GOOGLE Adsense

Thursday, March 14, 2013

sebumbung akhirnya



makin lame makin tak tau nak hapdet pasal ape kat blog..
serius memang respek la kat blogger yang hari-hari gigih up blog dorang..
ciknaa blogging ikut mood.. harhar.. tak tegar mane la kan..



now nak share pasal family ciknaa yang baru nak 'bersatu' duduk sebumbung macam orang lain..
heh, dah nak masuk anak 2 uolsss.. baru la Allah permudahkan urusan kami, alhamdulillah.
syukur tak terkata.. this week suami ciknaa dah pindah ke kl sepenuhnya.. tapi dia masih lagi bercuti, minggu depan baru start keje baru kat setiawangsa.. again, bersyukur sbb Allah dah bukakan hati dia untuk keje kat sini..so minggu ni dia jadi driver anak bini hantar pegi keje, tengahari amik ciknaa keluar lunch.. oh bahagia [la sangat khansss] :)





kereta ciknaa yang suami pakai pun dah selamat bawak balik sini.. hadiah kawen yang ada kat johor suami dah hangkut.. fuh, lepas ni kene cari masa nak susun balik rumah sewa tu bagi selesa cket mata memandang.. paling penting lepas ni ciknaa dah boleh terima tetamu sebab dah duduk sendiri.. takde dah istilah menyewa dengan bebudak bujang kan.. jemput la datang raye nanti. <------ over! :D



afiq? dia makin manja dengan papa. mungkin jugak teruja sebab selame ni cuma seminggu sekali je nampak bapaknye tu.. now, bangun tidur mesti nampak papa, terus cium papa siap buat bunyi memuah lagi. nak tidur pun papa buaikan..tengah malam papa buatkan susu dia.. basuh yakkk semua papa la yang buat.. mama bagi peluang sebab selama ni mama buat semua kan.. dapat la buat keje rumah tenang cket sebab ada orang monitor abang long tu.. lega disitu.




untuk yang pernah merasa LDR, ianya sangat menyeksakan..lagi-lagi kite dah ada anak. kene uruskan sendiri segala-galanya.. ciknaa plak duduk beranak je kat kl ni. family jauh, so kene kuat bila anak sakit.. terputus barang dapur ke hape..bila jauh macam ni sure duit memang abis tengah jalan je.. itu ciknaa tak nafi. duit abis kat tiket bas, tol, petrol.. huhu.tapi LDR jugak mengajar kami erti rindu-rinduan bila jauh.. lepas ni mesti 'lupe' rase macam tu lagi kan.. tapi ciknaa nak pesan, untuk yang masih LDR smpai sekarang, doa banyak-banyak.. Allah sentiasa dengar rintihan kite.. demi anak-anak, salah seorang kene berkorban. untuk itu ciknaa menghargai ape yang suami buat.. demi keluarga ,dia sanggup benti keje kt johor & cari keje baru kt sini.. buang ego dia yang tak sukakan kl demi anak isterinya..love u hubby.. last but not least, ini lah yang dikatakan rezeki Allah.. Allah uji ciknaa dengan hadirnya 2nd baby yang betul-betul tak dijangka & belum bersedia, tapi Dia bagi yang lebih baik untuk kami sekeluarga.. alhamdulillah.

25 comments:

  1. yeyyy! dh leh p jenjalan umah afiq la gitu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mari..mari.. tp nak terjah umah airell dulu.. LOL

      Delete
  2. sob sob sobssss..
    sedehhhh..
    hehehe..
    eh, nak datang umah malam ni boleh..raya lambat lagi..hahahha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hey banjir weii.. haha.
      mlm ni umah tertutup sbb tuan umah balik johor,menunangkan adik ipar beliau.. kehkeh :)

      Delete
  3. syukur. happy untuk ciknaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. thanks ielah..
      hepi dikongsi kan?

      Delete
  4. Alhamdulillah. Hana pun baru gak Cik Naa, dpt duk sama2 dgn husband. Kalo x sebelum weekend je dpt jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akhirnya kan?
      lepas ni lagi manja la naurah ea..hihi.

      Delete
  5. confuse jap ngan LDR tu. dalam kepala dok ingat Let Down Reflex, apa kena mengena.haha..fikir2 balik ooo Long Distance Relationship. Haaa..nadt nak kata LDR tak la long distance sangat, setakat KL-karak tu apa ke dekat je tu tak sampai sejam pun. tapi still kira LDR la kan sebab tak dok sekali. apa kan daya, tuntutan kerjaya membataskan. agaknya kena tunggu masuk anak ke-2 jugak kot baru dapat pindah dok sekali. tetttttt!!

    ReplyDelete
  6. ciknaa..saya pun hepi juga untuk family ciknaa...

    alhamdulilh LDR akhirnya berakhir..
    saya pun dah lupa rasa rindu LDr bila dah duduk sebumbung ni...
    masa tu tak sabar tunggu weekend...
    dan tiba 2rasa tak suka dengan hari ahad..adoila...

    ReplyDelete
  7. doakan i jugak yer ciknaa...sobsob :(

    betul tu, mungkin ni jugak rezeki utk 2nd baby tu...papa dia dpt kerja kat Kl...hehe...tahniah!

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah dah duduk sekali ye..seronok kan..semua boleh buat sesama..

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah ciknaa dpt duduk sekali...

    ReplyDelete
  10. tahniah ciknaa tidak sunyi lagi..takpe biarkan afiq dengan papa dia..mama nak rest...fokus kat adik baru pulak...afiq kemain kan ngan papa dia...mcm abam fayel dah..asik papa je...yuhuu mama rileks

    ReplyDelete
  11. alhamdullillah...happy tuk cikna...sy sgt memahami sbb juga penah merasa LDR walapun hanya 6months. hehehhe... wahh...leh la raye umah cikna ni! ;-)

    ReplyDelete
  12. tahniahhh...saya faham LDR itu...huhu...tp dlm kes kita..myra yg kene berkorban...kene tinggalkan KL yg tercinta tanah tumpah lahirkuu...huhu...utk dok JB dgn asben....tpi kerna anak dan suami ku gagahi jua..
    myra LDR tak lama..lepas kawen LDR kejap dlm setahunn je..huhu..yeayyy razin nak jadi abg eaaa tahniah sekali lagi

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah...bace entry ciknaa ni pon aty ley rase kegembiraahati bunga2 ciknaa sekarang.. :) seemoge ciknaa terus dipermudahkan segala urusan yer...aminnn... :)

    ReplyDelete
  14. isk..isk..isk.. sedih mengenang diri sendiri dan gembira dgn kebahagaiaan yg Cik Na kecapi.. Alhamdulillah.. semoga Allah lembutkan hati suami kite lak.. :)

    ReplyDelete
  15. Bila bace entry ni terus teringat kisah ciknaa tinggalkan afiq dalam kerete nak beli susu...
    Semoga dipermudahkan sume ciknaa^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. cerita tu suami wawa siap bace lg entry ciknaa eh?
      harap-harap kisah tu bg pengalaman kt kite semua yer..
      tak senang hidup LDR ni..

      Delete
  16. Alhamdulillah ciknaa doa ciknaa telah diperkenankan~

    sedeh plak bc entry ciknaa nie,sebak sgt ase~nsb baikla hubby zura pn xjd g keje jao lau x zura knla jd single mama nak kna wat sume sdri~

    nti lehla ciknaa dtg umah zura bwk afiq ngn suami tau bln 4..nti zura jmput yer~

    ReplyDelete
  17. syabas dah bergabung, bersatu akhirnya. cewah mcm lagu stacy tak? hihihi :)
    semoga pasni afiq bahagia bersama papa & mama dan jugak adik barunya. Dan ciknaa jugak bolehla berehat sikit kan dah ade papa tu...diri kena jaga tu, almaklumler berbadan dua tak gitu makyong?

    ReplyDelete
  18. Bestnye..ika tumpang seronok dengar...
    Sbb penah merasa ldr wlpn 6bulan..huhu..mmg sgt mencabar,lg2 en somi yg dulu di sibu..
    Cik naa mmg sorg yg kuat..tabik sama cik naa..
    Pssstt2...kalo bukan raya boleh dtg x??

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016