GOOGLE Adsense

Friday, April 19, 2013

kuat merajuk



disebalik afiq yang mudah mesra dengan orang, mudah senyum, mudah la segala-galanye,
dia jugak mudah merajuk.. [sejak akhir-akhir] ni laa..
orang cakap peel nak dapat adik memey gitu.. ntahlaa.
tapi serius, kalau mood dia tak baik, kite cakap 'adik!' dengan nada kuat sikit je abis laa..
dia akan terus tunduk kepala ke lantai macam orang sujud tu then uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! :'(
hero menangis menonggeng yuolsss.. muahahaha :)
bukan nangis sikit-sikit, meleleh-leleh air mate tu macam tengok cite industan..
feeling habis dia..


pagi tadi, ciknaa memang dah lambat pegi keje.
dia duduk korek tikar buluh tu pastu masuk mulut..
memang itu peberet dia la benda yang kite larang dia nak buat..
ciknaa baru je cakap 'jangan'... dia dah tunduk dah!
menangis bagai..ciknaa time tu tengah tepek bedak kat muka.. dah lambat, ku biar je dia melalak..
haha.. ingat nak biar dia benti sendiri. yess, memang dia tak nangis lame.
tapi slow-slow merangkak naik kat riba mama dia ni..pastu mintak peluk.
oh sayu betul drama tu.. sampai sekarang rase sedih pulak bila ingat balik..
manje sangat abang long ni.. cane nak ada adik ni..
esok-esok mama susukan adik baby, cemane la dia nak naik atas riba eh.. 
paling suke bila dia peluk kite yakni mama & papa, dia akan tepuk2 belakang badan kite..
hihi comel je rase.. sebab selalu kite buat camtu bila nak tidorkan dia..



p/s: mama sayang afiq! 

15 comments:

  1. ala abg long...majuk ek...malu kt adik la..namo majuk2 lg ek...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. dia majuk, adik kt dalam siap gerak2 lg..huhu.

      Delete
  2. ye kot...manja nak dapat adik...hasif takde nak dapat adik pun gitu gayenye...acaner tu??hehe.....memang manja anak2 sekarang ek...tinggi sikit suara...protes..majuk...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul laa.. pastu kan, kalu kite marah, dia marah kite balik..
      hui kemain budak skrg..

      Delete
  3. tak nangis ke masa type entry ni ciknaa?
    huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru je lap..
      lap peluh! hahaha..

      Delete
  4. ank yumie pn klu peluk kte die yg tepuk2 belakang kite ciknaa..dh mcm org tua plak.hihi

    ReplyDelete
  5. daaliyaa pun gitu jgk...bru jer tegur sikit dah buat muka cebik...tapi tu mula2 dula..skrg sakit tekak menjerit pun wat tak tahu jer...time sakit jer cri maknya nie......

    ReplyDelete
  6. hehhehe...comel..mmg bdk kalo nak dapat adik manja sket..tp bila dah ade adik depan mata nati secara otomatik dia akn jd penyayang...syg adik dia..

    ReplyDelete
  7. alahai da nm pun lahir beza sehari,perangai pun sm jer eh~
    memang kalau menangis mak aihh airmata kemain banyak meleleh kuo,hai la ank..

    kihkih afiq sama cam yaya lau kita dukung dia tepuk-tepuk blkg bdn kita cam mn kita wat kat dia..hurm

    xper nti da kuo adiknya pndila tue abg afiq jg dri..nti tlg mama jg adik eh,amikkn napkin adik eh

    ReplyDelete
  8. dah pandai merajuk abam long afiq ni..
    biasa dia ni heehee..

    ReplyDelete
  9. afiq saje nak manja2 tu.huhu..saif plak tak mudah merajuk tapi mudah marah. Tak dapat apa dia nak dia akan menjerit dari anak tekak tu sampai merah2 muka. Tapi sekejap je,mamanya peluk2 terus dia cool.huhu..

    ReplyDelete
  10. perangai nak dpt adik ler tu..sama ngan anak2 sy..=)

    ReplyDelete
  11. Eeaahhh same ar ngn qaleef...!! Baru2 ni die belajar bentak kaki pulak..haaiihhh

    ReplyDelete
  12. die nak manja2 lah tuh..agaknye sensitif kot nak ade adik..
    comel sangat nangis menonggeng..hihi

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016