GOOGLE Adsense

Tuesday, June 25, 2013

gathering Gojes Blogger Supermom & Baby lagi

gathering GBSB dah masuk siri ke 4 yuolsss..
bangga sungguh daku..ngeee :)




dari 1st gathering dekat festival city, cuma 5 orang je yang join..
gathering shah alam makin ramai join..
3rd gathering dekat kidzoona AEON AU2, setiawangsa..
tapi kali ni paling dapat sambutan..'fuh ayat!'
tak silap ciknaa ada la lebih kurang 25 orang..
oih, 25 tu cer kali 3.. campur baby & bapak si baby..
tak ke sendat kidszoona tu.. harharhar.. nasib tak runtuh bangunan Aeon AU2 tu..
asalnye kali ni nak buat ala-ala open air dekat taman layang-layang kepong.
memasing dah plan baik punye nak buat potluck..
tapi sebab jerebu dah makin teruk, Ciknaa terpaksa tukar ke kidzoona ni.. indoor lebih baik.
sorry sangat pada yang tak dapat join sebab venue bertukar saat akhir..
kesihatan & keselamatan anak-anak diutamakan okeh..



pagi tu ciknaa & suami siap awal..
serius 9 lebih ai dah siap pakai tudung uolsss..
keluar je bilik tengok papa dah tidurkan afiq dalam buai..
ohmen.. budak tu dah ngamuk nak tidur..
mane taknye, 6.30 pagi dia terpacak atas katil ajak main..
orang sibuk nak keluar, dia sibuk nak mentido.. geram!
itu la kalau dengan anak-anak, janji pukul 10, memang takkan tepat la pukul 10..
ciknaa bagi dia tidur setengah jam je, lepas tu maknye ni kejam terpaksa angkat masuk kereta..
malu la mama afiq oiii.. admin group tapi datang lambat.. haiyohh..



memperkenalkan hero of the day.. afiq si ketua punggah!









 ciknaa penat woo aritu..
pesan awal-awal kat suami tolong tengokkan afiq, ai is banyak keroje nak buat.. * banyak la sangat!
memula je papa nye tu mengikut cakap binik nye nih..
bila jumpe walid QI, anak ntah ke mane weiiii.. itu la, dah cakap dah kalau dah jumpe geng bisnes dia tu.. memang anak bini jatuh no 2 la.. bahahaha.. takpe la, sesekali yer dop?
kite redhoooo jela umi QI oii.. kang durhaka pulak. :)
 


 


kata papa afiq, dia mulakan semua ni..
mula-mula dia tepuk-tepuk mainan dalam bakul tuh..
pastu kawan-kawan lain ikut same..
dah jatuh 1, 1 menan tu..dahtu dia tak puas hati lagi..
dia terbalikkan bakul tu, abis semua mainan terabur ke lantai..
dengar nya ada yang nangis sebab afiq cuba nak baling bakul tuh..
ya Allah nak oii.. sape ajar main camni? ish..ish.. biasa nih!



 mari kawan-kawan.. afiq nak tunjuk cara-cara punggah mainan okeh.. 



leenda yang sangat membantu dlm urusan gojes yuolsss.. tepuk tangan sikit! :)



gift exchange : selambak adiah yuolsss ..



tau tak, ciknaa dapat hadiah no.1 yuolsss.. 
berat nau hadiah tu.. ni la rupe adiah tu..
si hanjing laut pemberian ika.. thanks tau ika.. ciknaa suke! 
eh ni untuk afiq ke untuk mama afiq? ngeee :D



lagi 1 tu doorgift dari aty ~ sempena befday qaleef.. pooh lagi..
piano tu pulak hadiah befday afiq dari umi QI..
eh, dah macam befday afiq pulak.. hehe.
nanti ciknaa citer lebih pasal hadiah umi QI ni tau..












disebabkan aty berhajat besar nak sambut befday qaleef,
kite semua sambut jela dekat luar kidzoona tu..
dengan hanya 1 kerusi, semua makanan yang mommy blogger bawak & kek befday letak je situ..
walaupun agak kucar kacir, tapi sangat meriah okeh..
ciknaa rasa lagi meriah dari befday afiq yang buat dekat rumah.. serius!
semua nyanyi lagu befday untuk qaleef eeman.. happy birthday sayang..
beza 5 hari je dengan afiq.. ketahuilah kamu, mommy gojes semua happy celebrate walaupun dalam keadaan sempit cenggitu...sobs..sobs.. touching ciknaa okeh..









 satu-satunya makanan yang ciknaa sempat ambik gambar..
sebab terlalu sedap, nikmat nye tak terkata..
sungguh! nadt, besar pahala kamu buat cheesekut marie layer ni ( ntah betul idak namenye gini)
selain dari ni, kek coklat qaleef, kuih gebusss umi QI, lagsania kak mimy, eh ape lagi eh..
tak dapat nak rasa semua sebab papa afiq dah bising ajak balik..
afiq nak tidor katanyer..



bukti yang daku dok ulang ke situ topup makanan..sebab tak kenyang2.. wuhu! dasar....






akhir kata, ciknaa selaku admin gojes blogger supermom & baby mengucapkan terima kasih pada mommies yang sudi join & memeriahkan gathering kali ni..
maaf sangat sebab banyak kurang nye.. kucar kacir semua kan..
next, kite buat yang lebih baik lagi k..
sayang uolsss.. :)




p/s: ciknaa mintak halal la eh pada gambar-gambar yang ciknaa kopipes dari aty, umi QI, anez zamri, daku tak sempat nak ambik gambar bebanyak.. sakit pinggang yuolssss.. lepas ni boleh la beranak dalam senyuman.. sebab niat nak bergathering dgn blogger dah setel.. fuhhhhh :)

29 comments:

  1. cik naa walaupun last minit..plan tetap jadi hehehe..meriah lg kannnn...

    terkejut tgk ramai mcm tu skali geng gojes yg datang ;)

    nexttt? hehehehe

    ReplyDelete
  2. nak sroooottt kat sini pulak la......CikNaa...akak jeles...:( nak jumpe Afiq gak...huhu

    ~drama lebih~

    ReplyDelete
  3. Terbaikla kan gathering kali nie even tempat sudj bertukar last mnit..
    Ok cikna pasni ktnr plak?

    Hahaja smla zura pn copy paste kt blog org jer..huhi

    ReplyDelete
  4. ciknaa pasni buat lagi best...ni pun dah best....i love u ...syg dia...afiq mmg ketua punggah eh kalah abg kawawsan fayel..terus terduduk haha

    ReplyDelete
  5. Ciknaaaaaaa....
    Terharuuuuuuu....sebak....tertawan....tergelakkk dh x boleh stoppp bila ciknaa citer pasai geng walid Qi dan papa afiq muhahahahha...bila dh berjumpa geng satu kepala, anak bini lupa jap....hahahaha....mekasih ciknaa suka gan hadiah x seberapa tuh....saje nk kasi piano mau afiq hebat main piano bila adik keluar nanti...senang ciknaa x yah dodoikan...sbb abg afiq teror dah nyanyi lagu twinkle2 little star sambil berpiano...wehuuuuu....

    Awat ciknaa x copy ja semua pic dlm blog umi Qi....mmg halalllllll bin toyyibba (halal lagi suci hehhe)

    Rindu ciknaa....rinduuuuuuuuuu hokeh! Nanti ciknaa dh beranak umi Qi pi umah ciknaa lawat baby baruuu aummmmmmmmm :)

    ReplyDelete
  6. waaa....xdapat join..sedehnye...pasni buat lagi la yeh..insyaAllah nak join...:D

    ReplyDelete
  7. wee bestnya...
    :)
    i dah xde fb skrg
    mmg x berupdate sgt pasal grup kesayangan ni.
    happy tgk korang semua...:)
    insyaAllah nnt dah selesai urusan semua i nak join jugak next next gathering.
    wallahualam

    ReplyDelete
  8. good jobs cikna n leenda..sgt suke coz 1st time dpt join gathering yg super duper besar ni..cikna lembut aja..ingat lg cikna tegur kite,dah makan ke =)
    kite dok busy carry anak, nasib baik asmiza sudi amekkan makanan..hehe!
    to cikna, all the best n take care yek

    ReplyDelete
  9. erghhhhh! bikin jeles je mommies ni semua tau :p

    ReplyDelete
  10. last minit2,kucar kacir pn happening ok ciknaa..
    ok lps ni kte smbut rye kt tmn layang2 le.wt smbtn hari raya gojes open air.haha

    ReplyDelete
  11. Nk komen tapi jeles.
    sobs
    sobssssss sobsssssss

    jelesss ai.. seronok seronok seronok!!!

    ReplyDelete
  12. wah besttt nya.. jeles2.. tak boleh jadi nii, dari hari tu nak join, xjoin2 lagi... dah lupa dah mcm mane nak like group gojes, hehehe... FB ciknaa pun dah lupa, nama apa ye..

    p/s: email ye ericanurul@gmail.com

    ReplyDelete
  13. tunggu r mommy2 sume.. za dh jd 'real mommy' nanti, za join okay.. i is malau lagi sbb xder bby nk show off.. hahaha..

    ReplyDelete
  14. sentap tak dapat join...sob sob sob....

    ReplyDelete
  15. yeahh ciknaa the lovely admin..ecehh~ x nmpk kelam kabut pn gath tu wpn last minute tkr plan..meriah je rs..tang celeb besday qaleef lg sempoi abes! tp tetappp meriah! like sgt2! rs rugi lak x merasa kek yg korg gembar gemburkan kesedapan tu..cis cis..

    papepon gath ni mmg sgt best! thumbs up! ^__^

    ReplyDelete
  16. terbaek lah ciknaa...seronok sangat..sampai hari ni tak habis lagi happy jumpe mommies gojes semua..

    ReplyDelete
  17. Hanya mampu rase jeles dr jauh sobss

    ReplyDelete
  18. Thnx ciknaa sbb smbut i ngn lembut n mesra.i is pemalu.1st yime nk join2 ni.

    Ptutla ade ms tu,afiq sorg main ke hulu ke hilir,ayahnya xda pun.hihi.rupanya dok sembang

    ReplyDelete
  19. Afiq sporting..lg berdikari..pandai pulak bawak diri...heheh..gathering nih best..aty bersyukur kenal korang semua...:)

    ReplyDelete
  20. Cmner nk join group uolss ni!mcm best je!hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yun, email ciknaa eh..
      kene add kat fesbuk dlu, nanti ciknaa invite masuk group..

      Delete
  21. ciknaaaa nak join group gojessss kat fb tu boleh tak.......? hehheheheh.. nak join gakla gathering nanti2.. :P walaupun macam malu-malu kucen je ni.. kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nurul,email ciknaa eh.. fudzi_love@yahoo.com.my..
      kene add kat fesbuk dlu, nanti ciknaa invite masuk group..tq

      Delete
  22. Cik naa..best kanl..en kali nak join lg...hehe..adiah tu..untuk afiq n cik naa..hehe..boleh aje kan... :-)

    ReplyDelete
  23. seronok nyer if dpt join kan.
    tambah frens :-)

    ReplyDelete
  24. terharu plak bila ciknaa kata besor pahala buat cheesekut tu..ikhlas dari hati.seronok korang semua suka.hehehe..

    ReplyDelete
  25. Setiap kali baca tentang gathering nih mak arissa sentap.. huhu..

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016