Wednesday, May 8, 2013

teaser : bilik afiq

nak jugak menggojeskan bilik anak sendiri walaupun daku ini tidak berseni orangnye..
sebenarnya bilik ni bilik ke 2 dalam umah ciknaa.. [rumah sewa je oke]
dulu bilik ni housemate ciknaa duduk sebelum suami duduk sekali..
jadi, bila dah kosong baru la ciknaa boleh buat sesedap rase..
ni pun baru 10 % siap.. lepas set katil bujang, almari pakaian si kecik tu sampai rumah, ciknaa biar je bersepah selama 2 minggu sebab tak sihat kan..bz balik mengundi bagai lagi.. memang takde masa nak kemas..



jangan tertipu, lawo depan je ni, belakang camera macam rumah tikus.. ngeeee ^_^
slow-slow la ey.. ciknaa tak boleh nak kemas sekali gus.. kemas sikit-sikit ni pun dah sesak nafas..
habuk yuolsss... eh, bilik ni jugak jadi bilik pakaian untuk kami laki bini.. plus, jadi bilik untuk tetamu kalau ada yang nak tumpang tidur or solat..
rumah ada 2 bilik aje, so kite buat la multipurpose room ye dakk..
walaupun sempit ciknaa bersyukur sangat dapat sewa rumah serendah 400 kat KL ni..
mane nak cari lagi murah cenggini kan? alhamdulillah..





wallpaper yang bulat-bulat tu ciknaa buat dari zaman bujang lagi..
tak pernah ditanggalkan sampai sekarang.. beli kat uptown danau kota je..
almari ape name ni eh? ciknaa letak baju-baju baby..
kebetulan mase beli perabot umah baru ni dia bagi ciknaa RM150 je..
beli jela sebab almari baju baby lom ada lagi..
ada ruang kosong tu ciknaa  letak semua sijil & fail penting..
baju afiq semua dalam bilik tidur utama.. malas nak pindah lagi sebab almari tu berat giler..





semua ciknaa guna je ape yang ada.. lampu tidur & numbering box tu ciknaa beli kat ikea..
sampai sekarang tak guna.. mainan afiq tu main pilih & letak aje atas tu.. sebab ciknaa suka kaler merah, memang tu la jadi pilihan.. nampak meriah sikit..
cadar pun takde katun bagai.. versi mak-mak punye cadar.. ngeh3..
tengok la nanti ada masa nak jugak cari cadar katun tu..



tuan punye bilik dapat lagi hadiah befday semalam.. ;)


tapi dia tak boleh masuk bilik tu..
pergh, kemain menjerit-jerit sambil tepuk tangan.. 
ntah ape motifnye, ciknaa pun tak tahu..
itu jela setakat ni..ciknaa malas nak beriye sangat deko bilik ni..
simple-simple jela banyak barang kang semak pulak mate memandang..



p/s: bilik ni boleh jadi tempat pelarian kalau ada orang merajuk dengan tok laki.. hehe.. faham dop? tak faham sudah..! (^_^)v





19 comments:

  1. wah cantik dan kreatip cik naa deko...sgt kalerful dan ceria...suka tgk!! =)

    ReplyDelete
  2. Kahkahkah..ayat akhir ciknaa xleh blah, ai is faham..ngeeee

    Wow bestnya da rmi geng hias bilik ank, bila la yaya dpt cenggini..huhu
    Mama dhla xkereatip pemalas lak tu..huhu

    Ciknaa zura suka bilik anak simple jer sejuk mata memandang..kita pn leh tumpang sekaki yer dak..

    ReplyDelete
  3. bilik pelarian tu penting..hahahahha..
    dalam kereta pun boleh jugak jd bilik pelarian..eh?

    ReplyDelete
  4. paham... ehhhhh tok laki la tido situ kalau ciknaa merajuk..hehehe..cik na mem kena tidur main room

    ReplyDelete
  5. rara suka sgt bilik cantik2 ni.semangat nk tido.hehe

    ReplyDelete
  6. cantik........Afiq dah tido sorang2 ke ni??ke mama Afiq tido time majuk2 ngan papa?hehehe......

    ReplyDelete
  7. Ayat last tue..kehkehkeh....
    Akhirnya Afiq dh ade bilik sendiri gak...

    ReplyDelete
  8. ada jugak bilik tau afiq..fayel tak de..sebab bilik kat atas...jarang naik atas

    ReplyDelete
  9. hahahaha..adeiiii..bilik pelarian yer...i fahammmmmm....hehehe..apa2 pun..cantik n kemas bilik afiq...

    ReplyDelete
  10. Best gak ada bilik pelarian ek.nak buat jugak la..huhu..

    ReplyDelete
  11. omeiiii ye la haiii ciknaa...pandai eh deko2...nih yg bertambah semangat nk deko bilik si Qi...hahha

    ReplyDelete
  12. faham faham..hahah!i kalau merajuk berdesup masuk bilik air n melalak..kekekeke

    ReplyDelete
  13. suka tengok.... kemas je.. kitorang 3 beranak tido depan tv je uols...sangatla femalas -,-

    ReplyDelete
  14. ok dah tu ciknaa.. leh jd port majok plk ek..hehehe...
    murah la almari tu leh dpt 150 kan.. pasni deco lg ek..hehehe

    ReplyDelete
  15. Eh blik pelarian? Penting tuh..hehe

    ReplyDelete
  16. hahahaha pehey pehey..merajuk anjer anjer..pastu tido sama balik..eh?
    ngeee tutup muka..malulahh iols ;p

    ReplyDelete
  17. ciknaaa...add ayu la kat fb.. nama Ai-U Aman Shah

    ReplyDelete
  18. faham2...haha..afiq tepuk tangan tanda nye die suka mama deco bilik die comel-comel camtu..hihi ;)

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016