GOOGLE Adsense

Monday, April 22, 2013

The 1st Birthday Boy Story | Dekorasi simple Majlis Harijadi





today : 22 April 2013..
genaplah setahun umur Muhammad Razin Mikhaill @ Afiq.
haih kejap nye mase berlalu.. ikutkan tarikh ni, tengah malam karang baru dia lahir..
pukul 11.35 pm, daku berjaya mengeluarkan baby boy seberat 3.3kg itu.. hehe.



meh nak share pasal majlis harijadi afiq yang dibuat sederhana saje..
tarikh befday sebenar harini, tapi majlis dah buat awal 2 hari.. sabtu lepas kat umah nenek pahang..
memang agak pening sebab majlis ni agak rushing sikit yer ibu-ibu..
mane tak nye, 4-5 hari sebelum baru nenek bagitau nak buat..
last minit jugak la ciknaa sibuk mencari itu ini..
untuk menu, ciknaa ingatkan nak tempah je..ala-ala catering gitu..
tapi sabtu tu kan penamaan calon PRU 13, so nan ado la orang nak amik oder..
dah la last minit.. jumaat malam tu decide nak buat mi kari, tapi mastecep nye takde orang lain dah..
papa afiq & adik ciknaa.. daku? keje nye mencari kek, buat deko campak-campak & kemas rumah..
hahaha.. majlis tu sangat terkejar-kejar. jemput orang pukul 5 petang, tapi 4.30 masih menumis kuah mi kari atas dapur yuolsss..tengahari tu kami ada jemputan aqiqah babygirl 2pupu ciknaa..
serik sangat buat majlis yang tak plan betoi2 ni..macam nak terberanak ai okeh.. pukul 5 ciknaa masih pakai baju kelawar tu.. :))



tengah sibuk mengemas, tampal itu ini, ciknaa jugak la yang tiup belon-belon tu weh..
siap panggil anak jiran sebelah ajak tolong..serius tak malu dah time tu..
dalam hati tak abis-abis doa, datang la lambat sikit wahai tetamu ku..
tak siap hape pun lagi nih! alhamdulillah Allah permudahkan.. tetamu sampai je mi kari pun selamat siap..afiq pun nenek sedara dia yang mandi & siapkan dia.. budak tu mentido sepanjang mama papa sibuk prepare majlis dia.. thanks wahai anak.. memahami!
majlis bermula dengan bacaan doa moyang afiq.. [atok ciknaa]
lepas tu cam biase lah, panggil bebudak nyanyi lagu befday pastu jom potong itu kek!
nengok gambor jela..penat dah jari ni menaip :D




boy's cake..


ada 2 versi..ciknaa kengkonon nak bertema upin ipin..
sekali nenek afiq nak jugak beli angry bird tu..
haa.. tepek jela 2 sekali.. eh, kek tu beli seperate tau.beli plain suh tulis nama jer..
ciknaa tambah sendiri untuk deco payung, upin ipin, pokok kelapa tu sume.. 



 simple deco untuk birthday party afiq..



 papa & birthday boy afiq..


ciknaa takde plan pun nak deco camni sebenarnye..
ritu tanye kat mommy hana, mane nak beli bende alah ni semua..
dia bagitau dekat kaison festival city danau kota ada.. wah! 10 minit dari umah je..
then ciknaa pun main pilih & bayar je.serius memang suke pegi sane..barang murah!
memang berbaloi-baloi kalau nak cari idea untuk birthday party anak tau..




sekitar majlis tu.. tak ramai pun tetamu kan?
ciknaa ajak keluarga terdekat & jiran sebelah rumah..
jadi la tu janji budak-budak memang ramai.. suke la dorang kan..





 sume ni ciknaa pakai je ape yang ada..
hantaran kawen dlu pun terheret same dalam majlis ni.. ngeh3..





goodies bag 



yang ni kene promot lebey.. hihi..
thanks to ekin mommy zara tolong ciknaa siapkan mende alah ni tepat pada waktunye..
ciknaa order 50pcs saje.. ngam-ngam je untuk bebudak..
memang tak lebih, tak kurang.. sumbat je jajan dalam tu.. gerenti la bebudak suke kan..
kalau nak tempah boleh la direct order dengan ekin.








 afiq dapat motor ni dari nenek dia.. tapi sayang nye kaki tak reti nak tekan button untuk gerakkan motor tersebut..huhu.



p/s: thanks pada yang wish birthday untuk anak ciknaa nan sorang ni.. semoga dia diberikan kesihatan yang baik, panjang umur, menjadi anak yang baik, dimurahkan rezeki, diberkati Allah dunia & akhirat.. 

15 comments:

  1. happy birthday my dear razin..!!

    moga jadi anak ygsoleh dan abang yg baik ye sayang.. muah!

    ReplyDelete
  2. hepi dia afiq.....semoga jadi anak yg soleh yek..be a good brother utk adik2 nanti...

    ReplyDelete
  3. Afiqqqq!
    Best yer sambut besday kt umah nenek di pahang....meriahhh!
    Afiq dpt superbike tuhhhh wahhhh hadiah hebat...sure leh bawak mommy cikna jenjalan keliling umah nanti hehe...
    Tetap nk wish birthday boy tuk afiq!!!

    Happy birthday one year sayang...
    Auntie doakan afiq dari jauh semoga jadi anak soleh dan jd abg long yg baik suatu hari nanti...moga afiq dilindungi Allah selalu...amin..

    p/s...byk betul rintangan nk jumpa mama ciknaa kan...tggguuuu next event kita ketemu...hehhe :*

    ReplyDelete
  4. hepi besday to afiq..smlm masa call ciknaa, kemain riuh mulut dia kat belakang tu yer..amboiii..hihi..len kali lah kite jumpe lagi ekk..

    ReplyDelete
  5. nk terjah jugak kedai tu hujung mgu naty....

    ReplyDelete
  6. eppy besday razin....meriah...sama besday dgn sepupu..a.k.a maksu airis; 22 april 2012

    ReplyDelete
  7. Happy 1st Birthday, dear Afiq... semoga sentiasa dalam lindunganNYA...

    ReplyDelete
  8. sekali lagi hepi befday afiq...simple2 pun nampak meriah sgt!!! best2!

    ReplyDelete
  9. Dah setahun, cepat je masa berlalu. Tuptup nanti baby lak keluar.. :) masa sekarang ni kenapa pantas sangat? Hahaha.. apa-apa pun happy birthday razin mikhaill @ afiq :) semoga jadi anak yang soleh, sihat selalu.. jangan noty2.. kesian mama tu.. huhu..

    ReplyDelete
  10. Meriah.!! Sonot lar tuh afiq dapat superbike..:-) hepi besday syg afiq..mama aty doa bnyk2 sgt tuk kesejahteraan awak yer..:-)

    ReplyDelete
  11. selamat hari lahir afiq..semoga menjadi anak yang soleh..

    ReplyDelete
  12. Beshnyer afiq dpt moto besar!!! Happy besday afiq.

    ReplyDelete
  13. Happy befday Afiq. Moga jadi anak yg soleh dan membesar ngan sihat ye.Dengar cakap mama ngan ayah tau.
    Bestnya hadiah dia..ley Aqil tumpang ronda2 taman nanti :D

    ReplyDelete
  14. happy besday ye afiq..moga jadi anak yang soleh untuk mama dan ayah ye..
    cantik ar motor baru die..merah lagi bergaya ;)

    ReplyDelete
  15. Salam perkenalan..

    Happy birthday to ur dear son.
    Semoga menjadi ank yg soleh..aamiinn

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016