GOOGLE Adsense

Friday, April 26, 2013

MMR.. afiq sudah..


 



setahun sudah anak bujang ciknaa ni..
semalam selamat dah dapat hadiah dari cik misi.. :)
afiq sejak balik dari pantang sampai sekarang memang ciknaa check dia dekat KK gombak ni aje..
memang la macam renyah sikit, tapi injection tu mahal woiii..
panel uia pun cover sikit aje.. so, pegi KK jelah..bukan selalu pun..
so, pagi semalam mak buyung ni tak ditemani sape-sape pegi klinik..
dengan perut yang hagak-hagak boyot, dukung afiq sebelah tangan, heret handbag, beg afiq bagai..
ya Allah rase macam mamak jual roti atas motor je , full! bahahaha..



afiq dah setahun :

berat: 7.3 kg aje??
tinggi : lupe :D
dah pandai: merangkak kemain laju..
gigi belum jugak tumbuh!
semalam dah boleh menapak 2-3 tapak dengan sendiri bila dilepaskan.. 
suke sangat nak cuba mengajuk cakap orang-orang sekeliling dia..
suke tiru mimik muka orang.. cth: tiru muka budak nangis.. ceh!
pantang nengok henpon orang.. kemain mulut tu riuh je mintak buka video dalam tu..
suke makan roti..dia akan makan sebanyak yang boleh..




susah jugak nak inject budak ni tau..
orang dah setahun la katekan, big boy katenyer..
mase peluk dia tu dia meronta nak lepas.. dah pujuk-pujuk diam kejap..
haaa time tula cik misi cocok peha comel dia tu..
eh serius ciknaa risau tau..yela, dahla anak aku tu kurus je,
ada pulak kang jarum tu terkene kat tulang.. tak ke naye? [over mak!]
afiq nangis mase cucuk tu je..lepas dah tarik jarum, dia diam terus..
terus balik & dia merengek otw pegi skul..
time tidur padan la pun.. sampai skul terus ticer sumbat susu, lelap terus..oh kesian anak mama..
petang semalam ambik, ticer dia cakap dia dedar cket.. ubat demam pun dah bagi..
so far, tengok afiq ok je lepas ambik injection ni..
InsyaAllah semua nye oke kan? lepas dah tanggungjawab ciknaa..





p/s: baru perasan afiq tak suke bende manis.. cam pisang, susu perisa vanilla tu.. haih jaga kesihatan kamu yer nak..









13 comments:

  1. anak saya 4 bulan = 6.5kilo...guane tuh? hihi

    salam jumaat! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuh! gosok2 mate..
      semangatnye.. smlm jumpe gak bby 3 bulan 7kg.. pergh! montoksss.. hehe.

      Delete
  2. aish dh mmr last week, smlm demam pulak dia, el terus maknya ni

    ReplyDelete
  3. Besar dah anak bujang auntie Qi...esk lusa, tulat dan thn demi thn ciknaa terima menantu plak...hehhe

    ReplyDelete
  4. dah besar dah die ye..hannah lagi 2 bulan nak mmr..huhu

    ReplyDelete
  5. Afiq jaga badan kan... asalkan aktif, Alhmdlh ;)

    ReplyDelete
  6. dah besar ye.. elokla tak suka manis, diabetes kan Afiq :)

    ReplyDelete
  7. nanti setahun setengah ade cucuk lagi kan ciknaa..tgh berkire2 nk cucuk kt KK ke kt luar je..tak terjangkau dek akal nk handle asyraf sorang2 kt KK nanti tanpe asben..kawan tu dah pandai jalan kan..ayakkkkk..

    ReplyDelete
  8. afiq sudah..saif bila lagi? huhu..bulan depan turn saif plak. tengok lalak tak lalak ke..haha..

    ReplyDelete
  9. aikk..cucuk kat peha ek?? Sfaiyyah hari tu nurse cucuk kat bahu..cane tu?

    ReplyDelete
  10. hi big boy..ringan tp sihat takpe CikNaa

    ReplyDelete
  11. eh cikna pegi smlm eh?zura ari selasa yaya dpt hdiah dr misi..
    zura kn sblm nurse cucuk dok tnmpk kt wall gmbr baby pasl cucuk setahun mmr la kn tp kat lengan sekali sje2 wat tny kat nurse salu cucuk kt peha ke lengan?dia kata peha sb lau lengan tuk da besarla sekali zura tnjuk gmbr tue dia senyum jer..
    bkn apa zura pnyala tkut sb kn ada cite psl vaksin2 nie bgai jd isaula kn..
    kua jer dari klinik trus google lega sb kat carta tu mmg cucuk mmr tuk bby kat peha..

    sekian,mama yaya melapurkan..[ngeeeeeee] jgn mare arrr

    ReplyDelete
  12. Qaleef blm gi injet lg..haa tngk2..mak nyer tak kijer pon tak nyempat2 gak nk bwk anak..hadeyyhhh...

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016