GOOGLE Adsense

Monday, March 25, 2013

baby versi 2 generasi





monday is lemau day.. :D
jemput la tenung gambar atas ni, sila bagi persamaan gambar 1 dengan gambar 2.. 
nyata tiada persamaan.. perbezaan memang jelas lagi nyata..
paling ketara part rambut tu haa.. nape la afiq tak ikut rambut awek sebelah tu ekk?
rambut dah macam bubuh baja je.. haha. kulit, memang terang-terang la afiq tu cerah..
awek sebelah tu hitam manis gittew :) ketembaman? afiq slim..awek tu macam kene pam body die.. 
so dengan ini, afiq memang tak menurun rupe awek sebelah tu..
kalau same pun part idom tuh, same-same kembang.. 
tapi sape awek hitam manis bibir tebal tuh? bahahahaa.. lu pikir la sendiri..



afiq dah selamat sampai kampung..
biasa la asal cuti sekolah nenek dia akan mintak nak jaga..
cuti seminggu, seminggu la afiq duduk dengan nenek dia..
malam tadi drama airmate dah dalam kereta.. sedih woo tinggal budak tu walaupun 5hari je.
so, dis week ciknaa berdua-duaan dengan suami kat KL ni yaw..
nasib dah ngand0ng, kalau tak ai ajak tok laki pegi coti-coti genting.. hewhew..



p/s: awek tu pakai baby bouncer zaman 80-an. tapi lepas 26 tahun, mende alah ni masih teguh sampai sekarang.tapi afiq tak dapat pakai sebab ciknaa tak beli kain alas bouncer tu.. baju awek tu pakai dikait khas oleh nenek afiq..nenek afiq cakap, cincin yang awek tu pakai adalah hasil dari duit mas kahwin beliau sebanyak RM22.50.. euww emas dulu murah giless khanss..



14 comments:

  1. oloh olohh oloh..lebatnya rambut awek sebelah tu yer..ape rahsia? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rahsia adalah rahsia..kahkah.. bajet retis..
      kate nenek afiq, awek tu tak penah cukur rambut sejak lahir.. huhu.

      Delete
  2. mau si afiq duduk dgn nenek eh? kalo Mikha mommycha hanto ke kampong, mau bergegar parit buntar dgn suara dia nangis. sangat tak geng hokeyy dgn opah di kampong...hai teruk la penyakit anakku itew..kuikuikui!

    apelagi ciknaa...detim nengok wayang ar jwb nyer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak geng? rugi la mikha hoi.. hoho.

      tengok wayang? ewah! idea bernas.. :)

      Delete
  3. muka cik na agak tak berubah masa besar...ada sama..eh mmmg la itu cik naa hehe


    honeymoon time yeahhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. same ke kak? tp kite sndiri geram nengok gambar sendiri tau..
      rase nak gigit je pipi awek tu :P

      hahaha.. hanimun wif the boyot tummy :D

      Delete
  4. alolo debab nye awek sebelah tu..tomei pulak..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kan kan kan? vangga, kembang kempis idom mak jemah arini yu! :))

      Delete
  5. style kot rambut awek sebelah afiq tuh..hewhew!

    ReplyDelete
  6. Nak picit awek sebelah tu sikit, boleh? hakhak

    ReplyDelete
  7. afiqq...comel lah kamu hehhe awek sebelah pun cun hehhe

    ReplyDelete
  8. yeay! ade geng preggy tiap2 tahun..hehe

    ReplyDelete
  9. tak per lain pon..yang penting tau tu memang kompem anak kite..:) dan yang pasti 2-2 pon comel lagi kacak..
    eerr..5 jam pon aty rase lame..ni kan pulak 5 hari..memang sah ar menangis...

    ReplyDelete

nasi lemak ikan kerisi,
nanti singgah komen la lagi (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Mama Double RM
Designed by UMIESUEstudio 2016