GOOGLE Adsense

Wednesday, May 15, 2013

safety gate





dalam bahasa melayu orang panggil pintu keselamatan..kalau kat pahang, ciknaa terbiasa dengan 'adan'..atuk ciknaa dulu pakai kayu je paku-paku siket, pasang kat pintu..selamat la anak cucu dia dari terjun tangga..[selalu rumah kampung kan ada tangga depan pintu rumah] ciknaa nak jer buat camtu..jimat punye pasal..owner rumah sewa siap bagi kayu katil nak buat bende alah tu..tapi sayangnye suami buat separuh jalan jer..banyak selumbar katenyer.. hm..



safety gate mydear ni suami beli kat manjaku, RM160 termasuk extension. cara pasang nye sangat la senang.tak guna paku langsung.. main pulas-pulas pastu siap.. rasa nye kalau suruh mak-mak pasang pun macam makan kacang jelah.. wuhuuuu! ikutkan nak beli safety saif punye jenama sweet cheery tu. tapi takde rezeki sebab pintu umah ciknaa ni lebih dalam 10cm je dari ukuran safety gate yang nadt nak jual tu.





safety gate ni sangat menyenangkan hati kami laki bini..sebabnye :

* papa afiq pegi keje awal pagi, jadi takde orang nak tengokkan dia bila ciknaa nak mandi & solat.. so, dia boleh duduk dengan selamat kat depan tv..takde lagi aksi ketuk-ketuk pintu bilik air time mama nak ke bursa saham :))

* kat dapur tu segala macam ada.. wayar-wayar letrik feberet afiq la.. suka sangat korek kat plug tu.. 1 lagi tempat dia suke, berdiri sebelah tong sampah..grrrrr..!!

* boleh hadkan rumah dari bersepah dengan menan afiq..dia nak main, berkenjah, bersepah dengan segala mainan biar la kat ruang tamu tu aje..takyah la nak hangkut ke seluruh rumah..mama ada 2 tangan je nak oii..tak rajin nak kemas banyak tempat..

* mama boleh masak, dobi baju dengan senang lenang..siap boleh main cak-cak lagi dengan afiq.. yeay! anak mama dah pandai berdikari.. nak jadi abang kan?






hek eleh.. safety gate? kite tak kisah pon..




p/s: kalau dapat beli kat my dear warehouse sale lagi berbaloi-baloi..

13 comments:

  1. akhirnya afiq pun da dikurung..huhu..

    ReplyDelete
  2. Bagus mommy afiq nih beli safety gate...mmg byk sgt kegunaan dia...hamboiii afiq x takut ek mama buh safety gate? hehhe lucu tgk afiq nih la...ju pun baru beli bulan lepas preloved safety gate gan geng opismate....sekali gan extra extention RM30 ja...murah pulokkkk....rasa cm x percaya...nampak naaa umi Qi nih kedekut bebenor nk beli baru hehhe lawo gate baru tuh ciknaa...leh pakai utk adik afiq nanti :)

    ReplyDelete
  3. next warehouse kat mane kaka ?? hee .. :D

    ReplyDelete
  4. rin x beli pun lagi,aish tu merata ikut maknya, ke dapur, ke bathroom..haha

    ReplyDelete
  5. Hana baru nak cari safety gate ni. Katanya kat Manjaku Murah.

    ReplyDelete
  6. x bli2 lg safety gate..sbb so far keadaan masih terkawal..hihi~ bila lg ek my dear warehouse? :)

    ReplyDelete
  7. lin pun sejak SB dh pandai jalan nie mmg nak guna pengadang nie..nanti la bila dh siap lin update..ehhee

    ReplyDelete
  8. ekin pon nak kne beli jugak sbnrnye
    tngu mydear warehouse
    huhuhu

    ReplyDelete
  9. ek eleyyy lu mamat!!!!! hahahahahah

    ReplyDelete
  10. Eja kt tgga mmg dh ade safety gate..kt dapo tk pasang pn sbb biasa dia msk dlm bilik mainan

    ReplyDelete
  11. ila pun tgh fikir2 nak beli safety gate nie..adikk suka sangat ikut kalau gi dapur..hohoho..nanti dia pergi kat rak pinggan..tong sampah.. xpun dia suka ke bilik kapal papa dia...hehe

    ReplyDelete
  12. sesuai benar ye afiq ada safety gate...terbaik....senang la mama

    ReplyDelete
  13. nak kena beli jugak ni..hannah dah suke beno ke dapur..

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016