Thursday, April 18, 2013

1st birthday party?



cerita pasal birthday party, ciknaa takde la buat besar-besaran..
buat ala kadar, sekadar memenuhi permintaan nenek afiq (pahang)
ikutkan ciknaa nak makan2 kuarge dekat aje, tapi macam nak jugak menggedik ada goodies bag bagai..pulak tu birthday afiq isnin minggu depan.. samada nak dibuat awal atau dilambatkan..
ikut perancangan awal, nenek dia nak suruh buat minggu depan..
tapi tetibe cancel sebab minggu depan sekolah ganti katenyer..
dia suruh balik minggu ni.. oh! rase macam nak giler kejap..
tak sampai seminggu nak prepare itu ini..
dahla janji nak pegi birthday party yaya ahad tu..insyaAllah kitorang balik awal yer zura..
nak jugak datang majlis tu sebab hadiah dah beli.. :)






semalam jugak ke kaison festival city danau kota tu..
nasib la dekat dengan rumah, hangkut la birthday boy to be ni walaupun mata dia merah menahan ngantok.. see, mak buyung dengan perut terjojol tu kemain teruja sebab 1st time sampai kat sini nengok barang dia superb murah..
ciknaa sempat rembat 3,4 jenis barang untuk party tu & 1 little tiger untuk afiq buat dia ralit..



abang long sudah haus.. minum susu dulu yuolss :)



ingat nak pegi makan steamboat kat flaming tu, tapi papa afiq balik keje lambat..
tangguh la dulu keteringinan mak buyung nak makan.. hihi. rase macam kejap je dalam kaison tu, alih-alih dah nak pukul 10.. sempat la pilih sepasang baju afiq dekat anakku untuk pakai majlis tu nanti..eh baju maknye pun sempat gak beli..ngehngeh.. tinggal lagi nak beli something macam gula-gula or lollypop nak packing dalam goodies bag dia tu..



eh budak ni teruja sangat sebab dah lame tak keluar malam gamaknye.. balik rumah semalam kemain aktif dia walaupun mata dah macam biji saga.. pukul11.30 baru tido..itupun lepas jatuh tersungkur & melalak kesakitan terus sumbat dalam buai, tidor.. hoho.


nah! pagi tadi ketiduran dalam kereta nak pg skul.. 1st time tidur dalam carseat..



p/s: maaf ler, kalau ada yang nak join majlis afiq kt sini.ciknaa tak buat.tapi ciknaa alu-alukan kedatangan anda..tapi kat pahang la yer.. sabtu ni lepas asar.. kalau ada rezeki tahun depan kite buat kat KL pulop.. hehe. yang penting bukan majlis tu besar ke tidak, tapi niat kite nak bagi orang makan & gembirakan bebudak sebab birthday party ni budak memang suke candy & kek kan?

17 comments:

  1. bagus nye afiq..alya kalau dah ngantuk..mmg tantrum gile2 ah..tak behave dahhh...

    ReplyDelete
  2. oooo buat kt kampung ehh..baru nk terjah umah sini..hihi..

    ReplyDelete
  3. happy besday afiq..nnt mase celebrate besday senyum je tau

    ReplyDelete
  4. hepi birthday afiq, besar ke kecik xde hal la ciknaa, asal ada kenangan first birthday pun jadilah, xcited nak buat kan

    ReplyDelete
  5. wah2 dh nak setahun dah anak teruna nie....btw cikna, stroller tu bukan ke cikna beli warna hijau hari tu,,,??? eh sudah lupa la...hihihihi

    ReplyDelete
  6. wahhhhh mesti teruja Afiq nak wat besday party yer

    ReplyDelete
  7. sian afiq jatuh lagi eh..da ngtuk sgtla tue~

    xper ciknaa xyahla rushing sangat..lau ciknaa smp lambat pun nak dtg zura menanti penuh sabar..lau mknan da hbs kita mkn suap kek jelah eh..hihi

    nak beli goodies kat gmbk batu 4 ada kedai jual mkan murh2..

    ReplyDelete
  8. semangat kan bila nak sambut besday anak. iman pun tahun ni buat kecil-kecil sahaja. sebab kami dah buat majlis besar time aqiqah iman haritu. iNsyaallah tahun depan jika ada rezeki lebih plan nak buat yang lebih meriah.

    kejap je abg long nak sambut besdayyyy :)

    ReplyDelete
  9. kalau balik kg minggu ni boleh la dtg..tapi malu eh hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh dtg la..
      malu pe nye dekat sgt.. umah ciknaa kt tmn embun jaya tu aje..

      Delete
  10. happy birthday abg long Afiq...kejap je ye dah 1tahun....tak dapat ler acik nk kenal2 ngan Afiq n mama Afiq...semoga sihat2 selalu ye

    ReplyDelete
  11. happy besday afiq..betul tu cikna..besar ke kecik majlis bukan ukuran..
    yang penting niat kita nak bagi orang makan tuh..
    cikna pm anis kat fb alamat ekk..nak pos adiah kat afiq..

    ReplyDelete
  12. aloooo seronok ek afiq teman mamanya shopping...ciknaa, i pon buat ala kadar je nanti...takpe la simple pon, janji kita cuba mengembirakan anak kan? hehe

    ReplyDelete
  13. Buat lah jugak..aty nih...nan hado....nak sgt buat..tp siyes aty sgt bizi sampai nk pilih tarikh yg sesuai pon tak jumpe2 lg..pulsk bnyk dah member2 kite dah booking tarikh kan...lagi ngn pru...hslamak...mane nak menyelit nih.......hadeyyhh....

    ReplyDelete
  14. hye..mumy airiell bz bebeno mgu ni..xnyempat btol nk komen2...syokla drg dh nk staun..bes2..syokla eh..airiell punya psiapan pun dh wat skit2...saited mak nak!

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016