Wednesday, April 17, 2013

kerabu sotong

kerabu sotong.



jangan tanye resepi k.. ni beli punyee :) ntah macamane la boleh ketagih makan ni sekarang..
memula jumpe kat blog someone ni, ciknaa tengok dia post kerabu mangga..tapi teringin nak makan kerabu sotong..tanye kat mane dia makan sebab dia bagitau area gombak..
tak berjawab.. daku hampe, tekak mak buyung jangan dibuat main..kalau dia kata nak, nak jugak!depan umah ciknaa ada kedai tomyam..1st time beli memang memikat tekak ni..cane dia buat eh? sotong jadi lembut sangat cam taufufa tu..sekarang rase nak beli tetiap malam..5minit jalan kaki.. suh suami jela beli.. hehe.tapi ciknaa makan tak banyak..orang ngandung cepat kenyang, tapi cepat lapor balik..



next: nak makan steamboat plak.. kali ni tekak seafood je semua.. mase afiq tomyam pun tak boleh bau.. uweeekkk terus :D

10 comments:

  1. uih kecur air liur nengok....nak buat macam xde kerajinan plak nk pegi mencari bahan2...hehe

    ReplyDelete
  2. sedapppp! dulu zaman duk kat U, selalu buat dgn housemate...hehe

    ReplyDelete
  3. Nampak sedap..tp xpenah cuba..boleh try nnti...hehe....
    Cik naa..nanti nak mkn steamboat pi flaming steamboat kat danau kota...
    Mmg berbaloi n puas hati..

    ReplyDelete
  4. I know that recipe tapi belum rajin nak buat. ahaha

    ReplyDelete
  5. Xpernah tingin try kerabu sotong ni... Sbb rs mbazir... Kot sotong tu wat sambal @ goreng tepung kan sedap... Boleh pk gitu ha3

    ReplyDelete
  6. eh sedap plak nengok kerabu sotong nie..

    zura dlu time ngandung teringin bebeno somtam xpun kerabu mangga~ tp cm dpt kerabu mangga jer somtam cm dpt nm jelah..[huhu]

    betul ibu ngandung lau ngidam jgn wat main2,xpsl nak sentap sje

    ReplyDelete
  7. kedai depan umah ciknaa tu ehh..
    ok.noted.
    hehe..

    ReplyDelete
  8. u tahu tak..1st i nampak gambar ni terus terliur dan terpikir...nak resepi la!

    sekali i baca dan scrool u cakap ini beli.

    hancus harapan i nak mintak resepi dari u :P

    memang nampak sangat menyelerakan...!

    http://ummierna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. wahh sedapnyaaaa..orang tak peknen pun teringin acaner??haha

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016