GOOGLE Adsense

Wednesday, June 19, 2013

review mamy poko easy fit pants




abang long dah makin besar..
tak lasak tu bukan hero nama nye okeh..
tak larat dah daku yang bunting ni nak terjerit-jerit suh budak tu duduk diam sementara nak pakaikan pempes.. selalu time nak pakaikan pempes dia ciknaa akan bagi fon bagi dia tengok kids song..
tapi lame-lame jemu dah dia hadap bende same je..
taktik itu telah basi.. sekarang dah tak jalan dah..




sebelum ni afiq pakai drypers wee wee dry tu..
ingat nak cari la pants dari drypers jugak.. yang kaler oren tu..
pempes & susu memang ciknaa beli dekat 99 speedmart..
sane murah, tapi selalu takde stok untuk saiz M..
so jumpa brand mamy poko nih..
RM25.90 untuk 44 keping.. macam murah je kott..
beli jela malas nak pusing cari dekat tempat lain dah..



so far oke..
memang mudah keje ai olssss..
no more mommy tarzan terjerit-jerit panggil baby tarzan pakai pempes.. kahkahkah ;))
semudah abc, tak sempat lari, ciknaa dah siap pakaikan dia pempes..
tapi ada jugak kekurangan nye..
pants ni macam serap bau.. banyak kali dah afiq berak ciknaa tak perasan..
ada jugak la sampai kering dalam tu sebab tak perasan kan..



siang ciknaa bagi pants ni kat nursery..
mudahkan ticer dia.. kesian weh, mak dia pun penat, inikan ticer yang jaga ramai budak tu..
drypers masih lagi setia tapi ciknaa guna malam je, dia dah tidur, takde la drama bagai kan..


 si pemakai pants tengah santai nak bace buku motivasi.. tahun depan nak menikah dah :P




p/s: untung jugak anak kecik halus ni kan..dah setahun sebulan masih pakai M.. jimat la poket papa kamu afiq hoiii... anak korang pakai pempes ape?





12 comments:

  1. hahaha mmg jimat kan. anak wani pun sthn sblm pakai saiz M lg ciknaa.. kurus xpe asal sihat.. =)

    ReplyDelete
  2. untung saiz M..kuantiti banyak...hohohoho..daaliyaa pakai jgk kejap pant mcm nie..tapi bocor.....dia hanya serasi dgn dryper tu jer....hohohoho..skrg masih guna saiz L...

    ReplyDelete
  3. sama la anak kita cikna...

    halus saje....

    so masih pki saiz m kekdahnya....hehe

    ReplyDelete
  4. Kurusnya afiq saiz m,hehe..ank mila so far mmg setia dgn momypoko..tu je y serasi dri nb lg..

    ReplyDelete
  5. lin pernah pakaikan SB mamypoko easy pants nie tp mcm cikna ckp juga la kalau SB poo poo kita x perasan..n cepat bocor..so lin try yg jenama drypers..yg tu ok sket sbb susah sket nak bocor :)SB pun kalai saiz M jek..hhehe

    ReplyDelete
  6. Qaleef pakai pet2 ngn drypers...selalu pon beli kat 99 spdmrt tu murah sikit kan..:-) tp br2 ni ade rase nk tukar pant..sbb qaleef suker2 hatimmain bukak tutp pampers die..sadis..hewhew..

    ReplyDelete
  7. perghhhh size M? anak dara 2 dr 6bulan sampai skng 10bulan pakai L... hu3....

    ermmm sbnr nyer kan, mamipokai ni kureng best, sukalg drypers pants

    ReplyDelete
  8. Selalu rasa anak takde la debab pun macam baby lain.. peha berketak2 semua.. tapi bila tengok saiz pampers.. okay anak ku memang besar.. hahaha.. umur sebelum setahun dah pakai size L... tapi sekarang dah setahun lima bulan pun L lagi.. tapi macam dah nak ketattt. HAHAHAAHA.. adeh.. makin besar, makin kurang kuantiti kan.. tapi takpela, Ayra pun bukan pampers mahal2.. nasib baikk.. :))

    ReplyDelete
  9. alisha 10mos pun masih lg pakai size M. kite paling suka mommy pokai n pet2. haritu time expo gedik p beli huggies, tp rasa cam kecik n nipis la pulok

    ReplyDelete
  10. princess pon pakai ni.tp untuk keluar rumah je.sbb payah nk pakai kan pampers dye,tambah ag bila xde tempat proper utk salin kan.so far ok lah.

    ReplyDelete
  11. Ammar 1tahun5bulan pn pakai M...pakai pet2 ngan drypers...seb baik dia xde akai lg nak buka pelekat pampers..nak pakai pampers pun xde la smpai nak kena berperang..hehehe...
    Pants pakai juga.kalau keluar jejalan..senang nak tukar kalau tempat tu xde tempat yg proper.ammar angkat je kaki mcm nkmpakai seluar tu..stkt ni..pakai drypers dry pants...

    ReplyDelete
  12. comei je cerita ni.. boleh bayangkan cane ibu2 terjerit2 nak pakaikan anak pampers

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016