu orang panggil ape eh? tu pun ciknaa hangkut dari kampung jgak.. mase pindah rumah baru, mak dah taknak pakai.. simpan kat stor je.dari buruk gitu, baik ambik kan? frame ni ada kenangan, ciknaa & abah yang pilih mase kat nilai tak silap 10 tahun yang lalu..


sebelah tu tepek je frame afiq bersama mama & papa kesayangan beliau..


p/s: nak sangat mendeko-deko macam rumah orang lain, tapi terhad sebab rumah ni sangat comel.. hihi. 

17 comments:

  1. eh umah kck pun leh deco comey2 taw..bia lua stingan dlm kondo!huhu

    ReplyDelete
  2. rumah comel la best ciknaa nak kemas senang....cantik tingkap dia

    ReplyDelete
  3. cik naaaa umah akak lagi comel klu cik naa tengok huhuhu..kdang2 blur nak start camner walaupun kecik comel jer..klu besau tak tau la blur berganda kot hahahaha

    ReplyDelete
  4. Rumah kecik la senang nk kemas.. Lagi2 gambar.. Hehhehe

    ReplyDelete
  5. ai pn ms nk duk rmh sendiri dulu mmg lerr hangkut skali perabot2 kt rmh mak yg dia xmo pakai dah..harta mak harta anak² jua...muehehe~ berjimat itu bagus! boleh? :p

    ReplyDelete
  6. simple...xper la recycle pun, dh boleh jimat...nnt simpan duit beli perabot baru bila masuk rmh sendiri...hihihi rumah sewa xpe, janji kemas n comel sudah..

    ReplyDelete
  7. cik naa..su suke cermin tuuuu..ala..su pn smpi skang duk sngkut brg mak xnak..huhu

    ReplyDelete
  8. Still menarik, kemas jer nampak. Barang lama jangan dibuang, sayang kan tambah2 yg ada memori.

    ReplyDelete
  9. Kita ada jgk tingkap cermin tu..dh nk 8 tahun jgk..wuuu

    ReplyDelete
  10. wahh kemas .. suka nengok kan =) frame gambar pung cantik! =)

    ReplyDelete
  11. Ciknaa..barang mak la best sbb antik..hehe..cpt update episod seterusnya

    ReplyDelete
  12. CikNa.. kita teruja jugak tengok sumer org update ttg umh masing2. Tp umah kami wpun umah sndri tak ad ap nak d kongsi. Duduk pun x sekali. Isk. Isk. Isk.

    ReplyDelete
  13. Salam.. nk mintak tlg LIKE page ni blh? =)

    AZ Collection ada menjual pelbagai jenis tudung AKEL bidang 50' dan 60'.. Nk tempah kraf felt pn blh.. Jom singgah sini..

    https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

    Terima Kasih.. =)

    ReplyDelete
  14. Jgn risau ciknaa..kecik sempit ker..luas ker..yg pnting kite ni rajin ker idak nak ngemasnyer...:-)

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Rumah kecik xpe. Asal hati besar ciknaa :)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016