GOOGLE Adsense

Thursday, March 7, 2013

sick, scan, breastfeed & family

seminggu tidak memunculkan diri kat belog.. sorry la ye, mak buyung ni tak bape sihat.. demam, selsema, batuk, lelah, tekanan darah tinggi pulak lagi.. minggu ni saje 2 kali  amik MC :( afiq pun same.. hidung dia sampai tersumbat, tak boleh nak menyusu sempurna malam-malam..asik mengamuk je bila dia tak selesa.. time tu mak dia ni la yang stress.. tak cukup rehat.. hari ni alhamdulillah dah ok.. afiq pun dah pegi school semalam..



ok, semalam ciknaa dah pegi repeat scan.. doctor nak comfirm la adik afiq ni kembar ke single khannn... so ape yang ciknaa rase kan itu tepat.. adik afiq dalam perut mama SINGLE! hehe.. takde kembor-kembor weh.. doctor cakap adik baby ni kecik.. sepatutnye ikut scan edd ciknaa 10.8...
tapi dalam scan, edd jadi 23.8..17 minggu bila scan jadi 15 minggu plak.. lari 2minggu uolss.. patut la masuk 4bulan perut masih takde tanda-tanda nak boncit.. hm.. salah sendiri. sebab kali ni preggy kurang sangat minum susu. supplement ubat-ubat jangan cakap la.. rase macam nak hantuk kepala kat dinding lelaju.. kesian baby :(




cerita pasal 2nd pregnancy ciknaa tengah gigih ngumpul ilmu pasal breastfeed.. hari-hari ketagih je nak menggugel blog mommy-mommy yang dah berjaya menyusukan anak mereka secara ekslusif gittew.. daku teruja uolsss.. semua keterujaan itu telah pun disalurkan kepada suami.. dia setuju nak belikan esbok baru untuk simpan susu baby.. yeay.. sekarang tengah sumpul singgit sehari nak beli BP letrik pulok.. haha..



next, ciknaa tengah usahakan mendeko rumah.. rumah sekarang kan nak bertukar.. rumah bujang-bujang nak jadi rumah keluarga.. lagi 2 minggu papa afiq nak  pindah sini.. memang tak nafi ciknaa happy sesangat.. ada orang nak tolong tengok afiq time dia nak melasak.. ada orang tolong buat susu dia malam-malam.. paling syok, ciknaa tak sabar nak buat bilik afiq & baby.. serius saited bangat nih! :)) barang dah ada, tinggal tunggu tuan bilik tu keluar je.. hehe.




 penat dah menaip ni.. tatap lah gambor anak teruna ai yer.. babai ~









p/s: tak larat naik tangga weh.. boleh tak tukor semua jenis tangga kt melesia ni jadi eskulator..muahahaha.. :))

24 comments:

  1. ahahaha.sama pulak kita. memang tengah gigi blog ibu yg Full BF. siap print hokeh...gigih betul la...sebab kang kat umah tarak tenet payah nak refer kat sesapa dah. jadinya terpaksa buat homework awal-awal untuk BF baby nanti...semoga allah permudahkan urusan kita yer ciknaa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haih.. mak mak ni la. nak yg terbaik utk anak2 katenye.. wah siap print yu! hebat2.. hehe.

      Delete
  2. kenmaen mama awok jadikn awok model tudung ye...muka pasrah je Afiq..apepn mama Afiq cepat2 sembuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. muke baru bangun tido pasrah la.
      cer bg pakai time dia tgh segor tuh.. kompem ditarik2 tudung mak!

      Delete
  3. semangat nak pump susu da yer...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. hehe.. afiq sebut baby tak paham pon :)

      Delete
  5. bestnye2... afiq jd budak baik tau.. nnt nk jaga adik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu anti.. kite jaga mama n adik baik2 okeh..

      Delete
  6. alahai mmg ayula adik afiq lau gegurl muka cam afiq~
    sejut pewot mak ngandung 9bulan..hihi

    wah pasni cikna lehla rileks ckit sb cik abe da dok sm kn..dptla fokus lbeh ckit kt adik baby,mnum susu mkn ubt yg doc bg okeh!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki.. ayu ke zura?
      kelakar nengok muke dia sejibik cam pempuan..

      oke bos! bancuh susu skrg jugak.. kehkehkeh..

      Delete
  7. lepas ni cikna ada assistant la...afiq pun ada kawan...meriah la nanti rumah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. itu la hadiah tak ternilai rase nye..

      Delete
  8. klu betul dpt gegel, boleh la rehat lama skit yer lps tu..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopefully.. tp kalo boy jugak pn kene berehat mami asrap weh..
      tak kuasa bdn mak ni mcm umor 50tahun dah!

      Delete
  9. naty papa dh dok keyel, afiq ajak papa bw afiq g umah airiell taw...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah bape kali pelawa nih.. sungguh2 ka mommy airell? :P

      Delete
    2. sunguh la....mehla...tp umah airiell ting 4 xd lif taw...kna mnapak nek slow2 la..

      Delete
  10. Hehe..rumah bujang2 nak jadi rumah keluarga..moga2 afiq dpt adik gegel ye..aamiiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. dulu time duduk bujang tak kuasa nak lawo2 umah bagai. skrg mengangkut barang yg dah tak pakai dr umah mak.. motif, nak gak lawo umah walaupun menyewa :)

      Delete
  11. seronok nya dah nak duduk dengan suami.. saya ni entah lah.. btw, jaga diri ye cik na. jaga janin sama mcm jaga afiq dulu ye. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear, dulu ciknaa slalu tanye diri sndiri soalan tu. tp 2nd baby ni Allah permudahkan.. ciknaa doakan awk jgak ea..

      Delete
  12. comel adik pakai tudung...http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ tinggalkan jejak ya

    ReplyDelete

ciknaa hargai komen yu ols :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016