Wednesday, May 29, 2013

macam-macam afiq vol.2






nenek bagi superbike tu suruh naik afiq oii.. bukan nye tolak macam tolak beskal tuh.. haiyoh.. memang tak mengikut peraturan sungguh budak ni.. dia tak reti nak pijak button yang gerakkan motor tu, last-last dia tolak je pakai kaki.. ini versi motor takde minyak yer makcik-makcik sume :)








ni pulak bila sampai time makan dia.. oih, makpak, nenek & seluruh ahli keluarga ciknaa dah tak tau nak cakap ape lagi pasal pemakanan afiq.. sejak akhir-akhir ni kemain susah dia nak makan.. [emp! dia memang bukan pemakan pun] susu pun dah makin kurang.. makan pun roti je, tu pun makan main-main.. sampai la ciknaa bagi dia makan sendiri.. laju je ambik nasi guna ibu jari & jari telunjuk comel dia tu ambik nasi dalam pinggan.. yuolss bayangkan la bape ulas je nasi yang lepas dalam mulut dia..takpe, dia jenis makan laju-laju.. ada jugak la masuk mulut tu..lepas makan je, dia tonggengkan pinggan nenek nye tuh.. bersepah lantai! jangan risau.. dia tak makan pun yang kotor atas lantai tu..sebab mase ni dia dah masuk sesi bermain-main bazirkan nasi..



p/s: macam-macam gelagat bila anak nak membesar kan.. ada mase senyum sorang-sorang nengok perangai dia.. haih, kite dulu gini la dop? huhu..eh mak cakap ai dulu baik okeh! :)

15 comments:

  1. ehhh mana ade..dulu mase kecik2, i makan pakai sudu gerpu..mane ade sepah2 ni..hahahahhaha..larikkkkkk..

    ReplyDelete
  2. Hahahha ciknaa baik eh masa budak2? hehhehe...umi QI dulu bergusti gan adik beradik tau....haaa ko...gusti siap lebam2 adik...hehhe adakah si Qi ikut jejak langkah umi? Lariiiiiiiiiii....Afiq bijak lah...motor tuh serba boleh dibuatnya heheh

    ReplyDelete
  3. hamboii besar moto abg afiq nih.... hehehe.. nasib die leh tolak moto tu ciknaa klu x.. dipakse ciknaa yg tlg.. lg parah..hehe...

    yeahh header baru.. :)

    ReplyDelete
  4. haish....budak2 makin besar makin susah nak makan nasik....makan roti macam omputis puloksss...

    ~moto rosak ye bang???hehehe.......~

    ReplyDelete
  5. fuiyyooo afiq ada moto besarrr..saif nak tumpang gakk..tapi tak nak tolak..haha..

    ReplyDelete
  6. tampalan dinding tu sama dgn kat umah sewa sy dulu..hihi

    ReplyDelete
  7. bagusla afiq tak mengutip..
    kalau tariq, nasi dalam pinggan dia kucarkan, yang atas lantai tu la nak masuk mulut haiyya..

    ReplyDelete
  8. hahahha..afiq2...bnyk akal betul tau.... ape2 pun bila nk bwk daaliyaa naik superbike tu..

    ReplyDelete
  9. Nk tumpang naik motor boley afiq?hehe

    ReplyDelete
  10. comel...ank2 skrang mcm2 ragam...=)

    http://ctamanaqim.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. hahaha macam2 ek afiq ni...bagus, banyak akal :)

    ReplyDelete
  12. hahhahaa..bijak afiq ni..lawa lah moto besar die..kalau tolak jervcamne hannah nak tumpang ni afiq...?hahahha

    ReplyDelete
  13. amboi merah betul motor dia..tumpang naik gi klcc jom hehehe
    acik tengok afiq main nasi tiba2 rasa pening hahahaha..sbb acik tak larat dah nak ngemas2 skrg ni..skt pinggang nak oii..

    ReplyDelete
  14. pitam la mama nya nak kemas balik afiq syg...huhuhu...geleng kepala anak anak kita ni..sama la mcm Fayel

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016