Tuesday, May 28, 2013

adik baby punye cerita

dah masuk 27weeks yuolss.. haih kejap bebenor rasa nye mengandung kali ni. sungguh!.. tau-tau baby dah pandai buat perut mama berombak-ombak.. huhu. part tu memang syok..tapi bila dia menegangkan badan dia, mengeraslah perut maknye nih.. oh! time tu datang pulak si abang, kasi tepuk-tepuk perut mama konon berinteraksi dengan si adik.. oh! lagi sekali.. tu belum si bapak datang merisik kabo.. ;P



semalam ciknaa scan untuk kesekian kalinya.. bende free kan, tetiap bulan harus terjah.. so far kepala baby dah turun ke bawah.. berat pun dah lebih 1.1kg. cepat besar budak nih, macam nak lahir awal jek.. bila doctor tanye pasal jantina ciknaa cakap tak tau..last month, doc cakap tak nampak.. even baby duduk baik punye kangkang.. tak senonoh kamu wahai adik baby.. semalam pun doctor cakap tak nampak jugak.. consider gegel la dop? hahaha..mama je berangan sengsorang.. dalam kepala nampak pink dah ni wei.. cuma doc cakap next month kite tengok lagi takut-takut ada pistol tersembunyi.. edd berubah plak dari 25/8 jadi 19/8.. takpe jangan 8/7 sudah..mama nak beraye :D









barang baby setakat ni yang Ciknaa dah sediakan.. selebihnya baju abg long afiq banyak, yang belum pakai pun ada lagi.. mengikut plan asal minggu cuti sekolah ni nak mendobi baju si kecik. sebab abang afiq kat kampung..tapi plan dah bertukor. abang long afiq tak rela dtinggalkan dengan nenek kat kampung.. so, mama & papa hangkut dia balik KL semula.. hoho.


idaman kalebu.. bila nak dapat nih ;)


p/s: ada sikit-sikit je belum beli. yang tu ingat nak beli mengikut gender lepas kompem adik baby gegel ke boy.. instinct si ibu kuat adik baby gegel.. sebab teringin sangat nak beli set tilam munge-munge pink tuh :) eh emas murah lagi skrg ni.. jom beli rantai tangan baby.. uhuk-uhuk..over!

17 comments:

  1. cik na, bestnya dh beli brg.. za lgsg 1 apa xde.. huhu.. ptg ni insyaAllah scan.. huhu..

    ReplyDelete
  2. Weeee...best yerrrr preggy...kalo gegurl lg bestt teman soping...teman masak kt dapur...kalo ada pistol xper ada geng afiq hehhe...tang beli tgn baby tuh bestttttttt weeeeeeee sgt comel bila tgk baby pakai gelang emas atau gelang kaki emas...decing2 munyi dia hehhehe...haipppp...umi Qi nak gegurl dah ke...hahahhaha lariiiiiiiii

    ReplyDelete
  3. wah bestnye beli brg baby..rindu bau baby!

    ReplyDelete
  4. sy pon tak bnyk lg beli barang baby .. tak nmpak lg .. baby nk kasi surprise kot kat mama die nie .. hee ..

    ReplyDelete
  5. hai cikna
    haisshhh apesal daku baru serempak ini blog??

    beli mas cikna, klu boy mak yg pakai..klu girl untunglaaaaaa...

    ReplyDelete
  6. Bestnye...kalo gegirl mmg best...

    ReplyDelete
  7. anis, ape lg?
    airiel nak adik tue
    hehehe

    ReplyDelete
  8. hahahah..instinct tak boleh pakai ciknaa oiii..dulu kite pun instinct kuat giler kate pregnant gegirll..mmg kuat rase naluri kemummy an ku ini cakap pompuan..konpident giler..tapi nan adooooooooo..
    keluar asyraf seketul tu haaaa...hahahahhaha

    ReplyDelete
  9. xnmpk lg yek....elok la, cikna teringin gegel, sy teringin boboy...tp dpt gegel pun ok jgk ler...tambah geng teman bonda
    shopping

    ReplyDelete
  10. klu gegel aqilah ade geng!! yeaaa

    ReplyDelete
  11. hehe harap2 betul la tekaan akak dapat baby gurl..leh dapat sepasang.. comel!

    jijah doktor teka boy brg2 pon kebanyakan beli boy punya tapi kalau kuar girl alamakk xtahu nak jawab ape..he..

    salam kenal yer sis :)

    ReplyDelete
  12. Kalau dapat girl.. sepasang la dah.. boleh rehat 3-4 tahun :p hihi. tapi girl ke boy ke.. yang penting sihat kan? ;) ala, boleh je beli emas.. kalau keluar boboi, sendiri pakai :p hihi rugi tau tak beli time murah-murah ni.. kang emas naik, melopong je.. :D

    ReplyDelete
  13. Waaaa gegel la...boleh kawan dgn kakak naila...haha...naila dah jadi kakak...:p

    ReplyDelete
  14. haha pistol tersembunyi...sabor je ;)

    ReplyDelete
  15. CIK NAA JOM TEMPAH HEADER NGAN SUE
    JUST RM5 DAN RM3 JE

    http://suhaidasupalio.blogspot.com/2013/05/header-murah-rm3-dan-rm5-sahajacepat_28.html

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016