GOOGLE Adsense

Tuesday, April 23, 2013

testimonial VCO catalyst



 google 


preggy 2nd time ni ramai yang tegur ciknaa nampak berseri..nampak lain, siap cakap mesti baby girl nih.. huhu..memang ramai sangat yang tegur ciknaa pasal ni..mungkin jugak, tapi ciknaa tak tau la girl ke boy sebab jantina baby masih belum nampak..tapi kalau betul girl,alhamdulillah..kalau boy pun ai tetap happy..ok, berbalik pada cerita seri muka 'mak buyung' tadi. awal-awal preggy muka ciknaa sangat teruk.. menggelupas bagai.bila tepek krim muka & bedak, memang buruk giler laa.. kulit memang kusam. sendiri tengok pun tak selera.. kahkahkah! :))



baru ciknaa teringat, lepas 2bulan preggy haritu ciknaa ada makan VCO [virgin coconut oil] catalyst tu..dah beli lepas bersalin.. orang suh beli, kite pun beli jela..tak mahal pun dalam 40 hengget je.. tak pikir panjang terus beli..hoho.tapi ciknaa tak tau plak mase ngandung boleh makan. mase tu VCO ciknaa beli tu dah selamat bagi kat mak suh dia makan.. lepas tu baru sibuk nak google bagai pasal mende alah ni.. ada jgak bace testimonial blogger lepas makan VCO muka memang cantik.. ciknaa beli sekali lagi sebab ada yang cakap elok makan untuk kulit anak cantik..ewah! nak anak cantik je kan.. tapi ciknaa bukan jenis beli sebarang.. mcm skrg ramai makan collagen tu sume, ciknaa tak rase nak beli sebab mahal.. daku tak bape nak mampu kalau amik dalam jangka masa panjang..


mak buyung ni berseri sangat ke? hahaha.. #perahsantan#


VCO ni ciknaa dah makan 2 botol.. alhamdulillah, kesan nye positif. pssst, ciknaa dah bape minggu tak cuci muke.. serius, memang malas sgt sebab sekarang rase kulit muka pedih sikit lepas cuci.. terus jadi malas nak cuci muka..boleh gitu? hihi.. lagi 1 ciknaa makan VCO ni sebab ada masalah kep*****. ai is tak pernah kene yuolsss..cobaan.... mengandung kali ni cukup tak selesa.. orang kata mengandung tak lari dari masalah ni kan? alhamdulillah, 3 hari pertama makan, dia keluar banyak sebanyak banyak nye..takut woii..siap call mak lagi. mak cakap VCO tu memang keluarkan benda kotor.. ciknaa teruskan makan..masuk hari ke 4, makin oke.. bende alah tu makin hilang.. serius, ciknaa memang lega sesangat..




ingat tak afiq kene ulser ritu? blogger aini cakap try bagi dia VCO tu..ciknaa punye jenis soft gel, tak beli yang liquid tu.. jadi dah terdesak kan, koyakkan pastu pancutkan kat tekak afiq.. ya Allah bersyukur sangat lepas 10 minit afiq dah boleh telan makanan..padahal lebih 24 jam dia xboleh makan ape-ape.. sakit sangat tekak dia tu.. memang berbaloi beli VCO ni.. murah tapi berkesan! lagi satu ciknaa ada jugak sapu kat sorang baby girl ni.. mak dia cakap dia ruam dekat bontot tu mungkin sebab lambat tukar pempes kot..sapu je kt kulit tu,esok nye merah-merah dah makin hilang..lega mak dia..



p/s: kalau ciknaa nak jual oke dop? hehe.. semalam dah jumpe student uia dia stokis produk catalyst ni.. ciknaa rase nak bisness pulak. kebetulan mak ciknaa memang dah start jual bende alah ni bulan lepas..alhamdulillah sambutan memberangsangkan.. yela, bende ni murah je.. yang penting xde bahan kimia, minyak kelapa dara semata.. ada 2,3 jenis lagi produk ciknaa dah tengok.. doakan permulaan yang baik untuk ciknaa k..

15 comments:

  1. eh..kite pun ambik VCO catalist ni ciknaa..dah nak masuk botol ke 2 dah ni..asyraf pun kite bagi VCO ni..tp yg liquid tu..titik dlm susu dia..alhamdulillah asyraf ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok kan? mak soka sebab murah..ngeh3..asrap makin sihat lorr pasni :)

      Delete
  2. dulu makan tapi momycha tak berapa serasi ciknaa, asal mkn je terus naik pening taktau nape. huhuhu. so tengok jela org lain berseri2 mkn Vco ni. kihkihkih.

    ni gigih dok oder supplement milkbooster katanya. untuk perjuangan menyusu ciknaa oi, kena la invest sikit katanyerrrrr!

    ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo takpe2. milkbooster? terjah blog mommycha!

      Delete
  3. waaa....patut la...mmg nampak pon bezanya... nak mkn gak la, ciqnaa bisnes la, rasanya mmg mendapat sambutan! dah tuan punya bdn pon guna kan??? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. alahai baru je mkn 2botol ni jaja oii..
      try la, nengok ok ke dop? hihi..

      Delete
  4. kalau nak jual ..mau..sbb dah lama mmg nak cari....jual bgtau eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. baiklah kak :)
      kalo jual, nanti ai PM je.. hehe.

      Delete
  5. best2...mmg amalkan vco tapi i is minum yg liquid punyer...nak try la yg softgel....

    ReplyDelete
  6. kita dari sehari ke sehari nak cuba something as supplement.. dah Cik Na cakap Vco ni ok.. terasa kuat nak cuba Vco.. hik3

    ReplyDelete
  7. Ada dgr2 but blm try lg..inshaAllah selalunya benda berasaskan minyak kpla dara ni mmg bagus..

    Murahla..klu 40hinggit..berbaloi..

    ReplyDelete
  8. aini nak beli kalo ciknaa jual ye.. dah cop siap2 ni..

    ReplyDelete
  9. ciknaa...

    jangan lupakan daku,nak jugak~!!! nak gak berseri-seri cam ciknaa..kalah kak ton

    ReplyDelete
  10. Pernah mkn dolu2..sblm pegnan..tp half way jer...ai is tak disiplin bnd mkn2 mcm ni..tu pasal tak cun2...huhu...:-)

    ReplyDelete
  11. Sy mula mkn 25/07/2013.. Sbb mslh kencing tak lawas. Selalu sgt kene.. Pastu kdg2 sembelit jugak. Kat pipi ni mcm ade jeragat.sikit.tp x cantik setiap kali tgk cermin.sblm suami tegur baik hilangkan.Alhamdulillah sejak mengamalkn vco ni semuanya ok. skrg dh botol yg ke 2.. Sapu sekali sekala kt muka. Tp mkn mmg wajib.

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016