GOOGLE Adsense

Wednesday, June 5, 2013

puding cocktail berjagung

ini la air tangan sempena anniversary ciknaa & suami semalam..







eh lebih kepada tekak sendiri kot.. sebabnye suami ciknaa tak suke makan puding ni.. manis katenyer.. hoh! sume yg kite suke dia tak suke.. kite suke cheesecake, dia suka kek coklat..kite suke tempoyak, dia suke asam pedas..kite suke kepak & peha ayam, dia suka dada & isi ayam.. ape ke pelik sangat laki aku nih.. sume nye tak same.. eh lari tajuk dah.


yang kelakar nye dia call cakap nak balik keje lambat.dah dekat kul8 baru sampai umah..ciknaa dah siap masak sume dah, dia balik peluk dari belakang gitu..[sila jangan bayangkan sebab perutku moncit!] :))  ciknaa sengeh je pastu tertengok-tengok kiri kanan kot la ada munge ke, kek ke, hadiah baju tidur ke, muahahaha.. hampeh! balik tangan kosong jek.. ciknaa tak kisah pun, siap gelak-gelak tanye dia.. haih, abang tak beli pape ke untuk saye? boleh dia sengeh dengan muka yang jujur dia cakap 'sebenarnye abang balik awal arini.puas pusing cari kedai kat area gombak ni takde pun jual bunga..bunga plestik ada la.. kedai kek pun takde' hahahahaa.. guling-guling ciknaa gelakkan dia.. memang tak ku heran dah.. memang malas nak mengharap pape, asal dia ingat yang semalam 4hb sudah.. dah cukup buat daku bahagia yuolsss..



nak resepi ke? simple sangat ni.. share jela walaupun tak bape menarik.. hoho.


* 2 tin susu cair ideal
* 1 tin jagung [krim punya]
* 1 sudu esen vanila
* 2 helai daun pandan [takde pun takpe]
* 1 tin fruit cocktail [tos air buah & asingkan]



Bahan untuk Puding kastard: [masak]
1 cawan tepung kastard
4 cawan air
1/2 cawan gula pasir


*** masak dengan api yang kecik jangan sampai hangit..


p/s: ciknaa makan sorang je malam tadi.. lebih bawak pegi ofis, kejap je abis.. huhu.

24 comments:

  1. ciknaaaa.. nampak sedapp! err bahan2 dah ada. cara pembuatannya macamana cikna? masuk campur je sume bahan dalam periuk eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish..campur sume bl dah siap masak amal..
      ciknaa PM kt fb oke..

      Delete
  2. alaaa terliur pulak tgk tengah puasa ni! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. masterchep nana sudah mari.. malu kite :P

      Delete
  3. Replies
    1. anak kat kampung tu sbb sempat buat mcm2.. hihi.

      Delete
  4. amboiiiihhh..rajin wat untuk anniversary ye..heheh..eden pun terliur ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin sbb sndiri nk mkn nadt..
      plus afiq takde, laju la sikit mama kt dapur :)

      Delete
  5. Suami tak romantik tak apa asal kasih sayang dia kat kita 100%, kita yg lebih faham dia dan dia faham kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. sume tu barang semata..dlm hati yg penting.

      Delete
  6. Sama ngn hubs akak..xmkn sgt bnda2 manis cenggini..tp.akk layan je..sedap!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ke org laki xsuka benda manis ek kak? huhu.. kite suke, sbb tu gemoksss.. :))

      Delete
  7. Alamak cik naa..sedapnya..terliur tgk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang je kan nk buat.. hm.. hihi.

      Delete
  8. Cik naa..nnt ajo dia..tempah bunga online je..anto terus.ke uia..baru la syiokkk...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. klu dia tau nak ke dop buat cam asben aini tu.. hoho.

      Delete
  9. Dap Dap Dap !! Takper cikna.. itu lah sebabnya Allah pertemukan kita dengan pasangan hidup untuk saling melengkapi. Kalau taste semua sama tak meriah la. Hehe. N ok sangat husb leh igt anniversary. Jgn xigt sudah. Lagi sentap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cenggitu yer? sbb penat la yatie..ciknaa kene masak 2 jenis sbb nk ikut selera msg2..tak bleh share.. hm..

      Delete
  10. Kita suka tengok je puding cocktail ni, tak suka makan. Hahaha.. macam tu pun ada kan.. :p


    Takpe, tak sama tu la best.. boleh bikin gaduhh.. hihi.. kalau sama aje. boring jugak kan.. :P eh yang dia cakap takde kedai bunga/kedai kek tu dia gurau ke or betul2 tak jumpa? banyak je kot kedai kat gombak.. hehehe..


    Lagi satu, happy anivesary.. ramai betul sambut anivesary time2 sekarang ni, ni mesti kawen dulu time cuti sekolah eh? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak suke makan manis gak nurul eh?

      hm..betul jgak kan, tak gaduh mane syok rumahtangga :P
      ciknaa rase dia cari kat sepanjang jalan dia balik keje dr setiawangsa tu sampai ke rumah. mmg la tak jumpe.. [cari yg tak bersungguh2] hoho..

      haaa.. betul2. cuti sekolah la kite sibok nak menikah! :D

      Delete
    2. hahahahahha tersenyum simpul anis baca kat sini...comel sangat korang..sama lah hubby kite ciknaaa..takde makna nak suprise bagai..ekekkeke...

      Delete
  11. Suka cara asben ciknaa...peluk dari belakanggg...rasanya itulah hadiah yg plg berharga ciknaa...hehhehe kesian dia cari hadiah merata x jumpa...tp dia mencuba mencari tuh yg sgt salute....hebattttttttt lg hebat tgk ciknaa buat cocktail....haishhhhhhhhhhhhhhhh terliur tekak nih...hahha

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016