Friday, May 31, 2013

setahun sebulan 9 hari : berjalan jua akhirnya




alhamdulillah.. Allah perkenankan doa ciknaa.. Muhammad Razin Mikhaill @ afiq dah berjalan semalam.. 30/5/2013.. sebelum ni dia dah boleh berjalan dalam 4 ke 5 langkah je.. mungkin sebab umah sewa kitorang tu sempit sangat, jadi ciknaa tak nampak pun yang dia dah boleh berjalan sepenuhnya.. sampai la malam tadi afiq & papa ikut ciknaa pegi keje.. seluas-luas ofis tu dia boleh berjalan terkedek-kedek siap buat u-turn lagi.. ngehngehngeh.. sangat comel tau~ serius! memang kelakar nengok nye..kecik pendek menapak slow-slow, pastu tangan duduk mendepa nak balancekan badan.. eh afiq berjalan serentak dengan tumbuh gigi tau..










seluruh ofis ciknaa diredah afiq.. dah macam toyol pun yer jugak..kahkahkah~
btw, afiq tak bape sihat sangat sekarang ni.. ada batuk sikit, badan pun dedar..  nenek dah otw dari kampung nak ambik dia balik petang ni.. ciknaa lepaskan untuk seminggu dia balik kampung sebab keadaan nursery yang sangat merisaukan buat mase ni. semua budak tak sihat..


p/s: injection vaksin pneumococcal tu ciknaa buat next week la.. eh lepas ni bolehla suruh abang long tolong ambikkan pempes adik baby kan kan kan.. pastu tolong mama menyapu lantai, basuh kain, bla..bla..bla.. kate dah pandai jalan.. heeeee :D



16 comments:

  1. yeayyy!jom main lumba dgn annaila...hihihi...

    ReplyDelete
  2. hahahaha belum apa2 mama dia dah nak suruh aper kan..afiq lari cepat..nanti mama suruh ;p

    ReplyDelete
  3. yeay!
    afiq dah jalan!!!
    penatlah mama & papa die nak kejar
    hihihi

    ReplyDelete
  4. wahh..tahniahh afiqqq...lepas nie ciknaa bleh main kejar2 dgn afiq

    ReplyDelete
  5. yeaaay!!!Afiq dah jalan...pasni kena rajin2 tolong mama jaga diri dan jaga adik ye abamlong Afiq...:)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillahh!!

    syok la ciknaa afiq dah jalan :D

    bila la sophea nk jalan ni.. aishh..

    ReplyDelete
  7. Gigi gan jalan sekali serentak...cayalah abg long afiq!... :)
    Umi Qi bangga sgt gan abg afiq tau...nanti senang nk jumpa afiq kasi hadiah kecemerlangan afiq tumbuh gigi dan berjalan...tggu tau...

    ReplyDelete
  8. yeahhh... afiq dh leh jalan... leh join jalan ngn dhia kt taman

    ReplyDelete
  9. Hahaha. Kejam lah ciknaa. Terus buli mentang dah pandai jalan. Terus kena amek pampers adik. Hehe. Tp itu la satu saat yg sume mak tgu. Tlg amek tu. Tlg amek ni. Heheh

    ReplyDelete
  10. Smla ngn yaya be jer bjln 2mgu lepas..
    Tp ada ms2 rjin ada ms tu kang boh lyan nk jln mrgkak lg best..huhu

    ReplyDelete
  11. jaga2 mama...nnt afiq lg byk menolong...hehe

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...anak bujang encem dh berjalan..

    ReplyDelete
  13. makin panjang la langkah Afiq lepas ni yer he3

    ReplyDelete
  14. kejar jgn tak kejar...pasni kita semput hehehehe...sabar ye

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016